15 серпня 2018 рік, служіння в середу

Богу цікаво все у нашому житті – Олег Сівков проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Марка 8:1-9)

«1. Тими днями, коли було знову багато народу, а їсти не мали чого, покликав Він учнів Своїх та й промовив до них: 2. Жаль мені тих людей, що вже три дні зо Мною знаходяться, та їсти не мають чого. 3. А коли відпущу їх голодних до їхніх домівок, то ослабнуть у дорозі, бо деякі з них поприходили здалека. 4. І відказали Йому Його учні: Звідки зможе хто нагодувати їх хлібом отут у пустині? 5. А Він їх запитав: Скільки маєте хліба? Вони ж повідомили: Семеро. 6. Тоді Він народу звелів на землі посідати. І, взявши семеро хліба, віддавши подяку, Він поламав і дав учням Своїм, щоб роздати. А вони роздавали народові. 7. І мали вони трохи рибок; і Він їх поблагословив, і роздати звелів також їх. 8. І всі їли й наїлися, а з позосталих кусків сім кошів назбирали… 9. А їдців було тисяч з чотири!»

2. (Від Івана 6:1-14)

«1. Після того Ісус перейшов на той бік Галілейського чи Тіверіядського моря. 2. А за Ним ішла безліч народу, бо бачили чуда Його, що чинив над недужими. 3. Ісус же на гору зійшов, і сидів там зо Своїми учнями. 4. Наближалася ж Пасха, свято юдейське. 5. А Ісус, звівши очі Свої та побачивши, яка безліч народу до Нього йде, говорить Пилипові: Де ми купимо хліба, щоб вони поживились? 6. Він же це говорив, його випробовуючи, бо знав Сам, що Він має робити. 7. Пилип Йому відповідь дав: І за двісті динаріїв їм хліба не стане, щоб кожен із них бодай трохи дістав. 8. Говорить до Нього Андрій, один з учнів Його, брат Симона Петра: 9. Є тут хлопчина один, що має п’ять ячних хлібів та дві рибі, але що то на безліч таку! 10. А Ісус відказав: Скажіть людям сідати! А була на тім місці велика трава. І засіло чоловіка числом із п’ять тисяч. 11. А Ісус узяв хліби, і, подяку вчинивши, роздав тим, хто сидів. Так само і з риб, скільки хотіли вони. 12. І, як наїлись вони, Він говорить до учнів Своїх: Позбирайте куски позосталі, щоб ніщо не загинуло. 13. І зібрали вони. І дванадцять повних кошів наклали кусків, що лишились їдцям із п’яти ячних хлібів. 14. А люди, що бачили чудо, яке Ісус учинив, гомоніли: Це Той справді Пророк, що повинен прибути на світ!»

Презентація теми:

Духовні принципи і життя людини:

  • Душа – внутрішня сутність людини, потребує якісної духовної  їжі. Не принади гріховного світу, а тільки Ісус Христос взмозі по-справжньому задовільнити душевну порожнечу; 
  • Слідуючи за Господом, необхідно наповнюватися Його благодаттю, Духом Святим, щоб мати силу нести Благу Звістку. Як написано: Хто вірує в Мене, як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його.” (Ів. 7:38) 
  • Бог піклується про ВСІ сфери життя людини. (Мт.10:29-31) (Лк.12:27,28) (Пс.103:21) (Лк.17:11-19) Євангеліє свідчить про те, як Христос чинив добро людям не тільки Словом, але й ділом. Тож наслідуємо Ісуса Христа! 
  • Віддаймо Ісусу своє серце і, Він з маленького зробить велике. (Ів. 6:1-14) (1Сам.17:20-53)
  • Незабуваймо нести Благу звістку тим, хто живе поруч з нами. Запрошуємо до Церкви Ісуса Христа! Щоб отримати велике благословення від Бога, необхідно покаяння і глибоке смирення серця. “…Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.” (Як. 4:6) 
  • Деколи Бог використовує тих, хто вважає себе негідним. “І прийшло мені слово Господнї, говорячи: Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам! А я відповів: О, Господи, Боже, таж я промовляти не вмію, бо я ще юнак!… Господь же мені відказав: Не кажи: Я юнак, бо ти підеш до всіх, куди тільки пошлю Я тебе, і скажеш усе, що тобі накажу. Не лякайсь перед ними, бо Я буду з тобою, щоб тебе рятувати, говорить Господь!” (Єрем. 1:4-8) 
  • Відпочинок є невід’ємною складовою життєдіяльності людини. Потребу у відпочинку викликає втома від роботи. Ісус Христос спонукав Своїх учнів на відпочинок. “І посходилися до Ісуса апостоли, і розповіли Йому все, як багато зробили вони, і як багато навчили. І сказав Він до них: Ідіть осібно самі до безлюдного місця, та трохи спочиньте. Бо багато народу приходило та відбувало, аж навіть не мали коли й поживитись.” (Мк. 6:30,31) “Боже Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе, душа моя прагне до Тебе, тужить тіло моє за Тобою…” (Пс.62:2) Шукаймо присутності Бога щоб Його благословіння перебували в нашому житті!

Амінь!

 

Молитва – Василь Шутий проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Від Луки 18:1-8)

1. «І Він розповів їм і притчу про те, що треба молитися завжди, і не занепадати духом, 2. говорячи: У місті якомусь суддя був один, що Бога не боявся, і людей не соромився. 3. У тому ж місті вдова перебувала, що до нього ходила й казала: Оборони мене від мого супротивника! 4. Але він довгий час не хотів. А згодом сказав сам до себе: Хоч і Бога я не боюся, і людей не соромлюся, 5. але через те, що вдовиця оця докучає мені, то візьму в оборону її, щоб вона без кінця не ходила, і не докучала мені. 6. І промовив Господь: Чи чуєте, що говорить суддя цей неправедний? 7. А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? 8. Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону!…»

Презентація теми:

“Бо очі Господні дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього…”(2Хро. 16:9) Бог створив людину, щоб дарувати їй Свою любов. Для кожної відповіді на потребу у Бога Свій час. “Та я кличу до Тебе, о Господи, і вранці молитва моя Тебе випереджує…” (Пс. 87:14), – говорить псалмоспівець. 

“А як ти чиниш милостиню, хай не знатиме ліва рука твоя, що робить правиця твоя, щоб таємна була твоя милостиня, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно. А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.” (Мт. 6:3,4,6) 

Відкривай своє сеце перед Богом! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *