16 серпня 2020 рік, служіння в неділю

Навчання від Бога – Олександр Руденко проповідь

“А зібравшися з ними, Він звелів, щоб вони не відходили з Єрусалиму, а чекали обітниці Отчої, що про неї казав ви чули від Мене. Іван бо водою христив, ви ж охрищені будете Духом Святим через кілька тих днів! А вони, зійшовшись, питали Його й говорили: Чи не часу цього відбудуєш Ти, Господи, царство Ізраїлеві? А Він їм відказав: То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.” (Дії. 1:4-8)

Ісуса Христа перед Вознесінням подав учням останній, але водночас важливий урок Своєї науки, який стосується кожного християнина. Але вони не докінця розуміли слів Христа, їхнім пріорітетом було вирішення політичного питання – здобуття свободи від римського панування. Господь обіцяв учням Особливу силу не для злих вчинків, а навпаки для несення Благої Звіски тим, хто блукає у темряві гріха. Без сили Духа Святого неможливо навернути людину до Господа адже тільки Господь змінює мисленя.  Біблійний приклад – служіння Павла до і після навернення. 

  • “І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло, і будуть пророкувати сини ваші та ваші доньки, юнаки ж ваші бачити будуть видіння, а старим вашим сни будуть снитися. І на рабів Моїх і на рабинь Моїх за тих днів Я також виллю від Духа Свого, і пророкувати вони будуть! І дам чуда на небі вгорі, а внизу на землі ці знамена: кров, і огонь, і куряву диму. Переміниться сонце на темряву, а місяць на кров, перше ніж день Господній настане, великий та славний! І станеться, що кожен, хто покличе Господнє Ім’я, той спасеться.” (Дії. 2:17-21)
  • “Ото ж, нехай ввесь Ізраїлів дім твердо знає, що і Господом, і Христом учинив Бог Його, Того Ісуса, що Його розп’яли ви! Як почули ж оце, вони серцем розжалобились, та й сказали Петрові та іншим апостолам: Що ж ми маємо робити, мужі-браття? А Петро до них каже: Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім’я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете!” (Дії. 2:36-38) 

Слово «покаятися» означає «змінити спосіб мислення», свідомо зректися гріха і визнати Ісуса Христа своїм Спасителем. Визнання своєї провини визначає характер і напрям життя людини. Хрещення – видимий знак, обіцянка служити Господу в істині. “Бо для вас ця обітниця, і для ваших дітей, і для всіх, що далеко знаходяться, кого б тільки покликав Господь, Бог наш.” (Дії. 2:39)

Яка роль Святого Духа в нашому житті сьогодні?

З усіх дарів, даних Богом людству, немає більш важливого, ніж присутність Святого Духа. Якщо по вірі ви отримали прощення гріхів, виконуєте Заповіді в чистоті і істині, то немає більше перешкоди для дії Духа Святого. “бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти.” (Рим. 8:2)

  1. Відкриває і тлумачить глибини Божі, наставляє на всяку істину;
  2. Втішає під час скорботи;
  3. Застерігає від неправильних вчинків;
  4. Зміцнює духовною силою протистояти гріху, дияволу і плоті;
  5. Робить здатними бути слухняними Христу, бути свідками Його правди. 

“Дух Господа Бога на мені, бо Господь помазав Мене благовістити сумирним, послав Мене перев’язати зламаних серцем, полоненим звіщати свободу, а в’язням відчинити в’язницю…” (Іс. 61:1)

  • “І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде. А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім’я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими, братимуть змій; а коли смертодійне що вип’ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде! Господь же Ісус, по розмові із ними, вознісся на небо, і сів по Божій правиці. І пішли вони, і скрізь проповідували. А Господь помагав їм, і стверджував слово ознаками, що його супроводили. Амінь.” (Мк. 16:15-20)

Дія сили Божої відбувається у той момент, коли ми добровільно дотримуємось виконання Божих Заповідей, сповнюючись Святим Духом. “Бог наших отців воскресив нам Ісуса, Якому ви смерть були заподіяли, повісивши на дереві. Його Бог підвищив Своєю правицею на Начальника й Спаса, щоб дати Ізраїлеві покаяння і прощення гріхів. А тих справ Йому свідками ми й Святий Дух, що Його Бог дав тим, хто слухняний Йому.” (Дії. 5:30-32) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *