15 вересня 2021 рік, служіння в середу

Боже благословіння – Руслан Прохор проповідь

“Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення.” (1Петр 3:9)

“Вірна людина багата на благословення, а хто спішно збагачується, непокараним той не залишиться.” (Прип. 28:20)

Що таке Господнє благословення? Це присутність Божа у нашому житті, що виявляється у Його допомозі, схваленні, захисту та милості і в день, і в ночі, і навіть у найважчі моменти життя.

Щоб все наше життя було наповнене Божим благословенням – не лише для нашого успіху, але й для інших людей, важливо звернути увагу на декілька моментів:

  • Вірна людина багата на благословення. Написано, що Бог благословив дім Лавана завдяки Якову (Бут. 30:27-36), і Потіфара через Йосипа (Бут. 39:5) Шукайте благословенних людей, і будьте поруч з ними, товаришуйте, просіть, нехай вони благословляють вас. 
  • Люди, благословенні Богом, мають свій ритм життя, і особливо піклуються про своїх домашніх. (1Тим. 5:8)
  • Благословення Господнє спонукає мати серце, яке відгукується служити з любов’ю для слави Божої та для поширення Його Євангелія у всьому світі. (Ог. 1:3-5,9)

Бог хоче благословити кожного з нас і чекає, що ми не витрачали життя на дрібниці, а виконували те, що написано в Його Слові: благословляли Його ім’я у всіх періодах життя, шанували батьків і словом, і ділом, та благословляли інших людей тим же благословенням, яке отримали від Небесного Отця. Амінь!

 

Будь свідком вірним і правдивим – Андрій Кравчук проповідь

“І поставив я там ковчега, що в ньому Господній заповіт, якого Він склав з Ізраїлевими синами. І став він перед Господнім жертівником навпроти всього Ізраїлевого збору, і простяг свої руки. А Соломон зробив був мідяне стояло, і поставив його на середину подвір’я, п’ять ліктів довжина йому, і п’ять ліктів ширина йому, а три лікті вишина йому. І став він на ньому, і став на коліна свої навпроти всього Ізраїлевого збору, і простяг свої руки до неба…” (2Хро. 6:11-13)

У Євангелії від Матвія читаємо слова Ісуса Христа: “Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину…”  (Мт. 5:14,15)

Розмірковуючи про роль християнина в суспільстві, варто зауважити, що насамперед головним обов’язком є слідувати за Христом і уподібнюватися Йому.  

Для того, щоб ім’я Господа нашого явно прославлялося через наше життя, ми маємо:

  • світити добрим прикладом для інших, зокрема у наш час
  • не йти на компроміс з гріхом, заради тимчасової насолоди
  • не поступатися пробіблійних принципів, навіть, коли щось втрачаємо
  • не ховати силу, якою наділив нас Господь, бо “…більший бо Той, Хто в вас, аніж той, хто в світі.” (1Ів. 4:4).

Щодня, при будь-яких обставин, докладаємо максимальні зусилля і старання, щоб бути гідними послідовниками та учнями Христа. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *