15 вересня 2018 рік, конференція “Реакція на спокусу”

Реакція на спокусу – Анатолій Кліновський семінар

Презентація теми:

«Блаженна людина, що витерпить пробу, бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його. Випробовуваний, хай не каже ніхто: Я від Бога спокушуваний. Бо Бог злом не спокушується, і нікого Він Сам не спокушує. Але кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною.» (Як. 1:12-14)

Визначення поняття спокуси. Спокуса – це те, що приходить завжди ззовні. Джерелом спокуси є диявол. Біблійні приклади: Адам і Єва в Едемському саду (Бут. 3:1-6), Ісус Христос в пустині (Мт. 4:1-11; Мр. 1:12-13; Лк. 4:1-13), подружня близькість (1Кор. 7:5). «Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування…» (Як. 1:2) 

Спокуси відіграють величезну роль в християнському житті, бо допомагають відкрити особисті слабкості, недоліки, про які іноді самі не знаємо. Тож спокуси завжди приходить для випробування. 

«…кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною.» (Як. 1:14) Коли приходить спокуса в життя, вона завжди шукає пожадливість і якщо ціль досягнута, людина або падає, або починає боротися з пожадливістю. Можливо хтось подумає, що є сенс спокушувати інших. Слово Господнє говорить: 

  • «А в великому домі знаходиться посуд не тільки золотий та срібний, але й дерев’яний та глиняний, і одні посудини на честь, а другі на нечесть. Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло.» (2Тим. 2:20,21);
  • «Від спокус горе світові, бо мусять спокуси прийти; надто горе людині, що від неї приходить спокуса!» (Мт. 18:7);

Біймося того, щоб через нас приходили спокуси іншим! Якщо спокуси приходять в наше життя, , аналізуймо себе! Амінь!

 

Віра – Анатолій Кліновський семінар

Презентація теми:

Що таке віра?

1. А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого. Євр. 11:1;

 а. Універсальність віри доказує існування Бога.

2. Віра, це сприйняття невидимого, як видимого.

а. Чому нам Бог не показується?

  • Щоб ми не вмерли. «Ти не зможеш побачити лиця Мого, бо людина не може побачити Мене і жити.» (Вих. 33:20), – промовив Бог до Мойсея.
  • Щоб спасіння не виявилося неможливим. «Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився.» (Еф. 2:8,9)

3. Віра, це сприйняття, речей і подій, яких ми самі не були свідками.

а. Ми не бачили чудес Христа.

4. Віра, це сприйняття обіцяного, як уже подарованого.

а. Коли молимось – вірмо. Приклад: обіцянка Бога Авраамові.

5. Віра, це сприйняття очікуваного, як вже здійсненного.       

  а. Про життя на небі. «і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасені ви благодаттю, і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі…»  (Еф. 2:5-6) Віру затрудняє наш двоякий статус, бо ми є духовні і тілесті (фізичні). “Ты даровал мне душу неземную — И приковал меня к земле?” (К. Бальмонт) Де ми більше, на землі чи на небі? Відповідь стосується особисто кожної віри. Хтось старається тільки для землі, влаштовуючи для себе комфортне життя, а хтось працює для Неба, віддаючи свої сили.

Концепції неба:

  1. простору
  • атмосфера,
  • небеса (зірки, галактики),
  • небеса небес (позазірковий простір)

2. часова

  • Перше небо. «тому тодішній світ, водою потоплений, згинув. А теперішні небо й земля заховані тим самим словом, і зберігаються для огню на день суду й загибелі безбожних людей.» (2Петр. 3:6,7) Як говорять вчені, небо до потопу мало водяну оболонку що створювало парниковий ефект (по всій землі була однакова температура, інша рослинні).
  • Друге небо. Ми живемо вже під другим небом, на другій землі. «День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять…» (2Петр. 3:10)
  • Третє небо. «Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що правда на них пробуває.» (2Петр. 3:13) Ап. Павло говорить що був узятий до третього неба. (2Кор. 12:2) Ми не знаємо в якому розумінні він написав, чи він був узятий так високо до третього неба, чи був перенесений у майбутнє…

3. стану.

Дві людини, які сидять поруч, один із них може бути на небі, бо вірує в Ісуса Христа, інший в пеклі… Христос вознісся на небо, тож якщо ми в Христі, то ми з ним на небі.

6. Віра, це сприйняття того, що не піддається перевірити емпірично (в лабораторії).

а. Про воскресіння. Коли прийде Христос, ми віримо, що воскреснемо, хоча перевірити це неможливо.

7. Віра – це довір’я, без доводів.

а. «Вірую, тому що  абсурдно». (Тертуліан) Віра не логічна! Люди кажуть: «Не побачу – не повірю», а Бог каже: «Не повіриш – не побачиш». Бога побачиш очима віри. «Заперечувати існування Бога – це безумство, доказувати Його існування – це кощунство» (Блажений Августин)

8. Це перемога над світом, його філософіями, раціоналізмом, матеріалізмом, егоїзмом. 

«Бо кожен, хто родився від Бога, перемагає світ. А оце перемога, що світ перемогла, віра наша.» (1Ів. 5:4) 

а. Приклад атеїстична система СРСР.

«Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа!»  (1Кор. 1:18)

9. Сума всього християнського вчення, що міститься в Писанні.

а. Найсвятіша віра.

10. Віра, це поняття практичне.

Ап. Яків пише: «…віра без діл мертва!» (Як. 2:25,26) Віра стає вірою тільки тоді, коли вона виражається у наших вчинках. «Але скаже хтонебудь: Маєш ти віру, а я маю діла; покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх. Чи віруєш ти, що Бог один? Добре робиш! Та й демони вірують, і тремтять.» (Як. 2:18,19) «…І не будь ти невіруючий, але віруючий!» (Ів. 20:27) 

Чого вартує твоя віра? Амінь!

 

Будьте святі – Анатолій Кліновський семінар

Презентація теми:

Вступ.

«Будьте святі, Я бо святий!» (1Петр.1:16)

Виклад.

I. Визначення поняття святості.

а. Поняття «святість» складається з 2 понять: Освячення і Посвячення.

  • Освячення, це процес відділення від гріха і всього, що не угодне Богу.
  • Посвячення, це віддача свого життя на служіння Богові.            

Тема святості в останній час набирає дуже великої актуальності, але разом з тим, не так багато говорять в Церквах. 

  • «Хіба ви не знаєте, що неправедні не вспадкують Божого Царства? Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злоріки, ні хижаки Царства Божого не вспадкують вони!» (1Кор. 6:9,10);
  • «Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, завидки, п’янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!» (Гал. 5:19-21);
  • «Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!» (Як. 2:26);

б. Між цими поняттями є тісний взаємозв’язок.

  •  Бог приймає посвяту тільки освяченої душі.
  •  … Не освячені Богові не потрібні.
  • Бог освячує тільки ревних для посвяти себе в служінні Богові.
  •  … Бог не освячує для святого неробства (тунєядства).

в. Тільки разом ці 2 поняття складають святість. Чим більше ми освячуємось, тим більше Бог благословляємо нашу посвяту. Чим більше ми посвячуємось, тим більше освячує нас Бог.

  • «Року смерти царя Озії бачив я Господа, що сидів на високому та піднесеному престолі, а кінці одежі Його переповнювали храм. Серафими стояли зверху Його, по шість крил у кожного: двома закривав обличчя своє, і двома закривав ноги свої, а двома літав. І кликав один до одного й говорив: Свят, свят, свят Господь Саваот, уся земля повна слави Його! І захиталися чопи порогів від голосу того, хто кликав, а храм переповнився димом!» (Іс. 6:1-4);
  • «І нехай вони будуть готові на третій день, бо третього дня зійде Господь на гору Сінай на очах усього народу. І обведеш границею народ довкола, говорячи: Стережіться сходити на гору й доторкуватися до краю її. Кожен, хто доторкнеться до гори, буде конче забитий! Нехай не доторкнеться до неї рука, бо буде конче вкаменований, або буде справді застрілений, чи то худобина, чи то людина, не буде жити вона. Як сурма засурмить протяжливо, вони вийдуть на гору.» (Вих. 19:11-13);

Божа благодать підняло святість на новий рівень!

  • «Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога. А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх…» (Мт 5:43-44);
  • «Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба. А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.» (Мт. 5:38,39);

II. Сфери святості:

  1. Слова; «Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений.»  (Мт. 12:36,37); «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Воно в Бога було споконвіку.» (Ів. 1:1,2) 
  2. Думки; «Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу. А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.» (Мт. 5:27,28)
  3. Зовнішність; Наша зовнішність відображає внутрішній стан серця.

III. Середники святості.

  З Божої сторони:

  • Слово Господнє;  «Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті.» (Ів. 15:3), – говорив Христос до учнів. Автоматично через Слово ми святими не стаємо, з нашого боку необхідні зусилля, а саме послух. «Хто крав, нехай більше не краде…» (Еф. 4:28) «Тому то, неправду відкинувши, говоріть кожен правду до свого ближнього, бо ми члени один для одного.» (Еф. 4:25)
  • Кров Ісуса Христа; Відповідна реакція на жертву Ісуса Христа – це віра.
  • Дух Святий; «І такими були дехто з вас, але ви обмились, але освятились, але виправдались Іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога.» (1Кор. 6:11) Для того, щоб освячуватися від Духа Святого, необхідно наповнюватися Ним: читати Слово, молитися, співати від серця пісні, роздумування про Бога.

IV. Результати святості.

   а. Виконання обітниць Божої любові;

Божа любов до світу безумовна, але обмежана… Христос віддав Своє життя для того, щоб кожна людина отримала спасіння. «…але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття.» (2Петр. 3:9) Якщо людина не прийде з покаянням перед Бога, то вічність вона буде проводити в пеклі. Навертаючись до Господа, ми стаємо дітьми Божими і Його любов є безумовною і великою, що навіть волосся на голові пораховано, як говорить Писання. (Мт. 10:30) «Бо так промовляє Господь Саваот: …бо хто вас доторкується, той доторкується до зірця Його ока.» (Зах. 2:12) Але любов Божа для Своїх дітей є обумовлена. «Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!» (Ів. 14:15)  «Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй! Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його.» (Ів 15:9,10) Святість це і є виконання Божих заповідей.

б. Бог чує молитви, виконує прохання. «Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам!» (Ів. 15:7)

в. Вічне життя. «А тепер, звільнившися від гріха й ставши рабами Богові, маєте плід ваш на освячення, а кінець життя вічне.»  (Рим. 6:22) «Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість, без якої ніхто не побачить Господа.» (Євр. 12:14)

г. Вічна слава. «…добрий розум у тих, хто виконує це, Його слава навіки стоїть!» (Пс. 110:10) Амінь!

 

Будь наповнений – Олександр Максименко проповідь

Презентація теми:

«А в великому домі знаходиться посуд не тільки золотий та срібний, але й дерев’яний та глиняний, і одні посудини на честь, а другі на нечесть. Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло. Стережися молодечих пожадливостей, тримайся правди, віри, любови, миру з тими, хто Господа кличе від чистого серця.» (2Тим. 2:20-22)

Ми, християни, посудини в Божих руках. Бог бажає використовувати нас, тож як важливо бути наповненими. «Бо Кого Бог послав, Той Божі слова промовляє, бо Духа дає Бог без міри.» (Ів. 3:34) «…Коли прагне хто з вас нехай прийде до Мене та й п’є!» (Ів. 7:37), – говорить Христос.

«Ось вийшов сіяч, щоб посіяти зерно своє…» (Лк. 8:5) Боже Слово лунає, але виникає питання, на який ґрунт воно потрапляє. Ворог може вкрадати Слово, але є ті, хто зберігають його в щирому й доброму серці. Для Бога важлива міць, а не зовнішня форма. Життя кожного з нас впливає на все, що відбувається в Церкві, сім’ї…«Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви.» (1Ів. 2:14) 

Як важливо перебувати в належному стані перед Богом! Господь дає Духа Святого, Слово, але важливо утримувати Його благодать. Дрібні речі можуть завдавати великої шкоди для нашого духа. Якщо ви помічаєте подібне в своєму житті, необхідно зупинитись! Знайти причину і відновити міць за допомогою Духа Святого. Бог бажає використовувати вас для Своєї праці. Нехай благословить вас Господь! Амінь!

 

Пізнання Бога – сенс життя – Анатолій Кліновський семінар

Презентація теми:

  • «Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його.» (Ів. 17:3)
  • «Говорить до Нього Хома: Ми не знаємо, Господи, куди йдеш; як же можемо знати дорогу Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.» (Ів. 14:5,6)

Кожній людині необхідно спасіння, для спасіння – віра, щоб повірити потрібна певна кількість інформації, знаннь. У світської людини і розум світський, бо він зіпсований гріховною системою. Від істинності переконань залежить наше життя.

Знання і пізнання Бога: 

Суть Бога.

  • Бог є Дух. Йому неможливо придати якусь форму життя адже Він наповнює весь Всесвіт. Бог категорично заборонив уподібнювати Себе до чогось або до когось. Як з приводу текстів Священного Писання: «Бо очі Господні дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього…» (2Хро. 16:9), «Ото ж бо, Господня рука не скоротшала, щоб не помагати, і Його вухо не стало тяжким, щоб не чути…» (Іс. 59:1) «Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою…» (Бут. 1:26) Складається враження, що Бог нас створив такими, бо Він такий. Мова йде про антропологізми або виражено так щоб людина могла зрозуміти природу Бога. «Коли Я говорив вам про земне, та не вірите ви, то як же повірите ви, коли Я говоритиму вам про небесне?» (Ів. 3:12), – говорив Ісус Христос. «Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його, щоб Він був перворідним поміж багатьма братами. А кого Він призначив, тих і покликав, а кого покликав, тих і виправдав, а кого виправдав, тих і прославив.» (Рим. 8:29,30) 

«Бо чи ж справді Бог сидить з людиною на землі? Ось небо та небо небес не обіймають Тебе…» (2Хро. 6:18)

  • Бог більше від усякої нашої уяви.
  • Бог є святий. Наближатись до Нього можливо тільки одним шляхом, шляхом святості. Біблійні приклади: двоє синів Аарона, Ананія і Сапфіра.
  • Бог є добрий. «І запитався Його один із начальників, говорячи: Учителю Добрий, що робити мені, щоб вспадкувати вічне життя? Ісус же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, тільки Сам Бог!» (Лк. 18:18,19) «Хто Бог інший, як Ти, що прощає провину і пробачує прогріх останку спадку Свого, Свого гніву не держить назавжди, бо кохається в милості?» (Мих. 7:18)

Щоб Бог зробив і робить для нас?

  • зробив нас Своїми дітьми. «Улюблені, ми тепер Божі діти…» (1Ів. 3:2) Ми повинні прийняти цю істину вірою.
  • має ціль щодо вашого життя. «Бо як в однім тілі маємо багато членів, а всі члени мають не однакове діяння, так багато нас є одне тіло в Христі, а зосібна ми один одному члени.» (Рим. 12:4,5) Чи знаєш своє призначення в Церкві?
  • Бог завжди допомагає. «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.» (Фил. 4:13)
  • забезпечує ВСІ наші потреби. «Через те вам кажу: Не журіться про життя своє що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло? Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них? Хто ж із вас, коли журиться, зможе додати до зросту свого бодай ліктя одного? І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, не працюють, ані не прядуть.  А Я вам кажу, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них. І коли польову ту траву, що сьогодні ось є, а взавтра до печі вкидається, Бог отак зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!»  (Мт. 6:25-30) Бог дарує ВСЕ необхідне, але працюймо так, ніби все залежить від нас.
  • все робить для нашого блага. «І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре.» (Рим. 8:28)
  • приготовив для нас, християн, місце на небесах. «Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його.» (Одкр. 3:21)

Амінь!

 

Питання – відповіді – Анатолій Кліновський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *