15 квітня 2018 рік, служіння в неділю

Чекай Бога мовчки – Руслан Прохор проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (1 Самуїлова 13:6-11)

«6. А Ізраїльтянин побачив, що скрутно йому, що народ був пригноблений, і народ ховався по печерах, і по щілинах, і по скелях, і по льохах та по ямах. 7. А інші євреї перейшли Йордан до краю Ґада та до Ґілеаду. А Саул був ще у Ґілґалі, а ввесь народ із тривогою поспішав за ним. 8. І чекав він сім день умовленого часу, що призначив Самуїл, та Самуїл не прийшов до Ґілґалу, і народ став розбігатися від нього. 9. І сказав Саул: Приведіть до мене призначене на цілопалення та мирні жертви. І він приніс цілопалення. 10. І сталося, як скінчив він приносити цілопалення, то ось приходить Самуїл. І вийшов Саул, щоб зустріти його, щоб привітати його. 11. І сказав Самуїл: Що ти зробив? А Саул відказав: Бо я бачив, що народ розбігається від мене, а ти не прийшов на умовлений час тих днів. А филистимляни зібралися в Міхмаші.»

 

Презентація теми:

Чекання відповіді від Бога важливий крок в житті християнина. Важкі обставини, розмови людей часом руйнують віру. Відкрий перед Богом свої питання, і чекай відповіді з вірою, не даючи місце сумнівам! У Бога є відповідь! Збережи нас Господь від нарікань! Пам’ятаймо, настане година і Бог дасть відповідь на всі поставленні питання.

  • «Що ж тоді, коли кажеш: Не бачив Його! Та є суд перед Ним, і чекай ти його!» (Йов. 35:14);
  • «Жди Господа мовчки й на Нього надійся, не розпалюйся гнівом…» (Пс. 36:7);
  • «…Будь вірний до смерти, і Я тобі дам вінця життя!» (Одкр. 2:10);
  • «Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха…» (Євр. 12:4);
  • «Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю!» (Дан. 3:17);

Амінь!

 

Евангелізація – Олександр Курченко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Рут 1:6-18)

«6. І встала вона та невістки її, і вернулися з моавських піль, бо почула на моавському полі, що Господь згадав про народ Свій, даючи їм хліба. 7. І вийшла вона з того місця, де була там, та обидві невістки з нею, та й пішли дорогою, щоб вернутися до Юдиного краю. 8. І сказала Ноомі до двох своїх невісток: Ідіть, верніться кожна до дому своєї матері. І нехай Господь зробить із вами милість, як ви зробили з померлими та зо мною. 9. Нехай Господь дасть вам, і ви знайдете відпочинок кожна в домі свого мужа! І вона поцілувала їх, а вони підняли свій голос та плакали. 10. І вони сказали до неї: Ні, з тобою ми вернемось до народу твого! 11. А Ноомі сказала: Вертайтеся, дочки мої, чого ви підете зо мною? Чи я маю ще в утробі своїй синів, а вони стануть вам за чоловіків? 12. Верніться, дочки мої, ідіть, бо я занадто стара, щоб бути для мужа. А коли б я й сказала: Маю надію, і коли б цієї ночі була з мужем, і також породила синів, 13. чи ж ви чекали б їх, аж поки повиростають? Чи ж ви зв’язалися б з ними, щоб не бути замужем? Ні, дочки мої, бо мені значно гірше, як вам, бо Господня рука знайшла мене. 14. І підняли вони голос свій, і заплакали ще. І поцілувала Орпа свою свекруху, а Рут пригорнулася до неї. 15. І сказала Ноомі: Ось зовиця твоя вернулася до народу свого та до богів своїх, вернися й ти за зовицею своєю! 16. А Рут відказала: Не силуй мене, щоб я покинула тебе, щоб я вернулася від тебе, бо куди підеш ти, туди піду й я, а де житимеш ти, там житиму й я. Народ твій буде мій народ, а Бог твій мій Бог. 17. Де помреш ти, там помру й я, і там буду похована. Нехай Господь зробить мені так, і так нехай додасть, і тільки смерть розлучить мене з тобою. 18. І побачила Ноомі, що вона настоює йти за нею, і перестала вговорювати її.»

2. (Рут 2:8-15)

«5. І сказав Боаз до слуги свого, поставленого над женцями: Чия це дівчина? 6. І відповів той слуга, поставлений над женцями, і сказав: Дівчина моавітянка вона, що вернулася з Ноомі з моавських піль. 7. А вона сказала: Нехай я збиратиму, та назбираю між снопами за женцями! І прийшла вона, і стала від самого ранку й аж дотепер; а вдома вона була мало. 8. І сказав Боаз до Рут: Ото чуєш, дочко моя, не ходи збирати на іншому полі, і не йди звідси, і так пристань до моїх дівчат. 9. Доглядай цього поля, де будуть жати, і ти підеш за ними. Ось я наказав слугам не займати тебе. А як спрагнеш, то підеш до начинь, та й нап’єшся з того, що поначерпують слуги!»

Презентація теми:

Армія Ісуса Христа – найпотужніша армія Всесвіту. Це єдина армія, яка несе любов і життя людству. Сьогодні Ісус закликає стати Його воїнами, незалежно від віку, соціального положення тощо. «Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.» (Еф. 6:12) 

Господь завжди залишається вірним в любові, турботі про Свій народ, все знаходиться під Його контролем. Іноді християни своїми вчинками не підтверджують свої обітниці, які дали свого часу Господу. Для того, щоб служити Господу необхідна посвята. (Рим. 8:38,39)

Є дві категорії християн, або учнів Христа:

  • Ті, котрі на початку християнського життя ревні в служінні, але складні обставини стають перешкодою. (приклад Петра Див. Мт. 26:69-75);
  • Інші до кінця свого життя на цій землі залишаються активними працівниками на ниві Господній;

На долю Рут випали випробування, але вона залишилась вірною, подолавши їх. Рут посвятила себе для служіння, вона пішла за Ноомі в чужу країну і жила в бідності, збираючи колоски. Якщо ми, християни, виявляємо послух Богу, в життя приходять благословення від Бога. «…в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!» (Мт. 25:21) Ісус Христос посилає Своїх учнів туди, куди Сам бажає іти, бо тільки з Його благословення буде устрій. (Лк. 10:1) Звіщення Благої звістки не завжди має плідний результат. «…Як Мене переслідували, то й вас переслідувати будуть; як слово Моє зберігали, берегтимуть і ваше.» (Ів.15:20) «…Блаженні, що не бачили й увірували!» (Ів. 20:29) Рут зберігала вірність Богу і Бог нагородив її, давши їй чоловіка Боаза і сина Овида. Вона стала прабабусею царя Давида. Будьмо ревними працівниками на ниві Господній незважаючи на обставини. Бог завжди поруч! Амінь!

 

Служіння Господу – Анатолій Борисюк Проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Ісус Навин 24:15)

«15. А якщо зле в очах ваших служити Господеві, виберіть собі сьогодні, кому будете служити, чи богам, яким служили ваші батьки, що по тому боці Річки, та чи богам аморейським, що ви сидите в їхньому краї. А я та дім мій будемо служити Господеві.»

2. (Від Луки 9:62)

«62. Ісус же промовив до нього: Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!»

Презентація теми:

Людину Бог створив на Свій Образ і подобу, щоб ми мали спілкування з Ним. Служіння Богові невід’ємна частина практичного життя кожного християнина, це не просто релігія. Істинний шлях в Небо вузький і часом, стає важко ревно служити, бо гріх обтяжує душу. «Випробовуваний, хай не каже ніхто: Я від Бога спокушуваний. Бо Бог злом не спокушується, і нікого Він Сам не спокушує.» (Як. 1:13) «…святий нехай ще освячується!» (Одкр. 22:11), – закликає Слово Господнє. Маючи проблими, ми можемо приходити перед престол благодаті і отримувати вирішення і поміч. Амінь! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *