13 жовтня 2021 рік, служіння в середу

На чому будуєш ти – Володимир Змунчило проповідь

“Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, та не впав, бо на камені був він заснований. А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася й на дім отой кинулась, і він упав. І велика була та руїна його!” (Мт. 7:24-27)

У нагірній проповіді Ісус Христос, навчаючи основам Божого Царства, звертає нашу увагу на правдивий послух Божому Слову. І це відкриває нам вартість наших вчинків, незалежно від натиску проблем.

Хто слухає і виконує Заповіді, Христос порівнює з мудрим чоловіком, що, будуючи дім, поклав основу на камінь.  Погодні умови так і не змогли зруйнувати цей дім, на відміну від необачного чоловіка, який поклав фундамент своєї будови на піску. 

Недостатньо мати знання про Бога, треба щоденно наполегливо шукати Його, довіряючи і виконуючи Його Заповіді, аби ім’я Господа нашого прославлялося через наше життя. “Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.” (Мт. 7:21) Амінь! 

 

Зрозумій, що говорить Господь – Микола Овсійчук проповідь

“Поправді, поправді кажу вам, що Я двері вівцям. Усі, скільки їх перше Мене приходило, то злодії й розбійники, але вівці не слухали їх… коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде.” (Ів. 10:6-9)

Бог говорить. Але як Його почути у життєвих обставинах, які обступають і тиснуть на нас? Кожного разу, коли ми ставимо запитання Богу і шукаємо відповіді щиро і з вірою, пам’ятаймо, не завжди Господь відповідає так, як ми цього бажаємо. Тільки Йому підвладні часи і терміни.

Бог говорить, але буває так, що ми не здатні сприймати Його волю через низку причин, і на жаль, це може тривати днями, місяцями і роками. Як послідовники Ісуса Христа, ми маємо навчитися:

  • вчасно реагувати на виклики, які приходять у наше життя
  • докладати зусилля, аби виявляти вірний послух Господнім Заповідям
  • відрізняти Божий голос від інших голосів
  • з вірою йти дорогою Істини, яка не завжди є рівною і розлогою.  “Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина…” (Євр. 1:1,2) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *