14 травня 2017 рік служіння в неділю З’їздне молодіжне служіння

Божа милість в моєму житті  – Сергій Габов проповідь

 

Божа істина – Андрій проповідь

Тексти Писання:

  1. (Приповісті 8:10-12)

«10. Візьміть ви картання моє, а не срібло, і знання, добірніше від щирого золота: 11. ліпша бо мудрість за перли, і не рівняються їй всі клейноди! 12. Я, мудрість, живу разом з розумом, і знаходжу пізнання розважне.»

Презентація теми:

«І сталось, як Він це говорив, одна жінка з народу свій голос піднесла й сказала до Нього: Блаженна утроба, що носила Тебе, і груди, що Ти ссав їх! 28. А Він відказав: Так. Блаженні ж і ті, хто слухає Божого Слова і його береже!» (Лк. 11:27,28)Наша праведність – це наша віра БОГУ, через яку ми наближаємося до Нього, щоб вчитися у Нього, як правильно жити. «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі.» (Нав. 1:8)«Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!» (1 Тим. 4:16)Слово Боже є джерелом радості, світильником для наших ніг і їжею для життя. Можна дуже багато знати про Бога і не знати  Самого Бога. Кожному християнину необхідно навчитися ходити з Богом і будувати з Ним особисті взаємини. Ісус Христос говорить:«Я не кину вас сиротами, Я прибуду до вас!» (Ів. 14:18) Сам Ісус говорив до учнів, що Батько дасть Утішителя, Духа Святого, який перебуватиме не тільки поруч з ними, але і в них.І нині Бог Духом Святим працює в кожному серці хто приймає Його!

Божественні закони:

«Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Гал 6:7) – цеє Божий закон івіндіє у ВСІХ сферах.Що ми сіємо, те і будемо жати, але у великих розмірах, тому що діє закон множення. Між сіянням і жнивами є певний проміжок часу. Бог дає час для того, щоб зважити, обдумати і виправити свій стан, щоб щиро покаятися.

«Путтю праведною я ходжу, поміж правних стежок щоб дати багатство в спадщину для тих, хто кохає мене, і я понаповнюю їхні скарбниці» (Прип. 8:20,21) «Людина, що зблуджує від путі розуму, у зборі померлих спочине.» (Прип. 21:16)

Духовний світ – це світ причин, а фізичний – наслідок. «Позичаєбезбожнийі не віддає, а праведниймилістьвисвідчує та роздає…» (Пс. 36:21)Своїми вчинками людина може переходити на територію прокляття тож стій на сторожі свого серця!

  • «…Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує…»(Мт. 5:44)Життя — це сама захоплююча гра. І як у кожній грі, тут є свої правила, ресурси… Вона може бути чудовою або жорстокою, і кожен сам вибирає, якою вона буде. Багато людей руйнують своє життя і здоров’я отрутою гіркоти, образи і небажанням пробачити.А наслідком гіркоти, образи і не прощення може стати серйозна хвороба не тільки духовна, але й фізична.Прощення – наше насіння послуху Божому Слову, посіявши яке, ми обов’язково зберемо врожай благословень.
  • «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1Петр. 5:7)

«Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.» (Фил. 4:6) Пам’ятай життя з Ісусом Христом є досить радісним, цікавим і захоплювальним! Амінь!

 

Шукай лиця Господнього – Анатолій Мініч проповедь

Тексти Писання:

  1. (1Івана 2:27)

«27. А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте.»

  1. (1Самуїлова 16:13)

«13. І взяв Самуїл рога оливи, та й помазав його серед братів його. І Дух Господній злинув на Давида, і був на ньому від того дня й далі. А Самуїл устав, і пішов до Рами.»

Презентація теми:

«Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них.» (Мт. 18:20)

«Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!» (Євр. 13:8)Наш Господь є живий Бог. Проходять роки, століття, змінюються покоління, але Господь не змінюється. Він мав справу з кожним поколінням і сьогодні має справ з тобою особисто. Звертаючись до Своїх учнів Ісус Христос промовив:«Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його.» (Ів. 16:7)Завдяки Утішителю, Святому Духу; цей Утішитель – воістину гідний заступник Ісуса, діє саме так, як діяв би Ісус, якби Він сьогодні особисто з кожним із Своїх учнів.Бог бажає мати особисте спілкування з тобою. Як важливо стояти на сторожі серця щоб наші духовні вуха були спроможні сприймати слово від Бога. Був час коли Бог промовив до Самуїла щоб він помазав нового царя. «Господь сказав Самуїлові: Не дивись на обличчя його та на високість зросту його, бо Я відкинув його Собі! Бо Бог бачить не те, що бачить людина: чоловік бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце. І взяв Самуїл рога оливи, та й помазав його серед братів його. І Дух Господній злинув на Давида, і був на ньому від того дня й далі. А Самуїл устав, і пішов до Рами.»(1Сам. 16:7; 13) Саул зненавидів Давида і переслідував його щоб убити. Одного разу Давид переховувався в печері то поблизу розташувався Саул зі своїм військом. «І сказали люди Давида до нього: Оце той день, що Господь говорив до тебе: Ось Я даю ворога твого в твою руку, і ти зробиш йому, як буде добре в твоїх очах. А Давид устав, і тихо відтяв полу Саулового плаща. І сталося потім, і серце Давидове все докоряло йому, що він відтяв полу Саулового плаща.» (1Сам. 24:5,6)Чому Давиду стало боляче? Тому що Дух Святий перебував на ньому. «А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте.» (1Ів. 2:27)Чи чуєш ти сьогодні голос Духа Святого?  Ісус говорить: «Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть.» (Ів. 10:27)

Ключі до слухання голосу Духа Святого:

  • Май потребу в спілкуванні з Богом через молитву, дослідження Слова Божого, пости. «Хтовірує в Мене, як кажеПисання, то рікиживої води потечутьізутробийого.» (Ів 7:38)
  • Відкрий своє серце для дії Духа Святого. Якщо ти маєш гріх прийди до Нього з покаянням і Господь помилує тебе. Дух Святий може перебувати тільки в чистому серці.Вселяючись в людину, Дух Святий приносить з Собою справжню любов, яка зігріває серце. Ми повинні померти для нашої душевної природи, щоб бути здатними співпрацювати з Ним в досягненні Його цілей.

Дорогий друже! Ісус Христос тяжко страждав проливаючи Свою кров на хресті за тебе і за мене. Ти дорогоцінний в Його очах! Пам’ятай Бог бажає наповнювати твоє серце Своєю силою і використовувати для Своєї слави. Амінь!

 

Будь учнем Ісуса Христа – Вадим проповедь

Тексти Писання:

  1. (До Ефесян 4:12-14; 17-24)

«12. щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового, 13. аж поки ми всі не досягнемо з’єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти, 14. щоб більш не були ми малолітками, що хитаються й захоплюються від усякого вітру науки за людською оманою та за лукавством до хитрого блуду,

  1. Отже, говорю я це й свідкую в Господі, щоб ви більш не поводилися, як поводяться погани в марноті свого розуму, 18. вони запаморочені розумом, відчужені від життя Божого за неуцтво, що в них, за стверділість їхніх сердець, 19. вони отупіли й віддалися розпусті, щоб чинити всяку нечисть із зажерливістю. 20. Але ви не так пізнали Христа, 21. якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі, 22. щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях, 23. та відновлятися духом вашого розуму, 24. і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди.»
  2. (До Колоссян 2:7,8)

«7. бувши вкорінені й збудовані на Ньому, та зміцнені в вірі, як вас навчено, збагачуючись у ній з подякою. 8. Стережіться, щоб ніхто вас не звів філософією та марною оманою за переданням людським, за стихіями світу, а не за Христом…»

Презентація теми:

«Але ви не так пізнали Христа, якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі», – говорить Апостол Павло. Наш Бог є живий, а не ідол німий, Він Бог богів і Цар царів.Належність Христу передбачає відкидання старого способу життя і обрання нового. «Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю.» (Фил 2:13)У процесі духовного зростання ми все більше починаємо розрізняти голос Божий серед інших голосів. Перебуваючи в Божій істині християнин буде чути Його голос до останнього подиху свого життя.Слово Боже нам говорить про справжнє джерело, з якого нам потрібно живитися – це наш Господь. «щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім…» (Еф 3:16)Писання говорить нам, що саме читання Слова Божого зміцнює нашу віру.«Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.» (Рим. 10:17) «Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.» (Євр. 4:12)«Для того схиляю коліна свої перед Отцем, що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі, щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім, щоб Христос через віру поселився у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові, змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, і пізнати Христову любов, яка перевищує знання, щоб були ви наповнені всякою повнотою Божою.» (Еф. 3:14-19)Для того, щоб наші відносини з Богом розвивалися, потрібно перебувати в Слові Божому, молитвах,  шукати Його волі для свого життя, аби функціонувати повноцінно і мати силу виконувати Божі завдання на цій землі. Будь учнем Господа Ісуса Христа. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *