16 квітня 2017 рік вечірнє служіння Великдень

Не обмежуй Божої благодаті в своєму житті – Василь Войтович проповідь

Тексти Письма:

1.(Від Луки 24:4-6)

«4. І сталось, як безраднібуливони в цім, ось два мужі в одежах блискучихз’явились при них.5. А коли налякалисьвони й посхилялиобличчядодолу, ті сказали до них: Чоговишукаєте Живого міжмертвими?6. Нема Його тут, бо воскрес!»

  1. (1 Хроніки 4:9,10)

«9. А Ябецбувповажанийбільшевідсвоїхбратів, і матийого назвала йомуім’яЯбец, говорячи: Я породила його вболісті.10. кликнув Ябец до Бога Ізраїлевого, говорячи: Коли б Ти, благословляючи, поблагословив мене, і побільшивграницю мою, і рука Твоя булазо мною, і зробивохоронувід лиха, щоб не засмучувати мене! І Бог послав, чоговінпросив.»

Презентація теми:

 

Ісус Христос – люблячий Бог. Наскільки Його любов велика до нас, що Він прийшов, віддав Себе на смерть і на третій день воскрес із мертвих. Саме більше в день Його воскресіння були стурбовані священики. Іх бажанням було приховати оманом Його істинне воскресіння. «І, зібравшись зо старшими, вони(священники)врадили раду, і дали сторожі чимало срібняків, і сказали: Розповідайте: Його учні вночі прибули, і вкрали Його, як ми спали.Як почує ж намісник про це, то його ми переконаємо, і від клопоту визволимо вас. І, взявши вони срібняки, зробили, як навчено їх.» (Мт. 28:12-15)Оман дуже дорого коштує і його можливо підтримувати тільки оманом, правда безкоштовна. Цікаво зауважити що на третій день коли Ісус Христос воскрес із мертвих воскресло чимало святих людей. «і повідкривались гроби, і повставало багато тіл спочилих святих, а з гробів повиходивши, по Його воскресенні, до міста святого ввійшли, і багатьом із’явились.» (Мт. 27:52-53) Якщо твоя надія вмерла, твоя віра ледь жевріє нехай сьогодні в Ім’я Ісуса Христа твоя надія і віра воскресне.(1 Хрон. 4:9,10)З біографії Ябеца знаєм тільки те, що він був «поважаний більше від своїх братів, і мати його назвала йому ім’я Ябец, говорячи: Я породила його в болісті.»(1 Хрон. 4:9) В Ізраїлі ім’я мало дуже велике значення для людини. Наприклад Соломон був названий  «мирний» через те, що його народження припало на час коли в домі його батька Давида був спокій і мир. Ім’я давали людям згідно їх положення. Ябецу не подобалось його ім’я, він не докоряв свою маму, але він вирішив його змінити. «кликнув Ябец до Бога Ізраїлевого, говорячи: Коли б Ти, благословляючи, поблагословив мене, і по більшив границю мою, і рука Твоя була зо мною, і зроби в охорону від лиха, щоб не засмучувати мене! І Бог послав, чого він просив.»(1 Хрон. 4:10) Кожний із нас має певні границі у своєму житті і що характерно що деколи ми самостійно будуємо їх в своєму розумі. Ябец був з тої категорії людей який мав бажання розширити границі у своєму житті, але є границі які ми не в силі розширити самостійно і тільки Бог має владу і силу це зробити. В кожного із нас є порожнина в душі яка заповнюється тільки Богом. Якщо ти маєш бажання розширити свої границі в служінні Богу пам’ятай Бог завжди буде на твоїй стороні. Скільки часу ти присвячуєш молитві щоб досягнути Божої милості в служінні, персональному житті? Бог дає нам великі можливості, шанси. Неємія мав велику посаду при царському палаці, але коли його друзі повідомили про положення Ізраїльської землі його рішенням стало віддати себе на служіння своєму народу і ввійшов в історію як Божий муж. Досліджуючи життя Давида ми можемо сказати що він також розширив свої кордони коли мав справу з Голіафом на полі бою. Бог є милостивий до нас «…око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!(1Кор. 2:9)«Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас?» (Ів.14:2) Ніколи не обмежуйте Божу благодать яка живе в вас, саме вона може зробити набагато більше ніж ви думаєте, мрієте. Божа благодать сильна розширити ВСІ кордони в твоєму житті.  Довіряй своє життя Богові! Ти ніколи не будеш жалкувати за роки посвяти на служіння себе Богові коли прийдеш в небеса. У Бога є грандіозний план для твого життя який навіть ти можеш не вміщати у своєму розумі. Господь я є Твоє дитя, розшир границі в моєму житті,я прошу Тебе завжди будь зі мною і благослови моє життя. Христос може воскресити будь – яку вашу ідею яку ви давно захоронили. Наш Бог сильний! Амінь!

 

 

Божа істина – Валера Савич проповідь

Тексти Письма:

  1. (ДіїАпостолів 2:22-24)

«22. Мужіізраїльські, послухайтевиоцихслів: Ісуса Назарянина, Мужа, щоЙогоБог прославив вам силою, і чудами, і тими знаменами, що Бог через Нього вчинив серед вас, як саміви те знаєте, 23. Того, щобуввиданийпевною волею та передбаченнямБожим, ви руками беззаконниківрозп’яли та забили. 24. Та Бог воскресив Його, пута смерти усунувши, вона ботриматиЙого не могла.»

  1. (ДіїАпостолів 2:32,33)

«32. Бог ІсусаЦього воскресив, чогосвідкивсі ми!33. А отож, як правицеюБожоюбувВін вознесений, і обітницю Духа Святого прийняввідОтця, то й злив Віноте, щовибачите й чуєте.»

  1. (ДіїАпостолів 3:22-26)

«22. БоМойсейпровіщав: Господь Бог вам Пророка підіймевід ваших братів, як мене; у всімЙогослухайтеся, про щотількиВін вам говоритиме!23. І станеться, щокожна душа, яка не послухала б того Пророка, знищена буде з народу. 24. Так само всі пророки відСамуїла й наступних, скількиїх говорило, такожпровіщалицідні. 25. Сини випророків і того заповіту, що Бог вашим батькам заповів, промовляючи до Авраама: І в насіннітвоїмусі народи земліблагословленібудуть! 26. Воскресивши Свого Отрока, Бог послав Його перше до вас, щоб вас поблагословити, щобкоженіз вас відвернувсявідзлихсвоїхучинків!»

  1. (ВідІвана 11:25,26)

«25. Промовив до неїІсус: Я воскресення й життя. Хтовірує в Мене, хоч і вмре, буде жити.26. І кожен, хтоживе та хтовірує в Мене, повіки не вмре. Читивіруєш в це?» 

  1. (ВідІвана 11:25,26)

«25. Промовив до неїІсус: Я воскресення й життя. Хтовірує в Мене, хоч і вмре, буде жити. 26. І кожен, хтоживе та хтовірує в Мене, повіки не вмре. Читивіруєш в це?»

Презентація теми:

Ісус Христос помер за гріхи людства і на третій день воскрес отримавши перемогу над силами зла. Саме Йому належить наше життя, бажання, здібності. Ще в старозавітні часи до Різдва Христового Господь Бог повідомляв людям через пророків про прихід Месії який прийде і спасе народ від гріхів їх. Перебуваючи в Слові Божому залишається відкритим питання: «Чи віриш ти написаному Слову?»Слово Боже є «світильник, який світить у темному місці» (2 Петр. 1:19) яке висвітлює життєвий шлях і охороняє нас від спотикання і падіння. «Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці.» (Кол. 3:1)Наші думки чітко визначають наш характер, наше життя і відношення до Бога.І тепер постає питання, які думки наповнюють наш розум? З цього походить життя. Уся наша поведінка в житті визначається тим, що ми думаємо, а наше мислення — це віра або невірство. Наші думки зосереджуються або на тому, що Бог може зробити через нас і що Він пообіцяв, або сугубо на собі.«Бо хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне.» (Гал. 6:8)Особисто для Вас Великдень – це релігійне свято, додатковий вихідний день чи підтвердження Вашого спасіння і вічного життя? Чи Ви маєте те спасіння, заради якого Ісус Христос був розп’ятий, помер і воскрес?Куди ти сьогодні витрачаєш свій час? Ученики Ісуса Христа після сповнення Святим Духом понесли Благу звістку про Його воскресіння з великою відвагою і Божа благодать була з ними. Чи звіщаєш ти сьогодні людям про Воскресіння Христа? Якщо ми пізнали Ісуса Христа і любимо Його, то ми повинні вести до Нього інших. Сьогодні Господь Бог закликає перевірити наше відношення до смерті і Воскресіння Ісуса Христа.Чи віриш ти сьогодні великим Божим обітницям, якщо так наші діла будуть стверджувати це. «Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі.» (Мт5:14,15)«Бо хто слухач Слова, а не виконавець, той подібний людині, що риси обличчя свого розглядає у дзеркалі,бо розгляне себе та й відійде, і зараз забуде, яка вона є.»(Як. 1:23,24) Слово Боже завжди нагадує нам хто ми є, в Кого ми увірували і куди ми йдемо. Нехай Господь благословить нас відверто служити Богу, як закликає апостол Павло: «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві.(Рим. 12:11)Амінь!

 

 

Хто для тебе є Ісус? – Алексей Блаута проповедь

Тексти Письма:

  1. (ВідІвана 21:4-13)

«4. А як ранок настав, то Ісус став над берегом, але учні не знали, що то бувІсус.5. Ісустодікаже до них: Чи немаєте, діти, якоїсь поживи? Ні, вонивідказали. 6. А Вінїм сказав: Закиньте невода праворучвідчовна, то йзнайдете! Вони кинули, і вже не могли йоговитягнутиіз-за безлічіриби… 7. Тодіучень, якоголюбивбувІсус, говорить Петрові: Це ж Господь!… А Симон Петро, як зачув, що Господь то, накинув на себе одежину, бовінбувнагий, та й кинувся в море… 8. Інші ж учні, щобули недалеко від берега якихсьліктівіздвістіприпливличовником, тягнучи невода з рибою. 9. А коли вони вийшли на землю, то бачатьрозложений жар, а на німрибу й хліб. 10. Ісускаже до них: Принесітьтієїриби, щооцевивловили! 11. Пішов Симон Петро та й на землю витягнув невода, повногорибивеликої, сто п’ятдесят три. І хочстількибулоїї, не продерсяпротеневід. 12. Ісускаже до учнів: Ідіть, снідайте! А з учнівніхто не наваживсяспитатиЙого: ХтоТитакий? Бо знали вони, що Господь то… 13. ТожпідходитьІсус, берехліб і даєїм, так само ж і рибу.»

  1. (ВідІвана 14:15)

«15. Якщо Ви Мене любите, Моїзаповідізберігайте!»

  1. (ВідІвана 14:21)

«ХтозаповідіМоїмає та їхзберігає, той любить Мене. А хто любить Мене, то полюбить йогоМійОтець, і Я полюблю Його, і об’явлюсьйому Сам.»

  1. (ВідІвана 14:23)

«23. Ісусвідповів і до нього сказав: Як хто любить Мене, той слово Моєберегтиме, і ОтецьМій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселюзакладемо в нього.»

 

 

Презентація теми:

(Ів.21:4-13) Читаючи це уривок виникає питання: « Ісус та невже ти приготовив їм їжу? Ти міг осудити Своїх учнів за те, що не були з Тобою в ту скорботну ніч перед страшною смертю. Христос продемонстрував Свою любов та турботу до учнів. Учні не були досконалими, але саме їх Ісус обрав як Своїх учнів. Кожного із нас Христос покликав на шлях спасіння, ми вибранні і тому нехай наше серце сповняється подякою до Нього. Свою любов до нас Він підтвердив на Голгофському хресті вмираючи за твої і мої гріхи. Звертаючись до Петра Ісус промовляє: «Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих?»(Ів. 21:15) Любий друже який зміст ти вкладаєш в слова «Я люблю Ісуса Христа.» Апостол Іван чітко описав слова Христа  щодо істиної любові до Нього (Див. Івана 14:15, 21,23) В Слові Божому образ Ісуса Христа змальовується не тільки як добрий Пастир, але і як грізний суддя «По правді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих.» (Мт. 19:28) Перевір свої відносини з живим і святим Богом. Сьогодні Бог проявляє Свою любов, милосердя до кожної людини і дарує час прийти до Нього, визнати свій гріх і покаятись перед Ним. «Але маю на тебе, що ти покинув свою першу любов.Отож, пам’ятай, звідки ти впав, і покайся, і вчинки давніші роби. Коли ж ні, то до тебе прийду незабаром, і зрушу твого свічника з його місця, якщо не покаєшся.» (Одкр. 2:4,5) Хто для тебе є Ісус? Чи любиш ти Його? Чи маєш ти сьогодні дерзновіння сказати: Ісус я люблю тебе! Я намагаюсь виконувати Твої заповіді. Якщо немає дерзновіння перевіряй свої особисті стосунки з Богом.Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *