15 жовтня 2017 рік служіння в неділю

Одкровення благодаті – Микола Білоцький проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Від Івана 9:30-37)

«30. Відповів чоловік і сказав їм: То ж воно й дивно, що не знаєте ви, звідки Він, а Він мені очі відкрив! 31. Та ми знаємо, що грішників Бог не послухає; хто ж богобійний, і виконує волю Його, того слухає Він. 32. Відвіку не чувано, щоб хто очі відкрив був сліпому з народження. 33. Коли б не від Бога був Цей, Він нічого не міг би чинити. 34. Вони відповіли та й сказали йому: Ти ввесь у гріхах народився, і чи тобі нас учити? І геть його вигнали. 35. Дізнався Ісус, що вони того вигнали геть, і, знайшовши його, запитав: Чи віруєш ти в Сина Божого? 36. Відповів той, говорячи: Хто ж то, Пане, Такий, щоб я вірував у Нього? 37. Промовив до нього Ісус: І ти бачив Його, і Той, Хто говорить з тобою то Він!…»

Презентація теми:

«Це день, що його створив Господь, радіймо та тішмося в нім!» (Пс. 117:24) «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Був один чоловік, що від Бога був посланий, йому ймення Іван. Він прийшов на свідоцтво, щоб засвідчити про Світло, щоб повірили всі через нього. Він тим Світлом не був, але свідчити мав він про Світло. Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ. Воно в світі було, і світ через Нього повстав, але світ не пізнав Його. До свого Воно прибуло, та свої відцурались Його. А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його, що не з крови, ані з пожадливости тіла, ані з пожадливости мужа, але народились від Бога. І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця.» (Ів 1:1,2; 6-14) «А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.» (Рим. 8:10) «Іван свідчить про Нього, і кликав, говорячи: Це був Той, що про Нього казав я: Той, Хто прийде за мною, існував передо мною, бо був перше, ніж я. А з Його повноти ми одержали всі, а то благодать на благодать. Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з’явилися через Ісуса Христа. Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був. А це ось свідоцтво Іванове, як юдеї послали були з Єрусалиму священиків та Левитів, щоб спитали його: Хто ти такий? І він визнав, і не зрікся, а визнав: Я не Христос. І запитали його: А хто ж? Чи Ілля? І відказує: Ні! Чи пророк? І дав відповідь: Ні! Сказали ж йому: Хто ж ти такий? щоб дати відповідь тим, хто послав нас. Що ти кажеш про себе самого? Відказав: Я голос того, хто кличе: В пустині рівняйте дорогу Господню, як Ісая пророк заповів.» (Ів. 1:15-23) «…Якщо ж душу Свою покладе Він як жертву за гріх, то побачить насіння, і житиме довгії дні, і замір Господній рукою Його буде мати поводження!» (Іс. 53:10) Амінь!

 

Як будувати з золота, срібла та дорогого каміння – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(1 до Коринтян 3:11-15)

«11. Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос. 12. А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, 13. то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об’являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є. 14. І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить; 15. коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь.»

Презентація теми:

Господь віддав Своє життя щоб ми отримали вічне життя з Богом. Він основа щасливого життя. Апостол Павло звертається до віруючих людей. (1Кор. 3:15) Можна виділити декілька категорій християн. Перша категорія – це віруючи, які будуть мати нагороду від Господа за свої спави на зелі, друга – це ті, які не будуть мати винагороду, але буде милість у спасінні. «…спасеться, але так, як через огонь.» (1Кор. 3:15) Подібно до розбійника на хресті. У останні часи життя його доля у вічності кардинально змінилося. Така любов Божа до нас людей. Говорячи про будову, мова йде про життя. Буваючи на цвинтарі, бачимо дві дати і риску на пам’ятнику. Господь буде перевіряти саме рисочку, тобто прожите життя. Чи воно було з золота, срібла, дорогоцінного каміння, соломи, дерева, сіна чи соломи? Господь буде судити людей беручи до уваги таємне та публічне життя людини. Життя людини може бути цінним в очах людей, а не у Божих. Життя царя  Валтасара у Божих очах не мало великої ваги, бо він не жив для Царства Небесного. (Дан. 5:27) У посланні до Євреїв у 11 розділі ап.Павло Духом Святим описує життя багатьох праведників, які своїм життям догодили Богові, весь світ не був їх вартий.  Їх життя не було у славі, величі серед людей, але небо знало їх. Вони виконували Божу волю, жили не по плоті, а по духу. Я думаю, що цей текст Божого Слова Дух Святий дав саме для того, щоб наше життя на цій землі було дорогоцінністю у очах Божих. «Ліпший бо день на подвір’ях Твоїх, аніж тисяча в іншому місці…» (Пс. 83:11) «і перед обличчям Його була писана пам’ятна книга…» (Мал 3:16) Бідна вдова пожертвувала сто відсотків своїх матеріальних цінностей. «Хліб свій пускай по воді, бо по багатьох днях знов знайдеш його.» (Еккл. 11:1) Можна зробити підсумок. Скільки звершено молитов за церкву, за це світ щоби люди пізнали Ісуса Христа. Хтось багато молиться, а хтось взагалі не звершує молитов. Скільком людям ти сказав про Ісуса Христа? Також можна розглянути й іншу сторону, сторону любові, серця, почуттів, думок. Ісус Христос говорив: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!» (Мт. 15:8) «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі.» (Нав. 1:8) Що ти говориш на протязі дня? Чи на твоїх вустах розмова про політику, чи про науку Ісуса Христа? Який відсоток думок  про Бога ти маєш у своєму розумі? «Як я кохаю Закона Твого, цілий день він розмова моя!» (Пс. 118:97) «А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений…» (Рим. 1:28) Ми читаємо у посланні до Римлян 7:20, інколи християнин має стан, коли розуміє що необхідно робити добро, хоче, а не робить. Те що хочу, не роблю, а що не хочу, роблю. Я не раз роздумував над цією темою і я знайшов розв’язку у житті Якова. «І служив Яків за Рахіль сім літ, а вони через любов його до неї були в його очах, як кілька днів.» (Бут. 29:20) Все починається з любові. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого…» (Ів. 3:16) Коли християнин наповнений любов’ю він долає всі бар’єри. Апостола Павла ніщо не змогло зупинити у проповіді Євангелія. «Поклади ти мене, як печатку на серце своє, як печать на рамено своє, бо сильне кохання, як смерть, заздрощі непереможні, немов той шеол, його жар жар огню, воно полум’я Господа! Води великі не зможуть згасити кохання, ані ріки його не заллють! Коли б хто давав за кохання маєток увесь свого дому, то ним погордили б зовсім!» (Пісн. 8:6,7) Це секрет успішного християнства. Коли сила Божа – любов виллється Духом Святим у серце християнина , то цей християнин буде сміливий наче лев. Спокуса диявольська не буде мати над ним силу. «…любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам.» (Рим. 5:5) Читаючи Старий Заповіт ми можемо бачити, що життя Давида було еталоном для всіх царів які були після нього. Чим цей чоловік так відрізнився? Його серце було направлене до Господа. Дух Святий наказує: «Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві…Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе…» (Еф 5:22,25) Заповідь любові є головною для нас. «Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м’яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати.» (Мт. 23:23)

«Поклади ти мене, як печатку на серце своє, як печать на рамено своє, бо сильне кохання, як смерть, заздрощі непереможні, немов той шеол, його жар жар огню, воно полум’я Господа! Води великі не зможуть згасити кохання, ані ріки його не заллють! Коли б хто давав за кохання маєток увесь свого дому, то ним погордили б зовсім!» (Пісн 8:6,7) Амінь!

 

Бог бачить серце – Костянтин проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Ісая 66:3-5)

«3. …Отак як дороги свої вони повибирали, і до гидот тих своїх уподобання чує душа їхня 4. так виберу й Я їх на зведення, і предмета їхнього страху на них наведу, за те, що Я кликав і ніхто відповіді не давав, говорив Я й не чули вони, та чинили лихе в Моїх очах, і вибрали те, чого Я не жадав!… 5. Послухайте слова Господнього ті, що на слово Його тремтите: Кажуть ваші брати, що ненавидять вас, що вас ради Ймення Мого виганяють: Хай прославлений буде Господь, і ми вашу радість побачимо! Та будуть вони посоромлені!»

Презентація теми:

Сьогодні багато людей не до кінця розуміють, що існує вічність. Як потрібно прожити на цій землі, щоб досягнути вічності? На жаль особливо для  молодого покоління часом церква є забавою, у їх серцях немає глибокого усвідомлення і пізнання Бога. Слово Господнє закликає: «І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий…» (1Петр. 2:5)  Бог бажає щоб твій камінь був положлений у будівництво Божої споруди. (Нав. 8:31) «…Я голос того, хто кличе: В пустині рівняйте дорогу Господню, як Ісая пророк заповів.» (Ів. 1:23) Дух Святий сьогодні закликає виправляти свої шляхи. (2Цар 6:15,16,18; 21-23) Ми не знаємо шляхів один одного, але Бог знає кожне серце, і саме тому Він один має право судити, тому що Його суд безпомилковий. Бог знає тебе Бог знає про тебе, пам’ятає про тебе кожен день.  «Горе тим, що глибоко задум ховають від Господа, і чиняться в темряві їхні діла, і що говорять вони: Хто нас бачить, і хто про нас знає? О, ваша фальшивосте!…» (Іс 29:15,16) Як важливо ходити не перед людьми, але перед Богом. Люби Господа, Бога твого, підкоряйся голосові Його і прихиляйся до Нього.  По Його великій милості сьогодні є час виправити свої шляхи. (Іс.66:3-5) Ізраїльський народ не потребував Бога, кожен чинив на власний розсуд. «Горе синам неслухняним, говорить Господь, що чинять наради, які не від Мене, і складають умови, та без духу Мого, щоб додати гріх на гріх, що йдуть, щоб зійти до Єгипту, але Моїх уст не питали, щоб захисту у фараона шукати, і щоб сховатися в тіні Єгипту! Вони посоромлені будуть…» (Іс. 30:1,2,5)

«Хіба сніг Лівану зійде зо скелі на полі? Чи висохнуть води чужі та холодні, текучі? Бо про Мене забув Мій народ: вони кадять марноті, а та робить їм так, що вони на дорогах своїх спотикаються, на давніх путях, щоб ходити стежками, по дорозі невбитій…» (Єрем. 18:14,15) Сьогодні Господь вказує шлях по якому необхідно йти. Можливо суєта огорнула тебе, ти збився зі шляху і не відчуваєш першої любові, але є вихід – Ісус Христос. Нехай допоможе Бог запасатися Його силою щоб мати спроможність перемагати. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *