16 вересня 2018 рік, служіння в неділю

Байки і істина – Олександр Бубнов проповідь

Презентація теми:

«Бо вважаю я за справедливе, доки я в цій оселі, спонукувати вас нагадуванням, знаючи, що я незабаром повинен покинути оселю свою, як і Господь наш Ісус Христос об’явив був мені. А я пильнуватиму, щоб ви й по моєму відході завжди мали це в пам’яті. Бо ми сповістили вам силу та прихід Господа нашого Ісуса Христа, не йдучи за хитро видуманими байками, але бувши самовидцями Його величі. Бо Він честь та славу прийняв від Бога Отця, як до Нього прийшов від величної слави голос такий: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!» (2Петр. 1:13-17)

Християнство ґрунтується не на міфах і на байках, але на чистому Євангельському вченні Ісуса Христа. «…Блаженні, що не бачили й увірували!» (Ів. 20:29) 

«Отже, я свідкую тобі перед Богом і Христом Ісусом, що Він має судити живих і мертвих за Свого приходу та за Свого Царства. Проповідуй Слово, допоминайся вчасно-невчасно, докоряй, забороняй, переконуй з терпеливістю та з наукою. Настане бо час, коли здорової науки не будуть триматись, але за своїми пожадливостями виберуть собі вчителів, щоб вони їхні вуха влещували. Вони слух свій від правди відвернуть та до байок нахиляться. Але ти будь пильний у всьому, терпи лихо, виконуй працю благовісника, сповняй свою службу. Бо я вже за жертву стаю, і час відходу мого вже настав. Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг. Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив.» (2Тим. 4:1-8)

Кожен християнин має свідчити своїм життям, що його віра є істинною.  Не будьмо поганими свідками, не піддаваймося байкам! «Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.» (Рим. 14:17) 

«Сказав один з них, їхній власний пророк: Крітяни завжди брехливі, люті звірі, черевані ліниві!… Це свідоцтво правдиве. Ради цієї причини докоряй їм суворо, щоб у вірі здорові були, і на юдейські байки не вважали, ані на накази людей, що від правди відвертаються. Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління. Вони твердять, немов знають Бога, але відкидаються вчинками, бувши бридкі й неслухняні, і до всякого доброго діла нездатні.» (Тит. 1:12-16)

«Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!» (Мт. 11:28-30)

Неправильне розпізнання істини – це помилка, яка іноді дуже дорого коштує. Писання ясно свідчить як правильно відрізняти істину від хибного вчення. Тож нехай допоможе Господь мати правильне бачення! Амінь!

 

Як противитись злому – Віталій Жиляк проповідь

Презентація теми:

«Отож, відкладіть усяку злобу, і всякий підступ, і лицемірство, і заздрість, і всякі обмови, і, немов новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння, якщо ви спробували, що добрий Господь. Приступайте до Нього, до Каменя живого, дорогоцінного, що відкинули люди Його, але вибрав Бог.» (1Петр. 2:1-4)

«Отож відкладіть…», – закликає ап. Петро. Є речі, які потрібно відкласти, не користуватися ними, хоча залишаються нашими. Невже гріх потрібно відкласти, його зректися треба!  Підступ, лицемірство, заздрість, і всякі обмови… Звідки ж вони беруться в житті людини? Оточення впливає, виховуючи в людині певне ставлення. Коли дитина виховується в сім’ї, де батьки обмовляють, вона згодом стає такою, як батьки. «Не дайте себе звести, товариство лихе псує добрі звичаї!» (1Кор. 15:33), – попереджує Дух Святий через Павла. 

«…немов новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння, якщо ви спробували, що добрий Господь.(1Петр. 2:1) Слово Боже – це їжа, яка є основою для духовного зросту людини. Перебуваючи в Євангельському вченні, гріховні риси (такі як підступ, лицемірство та інш.) стають огидними, чужими.

«Отож, умертвіть ваші земні члени: розпусту, нечисть, пристрасть, лиху пожадливість та зажерливість, що вона ідолослуження, бо гнів Божий приходить за них на неслухняних.» (Кол. 3:5-8)

У Небесного Батька деякі наші вчинки викликають гнів. Ап. Павло дає рекомендацію умертвити, розпяти свою плоть з гріховними пристрастями. Якщови бачите, що ваше тіло тягне до гріха, візьміть піст. Треба умертвити тілесні пожадливості!  Кожна людина має комплекс потреб, але загроза в тому, що потреба може перейти в пожадливість, яка є гріхом. 

«Тепер же відкиньте і ви все оте: гнів, лютість, злобу, богозневагу, безсоромні слова з ваших уст. Не кажіть неправди один на одного, якщо скинули з себе людину стародавню з її вчинками, та зодягнулися в нову, що відновлюється для пізнання за образом Створителя її…» (Кол. 3:8-10)

Якщо не зкинути одежу гріха, неможливо зодягтися в одежу святості. Тож живімо переможним життям в Ісусі Христі! Якщо ви не прийняли Ісуса Христа в своє серце, даремно вести боротьбу з гріховними пожадливостями. Тільки в Ньому перемога, радість і благословенне життя! «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11:28), – закликає Христос. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *