16 квітня 2017 рік Великдень

Привітання ц. Ковчег зі святом «Воскресіння Ісуса Христа»

 

ДОРОГА ЦЕРКВА ХРИСТОВА!

Сердечно вітаю всіх вас із надзвичайно радісним і світлим днем Христового Воскресіння.«Бо Пасха наша Христос, за нас у жертву принесений, тому святкуймо її в опрісноках чистоти і правди!» (1Кор. 5:7-8).Так закликав апостол Павло віруючих першого століттяі закликає нас святкувати Воскресіння Ісуса Христа не як історичний факт, а як глибоко усвідомлене внутрішнє переконання та переживання, бо «Пасхальне Ягня» врятувало нас від влади смерті, подарувало свободу, об’єднало нас, таких різних, в одне братство, в одну Христову родину і дало живу надію на небесне громадянство. Нехай почуття великої вдячності і хвали наповнюють серця наші до розливу. Щиро бажаю всім радості, миру, злагоди та любові. А все це заховано у Христі Ісусі – Він воскрес і навіки живий.

З любов’ю і молитвою про вас

СТАРШИЙ ЄПИСКОП ЦХВЄУ МИХАЙЛО ПАНОЧКО

Воскресіння Ісуса Христа – Андрей Мозговой проповедь

Тексти Писання:

1.(ВідМатвія 28:18-20)

«18. А Ісуспідійшов і промовив до них та й сказав: ДанаМені всяка влада на небі й на землі.19. Тожідіть, і навчітьвсі народи, христячиїх в Ім’яОтця, і Сина, і Святого Духа,20. навчаючиїхзберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінцявіку!»

  1. (ВідІвана 17:2,3)

«2. боТи дав Йомувладу над тіломусяким, щобВін дав життявічневсімїм, яких дав ТиЙому.3. Життя ж вічнеце те, щобпізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав ТиЙого.»

  1. (Об’явлення 15:4)

«4. Хто Тебе, Господи, не побоїться, та Ймення Твого не прославить? Бо один Ти святий, бо народи всі прийдуть та вклоняться перед Тобою, бо з’явилися суди Твої!»

 

Яке має значення Воскресіння  Ісуса Христа? – Николай Билоцкий проповедь 

Тексти Писання:

1.(До Галатів 1:3-12)

«3. Благодать вам і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа, 4. що за наші гріхи дав Самого Себе, щоб від злого сучасного віку нас визволити, за волею Бога й Отця нашого, 5. Йому слава на віки вічні, амінь!6. Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію, 7. що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію.8. Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! 9. Як ми перше казали, і тепер знов кажу: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, нехай буде проклятий!10. Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим.11. Звіщаю ж вам, браття, що Євангелія, яку я благовістив, вона не від людей. 12. Бо я не прийняв, ні навчився її від людини, але відкриттям Ісуса Христа.»

  1. (Псалми 94:1-11)

«1. Ходіть, заспіваймо Господеві, покликуймо радісно скелі спасіння нашого, 2. хвалою обличчя Його випереджуймо, співаймо для Нього пісні,3. бо Господь Бог великий, і великий Він Цар над богами всіма,4. що в Нього в руці глибини землі, і Його верхогір’я гірські,5. що море Його, і вчинив Він його, і руки Його суходіл уформували!6. Прийдіть, поклонімося, і припадім, на коліна впадім перед Господом, що нас учинив!7. Він наш Бог, а ми люди Його пасовиська й отара руки Його. Сьогодні, коли Його голос почуєте,8. не робіте твердим серця вашого, мов при Мериві, немов на пустині в день спроби,9. коли ваші батьки Мене брали на спробу, Мене випробовували, також бачили діло Моє.10. Сорок літ був огидним Мені оцей рід, й Я сказав: Цей народ блудосерді вони, й не пізнали доріг Моїх,11. тому заприсягся Я в гніві Своїм, що до місця Мого відпочинку не ввійдуть вони!»

Презентація теми:

Щоб правильно розуміти важливість події Воскресіння Ісуса Христа необхідно бути уважним до Божого Слова. Сьогодні  світ говорить: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!»,- але чи насправді кожен  розуміє справжню сутність цих слів.Нинішній світ лукавий, – говорить Слово Боже тому не йди на компроміс, не стань жертвою цього світу. Християнин – це чисте, нове творіння Бога!«Вірить безглуздий в кожнісіньке слово…» (Прип.14:15) Якщо ти не шукаєш істинного пізнання ніякої користі не буде від читання Слова Божого. «Без пророчих видінь люд розбещений…» (Прип. 29:18) Люди світу цього святкують Воскресіння Ісуса Христа як вони це розуміють, не так як навчає Слово Боже. «Бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.» (1 Кор. 5:7) Звертаючись до Своїх учнів Ісус Христос говорить: «Поправді, поправді кажу вам: Якщо ви споживати не будете тіла Сина Людського й пити не будете крови Його, то в собі ви не будете мати життя.» Йдучи в  Дім Божий нехай в твоєму серці буде спрага і бажання навчатися у ніг Христа. «Дім Мій буде домом молитви в народів усіх» (Мр. 11:17) Нехай почуте Слово Боже в серце рясно вселяється, воно дасть корінь, буде рости, приносячи плід і буде давати результат, який бажає бачити Бог. Амінь!

 

Що дає мені Пасха – Ростислав Шкіндер проповідь 

Тексти Писання:

  1. (1 до Коринтян 15:1-10)

«1. Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняливи, вякій і стоїте,2. Якою й спасаєтесь, коли пам’ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщотількививвірували не наосліп.3. Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням,4. і щоВінбувпохований, і щотретього дня Він воскрес за Писанням,5. і щоз’явивсяВінКифі, потімДванадцятьом.6. А потімз’явивсянаразбільше як п’ятистамбраттям, щобільшістьіз них живе й досі, а дехто й спочили.7. Потому з’явивсяВін Якову, опісляусім апостолам.8. А по всіхВінз’явився й мені, мовякомунедородкові.9. Я бонайменший з апостолів, щонегіднийзватись апостолом, бо япереслідувавбувБожуЦеркву.10. Та благодаттюБожою я те, що є, і благодать Його, що в мені, не даремнабула, але я працювавбільшевсіхїх, правда не я, але Божа благодать, щозо мною вона.»

Презентація теми:

Ісус Христос вмирав на хресті за гріхи всього людства згідно Писання. Ще за 4000 років до приходу Христа були пророцтва які звіщали про Його прихід. Вчення Ісуса Христа є практичним, досить актуальним і для сучасного життя.Воскресіння Ісуса Христа є істинним. Дивлячись на світові релігії бачимо що їх лідери  мертві, але наш Господь Ісус Христос є живий. Це великий доказ що Він є істинний і могутній. Май впевненість що саме Ісусу можна довіряти, покладати свою надію, втілювати Його вчення у своє життя. Все що говорив про Ісус Христос все виповнилось.Місія Сина Божого Ісуса Христа – це нелюдські тортури, побої, терновий вінець і нарешті жорстоке розп’яття Його на хресті. Зараз кожному із нас дуже важко до кінця оцінити все те, що переніс та перетерпів Ісус. Саме Він спокутував провину всього людства і зцілив рани грішників землі, завдані їм гріхом і воскрес в третій день. Його Воскресіння дає нам мир, спокій, надію і перемогу. Христос і сьогодні сильний прийти в твоє життя і розірвати прокляття, розігнати темряву і дати тобі свободу і надію. Пам’ятай Ісус помер щоби ВСІ діла диявола були зруйнувати, щоб в жодній сфері твого життя диявол не мав доступу. Дай нам Бог віру, відвагу і помазання щоб ми більш ретельно користувалися владою Ісуса Христа –  протистояли ворогу. Амінь!

 

 

Воскресіння Ісуса Христа і життя вічне – Александр Бубнов проповедь

Тексти Писання:

  1. (Від Луки 20:27-38)

«27. І підійшлидехтоізсаддукеїв, щотвердять, нібинемаєвоскресіння, і запитали Його,28. та сказали: Учителю, Мойсей написав нам: Як умре кому брат, якиймає дружину, а помребездітний, то нехай його брат візьме дружину, і відновитьнасіння для брата свого.29. Було ж сімбратів. І перший, узявши дружину, бездітний умер.30. І другийузявбув ту дружину, та й той вмербездітний.31. І третійузявбувїї, так само й усі семеро, і вони дітей не позоставили, та й повмирали.32. А по всіх умерла й жінка.33. А в воскресіннікотромуіз них вона дружиною буде? Бо семеро мали за дружину її.34. Ісус же промовивувідповідьїм: Женяться й заміжвиходять сини цьоговіку.35. А ті, щобудутьдостойні того віку й воскресіння з мертвих, не будутьніженитись, нізаміжвиходити,36. нівмертивже не можуть, борівні вони Анголам, і вони сини Божі, синамивоскресіннябувши.37. А щомертвівстають, то йМойсей показав при кущі, коли він назвав Господа Богом Авраамовим, і Богом Ісаковим, і Богом Якововим.38. Бог же не є Богом мертвих, а живих, бовсі в Ньогоживуть.»

2.(Від Луки 24:4-12)

«4. І сталось, як безрадні були вони в цім, ось два мужі в одежах блискучих з’явились при них. 5. А коли налякались вони й посхиляли обличчя додолу, ті сказали до них: Чого ви шукаєте Живого між мертвими?6. Нема Його тут, бо воскрес! Пригадайте собі, як Він вам говорив, коли ще перебував в Галілеї. 7. Він казав: Сину Людському треба бути виданому до рук грішних людей, і розп’ятому бути, і воскреснути третього дня.8. І згадали вони ті слова Його! 9. А вернувшись від гробу, про все те сповістили Одинадцятьох та всіх інших. 10. То були: Марія Магдалина, і Іванна, і Марія, мати Яковова, і інші з ними, і вони розповіли апостолам це.11. Та слова їхні здалися їм вигадкою, і не повірено їм.12. Петро ж устав та до гробу побіг…»

Презентація теми:

Через Воскресіння Ісуса Христа ми маємо спасіння, мир.У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя Реформації. Реформація починається з дій, а не з думок, гасел. Якщо наші думки лише про те що є в цьому земному житті, обов’язково знайдуться перешкоди, саме вони будуть заважати нам йти в небеса. Саддукеї спиралися тільки на свій розум, не розуміючи, що Бог у Святому Письмі відкрив нам стільки, скільки ми можемо зрозуміти ті істини, які перевершують можливості нашого обмеженого розуму.(Див.Луки 20:27-38) Нажаль для багатьох людей Воскресіння Ісуса Христа залишається тільки релігійним святом, але Ісус Христос  живий, Він воскрес із мертвих щоб ти і я мали життя вічне. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *