16 серпня 2017 рік служіння в середу

Христос буде звеличений у тілі моїм – Руслан Прохор проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (До филип’ян 3:8)

«8. Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа…»

  1. (До филип’ян 1:20-25)

«20. через чекання й надію мою, що я ні в чому не буду посоромлений, але цілою сміливістю, як завжди, так і тепер Христос буде звеличений у тілі моїм, чи то життям, чи то смертю. 21. Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання.22. А коли життя в тілі то для мене плід діла, то не знаю, що вибрати.23. Тягнуть мене одне й друге, хоч я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше.24. А щоб полишатися в тілі, то це потрібніш ради вас.25. І оце знаю певно, що залишусь я, і пробуватиму з вами всіма вам на користь та на радощі в вірі…»

Презентація теми:

Наш Бог завжди достойний слави. Чи завжди легко з радістю говорити ці слова? В житті часто трапляються ситуації, які стискають нас, але важливо прийняти їх з радістю, подякувати Богу і йти вперед. Легше сказати: «Брате, Бог тебе любить! Сестро  тримайся…», але коли обставини торкаються нас,  інша ситуація. Буває,часом люди не пильнують і починають робити висновки, щодо зроблених помилоктох чи іншої людини. Нелегко рухатись вперед за Богом і здобувати перемогу. Авраам був другом Бога і скільки питань було в його житті. Одного разу Бог говорить йому:«…Я тобі щит, нагорода твоя вельми велика. А Аврам відізвався: Господи, Господи, що даси Ти мені, коли я бездітний ходжу, а керівник мого господарства він Елі-Езер… І ось слово Господнє до нього таке: Він не буде спадкоємець тобі, але той, хто вийде з твойого нутра, він буде спадкоємець тобі. І Господь його вивів надвір та й сказав: Подивися на небо, та зорі злічи, коли тільки потрапиш ти їх полічити. І до нього прорік: Таким буде потомство твоє! І ввірував Аврам Господеві, а Він залічив йому те в праведність.» (Бут. 15:1,2; 4-6)

Богом закладено в людинуспрага і любов до життя.  Той, хто покладає свою надію на Христа, ніколи не буде посоромлений. (Рим 5:5)Апостол Павло говорить: «…я ні в чому не буду посоромлений, але цілою сміливістю, як завжди, так і тепер Христос буде звеличений у тілі моїм, чи то життям, чи то смертю.» (Фил. 1:20)За будь-яких обставин прославляй Бога.

«Тягнуть мене одне й друге, хоч я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше» (Фил. 1:23)

«Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа…» (Фил. 3:20)

Бог закликає не боятися, діяти зі сміливістю, з надією на Нього і перемагати. Скільки зробив для нас Господь, як важко було Йому…. Ставши спокутною жертвою за наші гріхи, Ісус Своєю кров’ю набув для нас вічне відкуплення і записав наші імена в книгу життя. Звершуючи молитву Христос благає Отця за єдність і збереження учнів. (Ів. 17:6-22)Чи маєш ти впевненість в спасінні? Ми маємо велику честь бути дітьми Бога, дітьми сміливими, які мають бачення і бажання прославити Його ім’я своїм життям. (Мт. 28:19) Чи легко здобувається перемога в житті? Нелегко. Христос звеличується в нашому тілі в тому випадку, якщо виконуємо Його волю. Існує інша категорія людей, через яких ім’я Господнє соромиться. «Багато бо хто… поводяться, як вороги хреста Христового. Їхній кінець то загибіль, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі… Вони думають тільки про земне! Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа, Який перемінить тіло нашого пониження, щоб стало подібне до славного тіла Його, силою, якою Він може і все підкорити Собі.» (Фил. 3:18-21) Досягаючи цілі щоб ім’я Господнє було звеличене в твоєму житті, рясні Господні благословення будуть перебувати з тобою. Тож допоможи Господь правильно використовувати відведений час. Амінь!

 

Страшна річ упасти в руки Бога Живого – Іван Басюк проповідь

Тексти Писання:

  1. (1 Самуїлова 2:22-25)

«22. А Ілій був дуже старий. І почув він усе, що сини його роблять усьому Ізраїлеві, і що вони злягаються з жінками, які відбувають службу при вході скинії заповіту. 23. І він сказав їм: Нащо ви робите такі речі, про які я чую? Про ваші злі вчинки я чую від усього цього народу. 24. Ні, сини мої, недобра та чутка, що я чую, ви відхиляєте Господній народ від Закону! 25. Якщо хто згрішить супроти людини, то помоляться за неї перед Богом. А якщо людина згрішить супроти Господа, хто заступиться за неї? Та вони не слухали голосу батька свого, бо Господь постановив погубити їх.»

Презентація теми:

«Великий же зиск то благочестя із задоволенням. Бо ми не принесли в світ нічого, то нічого не можемо й винести. А як маєм поживу та одяг, то ми задоволені будьмо з того.» (1Тим. 6:6-8)

«…підійшли Його учні, щоб Йому показати будинки храмові. Він же промовив у відповідь їм: Чи бачите ви все оце? Поправді кажу вам: Не залишиться тут навіть камінь на камені, який не зруйнується!…» (Мт. 24:1,2)«…підійшли Його учні до Нього самотньо й спитали: Скажи нам, коли станеться це? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку? Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів! Бо багато хто прийде в Ім’я Моє, кажучи: Я Христос. І зведуть багатьох.І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім. І тоді прийде кінець!.»(Мт.24:3-5;14)Це буде відбуватися в останній час, але апостол Павло застерігає, що «вже діється таємниця беззаконня»(2Сол. 2:7)

Коли Господь випускає дитину зі Своєї руки – це не Його призначення, але існують вагомі причини чому таквідбувається. Святе Письмо є Словом Божим, посланням Бога до людей. Саме воно застерігає, докоряє і навчає, як треба правильно діяти.

(1 Сам. 2:22-25)Сини Ілії належали до роду священників, але не знали Господа і були негідними в Його очах. (1Сам. 2:12)Бог дав особливі вказівки щодо жертвоприношень, але ці нечестиві люди виявили непослух до служіння Богу і не надавали ніякого значення закону. Таке ставлення з боку священиків відвертало людей від жертвоприношення Господу. «І був гріх тих юнаків дуже великий перед Господнім лицем, бо ті люди безчестили Господню жертву. (1Сам. 2:17)На перший погляд, коли читаємо історію про синів Ілії, здається це було передбаченням Господнім. «Та вони не слухали голосу батька свого, бо Господь постановив погубити їх.»До певного часу Богтерпів беззаконня, але прийшов час і Він був вимушений зробити вирок.(1Сам. 2:34)

Коли Господь випускає зіСвоєї руки – це страшно. Його рішення ніхто не в змозі змінити:

«І сталося, що розпочала людина розмножуватись на поверхні землі, і їм народилися дочки. І побачили Божі сини людських дочок, що вродливі вони, і взяли собі жінок із усіх, яких вибрали. І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона. Вона тіло, і дні її будуть сто і двадцять літ.» (Бут. 6:1-3)

«…Ной знайшов милість у Господніх очах. І промовив Господь до Ноя: Прийшов кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них. І ось Я винищу їх із землі.» (Бут. 6:8,13)

«Господь… в серці Своєму промовив: Я вже більше не буду землі проклинати за людину, бо нахил людського серця лихий від віку його молодого.» (Бут. 8:21)В Новому Заповіті Ной названий проповідником правди.(2Петр. 2:5)

Бог спостерігає за життям людини і якщо вона систематично перебуває в гріху,і не слухає Божий голос – наслідки жахливі.

«Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду картати тебе, і виложу все перед очі твої! Зрозумійте ж це ви, що забуваєте Бога, щоб Я не схопив, бо не буде кому рятувати!» (Пс. 49:21, 22)

Господній вирок був винесений для царя Ахава за його злий вчинок – вбивство Навота і його смирення було не в змозі змінити цей вирок.«Так сказав Господь: На тому місці, де пси лизали Навотову кров, пси лизатимуть і твою власну кров!» (1Цар. 21:19)(1Цар. 22:20-22)Цар Амасія(2Хро. 25:14-16).

«Бо як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників. Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках, скільки ж більшої муки, додумуєтеся? заслуговує той, хто потоптав Сина Божого, і хто кров заповіту, що нею освячений, за звичайну вважав, і хто Духа благодаті зневажив!» (Євр. 10:26-29)

«Страшна річ упасти в руки Бога Живого!» (Євр. 10:31)

«Бо вже діється таємниця беззаконня; тільки той, хто тримає тепер, буде тримати, аж поки не буде усунений він із середини. І тоді то з’явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб’є Духом уст Своїх і знищить з’явленням приходу Свого. Його прихід за чином сатани буде з усякою силою й знаками та з неправдивими чудами, і з усякою обманою неправди між тими, хто гине, бо любови правди вони не прийняли, щоб їм спастися. І за це Бог пошле їм дію обмани, щоб у неправду повірили…» (2Сол. 2:7-11)

«А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.» (Рим. 1:28)

Допоможи нам Господь жити свято, любити Бога і виконувати Його повеління. Щоб мати змогу залишитися вірними Богу до останнього дня життя. Міцно тримайся Бога і не будеш залишенийНим. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *