15 травня 2019 рік, служіння в середу

Істинна радість у Христі – Кравчук Андрій проповідь

Презентація теми: 

  • “Що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися, про Слово життя, а життя з’явилось, і ми бачили, і свідчимо, і звіщаємо вам життя вічне, що в Отця перебувало й з’явилося нам, що ми бачили й чули про те ми звіщаємо вам, щоб і ви мали спільність із нами. Спільність же наша з Отцем і Сином Його Ісусом Христом. А це пишемо вам, щоб повна була ваша радість!” (1Ів. 1:1-4)
  • “І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися.” (Дії. 2:46,47)

Біблія написана у давні часи. Майже 2000 років минуло як Христос звершив Своє служіння на землі, зародилась першоапостольська Церква. Саме через Духа Святого Бог поклав апостолам написати послання до християн того часу та для наступних поколінь, щоб істина сповіщалась крізь віки. На відміну від стародавніх праць видатних діячів, Слово Боже набагато краще збережено, бо Сам Всевишній стоїть за ним. Дякуймо Йому, що Слово було збережено для нас так, як писали апостоли! Варто досліджувати Священне Писання, бо в Ньому справжнє життя, відрада, істинна радість. Амінь! 

 

Блаженний той, хто прагне істини – Кравчук Богдан проповідь

Презентація теми:

“А одна з жінок пророчих синів кликала до Єлисея, говорячи: Помер раб твій, мій чоловік! А ти знаєш, що раб твій боявся Господа. А позичальник прийшов ось, щоб забрати собі двоє дітей моїх за рабів… І сказав до неї Єлисей: Що я зроблю тобі? Розкажи мені, що є в тебе в домі. А та відказала: Нічого нема в домі твоєї невільниці, є тільки горня оливи. А він сказав: Іди, позич собі настороні посуд від усіх сусідок твоїх, посуд порожній. Не бери мало! І ввійдеш, і замкнеш двері за собою та за синами своїми, і поналиваєш у всі ті посудини, а повні повідставляй. І пішла вона від нього, і замкнула двері за собою та за синами своїми. Вони подавали їй посуд, а вона наливала.” (2Цар. 4:1-5) Якщо людина дозволяє Ісусу Христу ввійти в її будинок серця, приходять переміни у всі сфери життя. Бог Своєю благодаттю через покаяння очищує, освячує серце від тягаря гріха. Кожен, хто вірує в Ісуса Христа, покликаний жити побожним життям. Через низку причин людина серцем може віддалятись від Бога, серце поступово заповнюється тим, що негідне перед Богом. В життя життя приходять ситуації, які випробовують міцність віри. Виникає багато питань до Бога…

Що є у твоєму домі? Варто дослідити своє серце, можливо, там залишився лише сосуд з єлеєм, тому що ворог людських душ завдав шкоди і Духу Святому немає простору. Бог бажає щоб наше серце на 100% належало лише Йому, бо Він Бог ревнитель. Прийди з покаянням перед Його лице, визнай свою залежність від Нього. Все, що відбувається у житті християнина, контролюється Всевишнім. “Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха.” (1Ів. 1:7) Дверь открой широкосердце распахниИисуса ты впусти!” (Песнь Возрождения) Зроби порядок в серці, щоб Бог міг використовувати для Своєї слави! Адже Господь готовий працювати з кожним, хто приходить з щирим серцем! “А коли дух нечистий виходить із людини, то блукає місцями безвідними, відпочинку шукаючи, та не знаходить. Тоді він говорить: Вернуся до дому свого, звідки вийшов. А як вернеться він, то хату знаходить порожню, заметену й прибрану. Тоді він іде, та й приводить сімох духів інших, лютіших за себе, і входять вони та й живуть тут. І буде останнє людині тій гірше за перше… ” (Мт. 12:43-45) 

Віддай Богу в молитві все те, що турбує душу. Іноді життєві обставини починають тиснути і як важливо не втратити духовний зв’язок з Небесним Отцем. Бог дієвий! Принеси перед Його лице все, що завдає біль, приносить неспокій… Поклади надію на Всевишнього і Його мир наповнить серце! Амінь!

 

Про гріх лихослів’я – Руденко Олександр проповідь

Презентація теми: 

“Благаю вас, любі, як приходьків та подорожніх, щоб ви здержувались від тілесних пожадливостей, що воюють проти душі. Поводьтеся поміж поганами добре, щоб за те, за що вас обмовляють вони, немов би злочинців, побачивши добрі діла, славили Бога в день відвідання. Отож, коріться кожному людському творінню ради Господа, чи то цареві, як найвищому, чи то володарям, як від нього посланим для карання злочинців та для похвали доброчинців. Бо така Божа воля, щоб доброчинці гамували неуцтво нерозумних людей,
як вільні, а не як ті, що мають волю на прикриття лихого, але як раби Божі. Шануйте всіх, братство любіть, Бога бійтеся, царя поважайте. Раби, коріться панам із повним страхом, не тільки добрим та тихим, але й прикрим. Бо то вгодне, коли хто, через сумління перед Богом, терпить недолю, непоправді страждаючи. Бо яка похвала, коли терпите ви, як вас б’ють за провини? Але коли з мукою терпите за добрі вчинки, то це вгодне Богові! Бо на це ви покликані. Бо й Христос постраждав за нас, і залишив нам приклада, щоб пішли ми слідами Його. Не вчинив Він гріха, і не знайшлося в устах Його підступу! Коли був лихословлений, Він не лихословив взаємно, а коли Він страждав, не погрожував, але передав Тому, Хто судить справедливо. Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися. Ви бо були як ті вівці заблукані, та ви повернулись до Пастиря й Опікуна ваших душ.” (1Петр. 2:11-25)

Як Христос реагував на лихослів’я:

  • не лихословив взаємно; “Коли був лихословлений, Він не лихословив взаємно…”
    (1Петр. 2:23) Це не означає, що Христос взагалі не відповідав. Там де потрібно б було з людської точки зору, Христос мовчав, але коли поставало питання важливого змісту, Христос відповідав.
  • коли страждав, не погрожував; “…а коли Він страждав, не погрожував, але передав Тому, Хто судить справедливо.” (1Петр. 2:23) Слово Господнє закликає молитись за тих, хто ображає. Біблійний приклад: молитва Христа на Голгофі “Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони!…” (Лк 23:34), молитва Стефана перед смертю “Не залічи їм, о Господи, цього гріха!…” (Дії. 7:60) “Передавати Тому, Хто судить справедливо” означає віддати справу на розсуд Богові, а не бажати смерті кривдникові. 
  • Христос зробив ВСЕ, щоб не лише кривдники, але і весь світ був спасенний від загибелі; “Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися.” (1Петр. 2:24)

Кожний християнин покликаний жити богобійним життям, творити добро, щоб ім’я Всевишнього прославлялось. “Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.” (Ів. 15:8); “Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.” (Мт. 28:19-20) Коли Господь з нами, все можливо, як написано: “…бо без Мене нічого чинити не можете ви.” (Ів. 15:5) Нехай допоможе Господь перебувати в Ньому! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *