14 квітня 2019 рік, молодіжне служіння в неділю

Вуста мої – Володимир Пшеничний проповідь

Презентація теми: 

  • “Я сказав: Пильнувати я буду дороги свої, щоб своїм язиком не грішити, накладу я вуздечку на уста свої, поки передо мною безбожний. Занімів я в мовчанні, замовк про добро, а мій біль був подражнений. Розпалилося серце моє у моєму нутрі, палає огонь від мого роздумування… Я став говорити своїм язиком…” (Пс. 38:2-4)
  • “Як ненависть прикрита оманою, її зло відкривається в зборі.” (Прип. 26:26)
  • “Для дириґента хору. Псалом Давидів. Вислухай, Боже, мій голос, як скаржуся я, від страху ворожого душу мою хорони! Заховай мене від потаємного збору злочинців, від крику свавільців, які нагострили свого язика, як меча, натягнули стрілу свою словом гірким,
    щоб таємно стріляти в невинного, вони нагло стрілятимуть в нього, і не будуть боятись!… У злій справі зміцняють себе, змовляються пастки таємно розставити, кажуть: Хто буде їх бачити? Вони кривди ховають… Загинемо, як задум їхній сповниться, бо нутро чоловіка та серце глибоке! Але вчинить Бог, що стріла на них стрілить, і нагло поранені будуть,
    і вчинить, що їхній язик допадеться до них, і будуть хитати головою усі, хто спогляне на них!… І всі люди боятися будуть, і будуть розказувати про чин Бога, і діло Його зрозуміють! І праведний Господом буде радіти, і буде вдаватись до Нього, і будуть похвалені всі простосерді!” (Пс. 63:1-11)

“Не платіть злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки, благословляйте, знавши, що на це вас покликано, щоб ви вспадкували благословення. Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу. Ухиляйся від злого та добре чини, шукай миру й женися за ним! Бо очі Господні до праведних, а вуха Його до їхніх прохань, а Господнє лице проти тих, хто чинить лихе! І хто заподіє вам зле, коли будете ви оборонцями доброго?” (1Петр. 3:9-13) Важливо пильнувати за своїми устами. Зазвичай, людина реагує на біль, яка приходить ззовні через чужі вуста. Але треба зауважити, від чужих вуст людина ніколи ще не загинула, лише від своїх. Чому і Біблія робить великий акцент на здержання свого язика. І нам, християнам, Господь дав Свою зброю для того, щоб жити переможним життям у Ісусі Христі.

Біблія ототожнює язик людини з природою:

  • вогня “І язик то огонь. Як світ неправости, поставлений так поміж нашими членами, язик сквернить усе тіло, запалює круг життя, і сам запалюється від геєнни.” (Як. 3:6)
  • коня “От і коням вкладаєм уздечки до рота, щоб корилися нам, і ми всім їхнім тілом керуємо.” (Як. 3:3)
  • корабля “От і кораблі, хоч які величезні та гнані вітрами жорстокими, проте найменшим стерном скеровуються, куди хоче стерничий.” (Як. 3:4)

Власний язик відіграє велике значення у процесі спасіння. “бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння.” (Рим. 10:10) “Смерть та життя у владі язика, хто ж кохає його, його плід поїдає.” (Прип. 18:21) На жаль, іноді ми надаємо великого значення тому, що говорять у нашу адресу інші вуста, не пильнуючи за власними устами. Не реагуй на вуста ближнього! “Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу.” (1Петр. 3:10) “Бо багато ми всі помиляємось. Коли хто не помиляється в слові, то це муж досконалий, спроможний приборкувати й усе тіло.” (Як. 3:2) Нехай допоможе Господь мати чисте серце, наповнене Його словом “…Бо чим серце наповнене, те говорять уста.” (Мт. 12:34) Шукай Його! Амінь!

 

Не оцінюй, дивись на себе – Самуїл Пшеничний проповідь

Презентація теми:

“Два чоловіки до храму ввійшли помолитись, один фарисей, а другий був митник. Фарисей, ставши, так молився про себе: Дякую, Боже, Тобі, що я не такий, як інші люди: здирщики, неправедні, перелюбні, або як цей митник. Я пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що тільки надбаю! А митник здалека стояв, та й очей навіть звести до неба не смів, але бив себе в груди й казав: Боже, будь милостивий до мене грішного!… Говорю вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той. Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, хто ж понижається, той піднесеться.” (Лк. 18:10-14) Людські діла і самоправедність перешкоджають роботі Духа Святого. Саме через смирення, визнання своєї немічності перед Всемогутністю Бога, приходить Його сила благодаті. “Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила…” (2Петр. 1:3) Шукай Його смиренним серцем, бо ” Бог …смиренним дає благодать.” (Як. 4:6) Амінь!

 

Одягнись в Божу зброю – Сергій Каленик проповідь

Презентація теми:

Ми живемо в “останній” час, бо збувається Священне Писання. “Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати. Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і взувши ноги в готовість Євангелії миру. А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого.
Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже. Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих…” (Еф. 6:12-18) 
Господь пропонує використовувати Його зброю щоб вести переможне життя у Дусі Святім. Духовна війна є викликом для кожного християнина особисто, незалежно від бажання. 
 Безпечність – запорука поразки! Тож багато залежить від нашої готовності співпрацювати з Всемогутнім Богом. “…Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот.” (Зах. 4:6) Церква Ісуса Христа сильна відносинами! Щоб ревно служити для Божого Царства, не зазнаючи поразок від диявола, варто зодягнутись у досконалу Божу зброю і вести богобійне життя! “Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати.” (Еф. 6:13) Амінь!

 

Будь носієм Божого світла – Сергій Кулініч проповідь

Презентація теми:

Як часто ми звикаємо до того, перед Ким ми ходимо. Ми бажаємо отримувати істинний спокій, силу благодаті, радість у Святому Дусі, але іноді не маємо бажання проходити через двері, які є Ісус Христос, бо немає відваги подивитись Йому в очі. Ісус Христос говорить: “…До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.” (Ів. 14:6) “Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде.” (Ів. 10:9) Нам потрібен Ісус Христос, бо Він джерело потоків благодаті! “Я хрищу вас водою на покаяння, але Той, Хто йде по мені, потужніший від мене… Він христитиме вас Святим Духом й огнем.” (Мт. 3:11) Все дочасне, але Слово Бога вічне!

“Уставай, світися, Єрусалиме, бо прийшло твоє світло, а слава Господня над тобою засяла! Бо темрява землю вкриває, а морок народи, та сяє Господь над тобою, і слава Його над тобою з’являється! І підуть народи за світлом твоїм, а царі за ясністю сяйва твого.” (Іс. 60:1-3) Маючи гарні відносини з Господом, ми будемо відображати характер Ісуса Христа. Слава Господня буде діяти через наше життя! Бог бажає відновлювати стосунки зі Своїми дітьми, але людина повинна бути готова до співпраці. “Через це то й говорить: Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!” (Еф. 5:14) “Я ще маю багато сказати вам, та тепер ви не можете знести.
А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам.” (Ів. 16:12,13) 
Будьмо носіями Божого світла! Амінь!

 

Покажи Ісуса – Артем Ковпак проповідь

Презентація теми:

“А між тими, що в свято прийшли поклонитись, були й деякі геллени. І вони підійшли до Пилипа, що з Віфсаїди Галілейської, і просили його та казали: Ми хочемо, пане, побачити Ісуса. Іде Пилип та Андрієві каже; іде Андрій і Пилип та Ісусові розповідають. Ісус же їм відповідає, говорячи: Надійшла година, щоб Син Людський прославивсь.” (Ів. 12:20-23) Люди з різних причин шукали Ісуса: зцілення, споглядання чудес, матеріальних здобутків, але бути й ті, хто бажав слухати істину. народ дивувався з науки Його. Бо навчав Він їх, як можновладний, а не як ті книжники їхні.” (Мт. 7:28,29) Люди, які шукали Христа для задоволення духовних потреб,завжди находили Його. Біблійний приклад: Закхей. “І ось чоловік, що звався Закхей, він був старший над митниками, і був багатий, бажав бачити Ісуса, хто Він, але з-за народу не міг, бо малий був на зріст. І, забігши вперед, він виліз на фіґове дерево, щоб бачити Його, бо Він мав побіч нього проходити. А коли на це місце Ісус підійшов, то поглянув угору до нього й промовив: Закхею, зійди зараз додолу, бо сьогодні потрібно Мені бути в домі твоїм! І той зараз додолу ізліз, і прийняв Його з радістю…Ісус же промовив до нього: Сьогодні на дім цей спасіння прийшло, бо й він син Авраамів.” (Лк. 19:2-6,9) Дорогий друже, чи бажаєш ти сьогодні Ісуса Христа подібно до Закхея?

Якщо ти перебуваєш в присутності Господа, оточуючи помічають зміни. Люди починають бачити характер Ісуса Христа в нашому житті.  “А бачивши сміливість Петра та Івана, і спостерігши, що то люди обидва невчені та прості, дивувалися, і пізнали їх, що вони з Ісусом були.” (Дії. 4:13) “І сталося, коли сходив Мойсей з гори Сінай, а обидві таблиці свідоцтва в Мойсеєвій руці при сході його з гори, що Мойсей не знав, що лице його стало променіти, бо Бог говорив з ним.” (Вих. 34:29) Люди світу цього має велику потребу в Ісусі Христі! Ми, християни, покликані показати світу велич Спасителя Ісуса Христа! Покажи Ісуса світу! Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *