13 жовтня 2019 рік, молодіжне служіння в неділю

Що я маю розуміти, щоб бути в покликанні – Анатолій Кибукевич проповідь

Презентація теми:

Слово “покликання” має узагальнюючий (багатогранний) сенс, який говорить в більшості про те, що потрібно робити. Дивлячись з позиції Біблії, то в загальному мова йде про бажання Бога спасти кожного. “Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого, колись ненарод, а тепер народ Божий, колись непомилувані, а тепер ви помилувані!” (1Петр. 2:9,10) Отримавши спасіння, важливим стає те, щоб людина знайшла своє покликання в Тілі Христа. 

I. Бог має для кожного Своє покликання (призначення для життя) 

  • “Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам!” (Єрем. 1:5);
  • Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас…” (Ів. 15:16);

Євангеліє показує, що сьогодні Бог звертається до кожної людини, але щоб почути і відгукнутися на Його поклик потрібна віра. Вона відкриває не лише зір, але й слух для невидимого. “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.” (Рим. 10:17) По-інакшому не відбувається… 

Вчені, психологи пропонують наступну формулу, щоб зрозуміти своє покликання:

  • схильність (здатність);
  • бажання;
  • можливість;
  • захоплення;

Але не завжди це спрацьовує… Покликання не завжди відповідає нашому “хочу”. Біблійний приклад: покликання Йони служити жителям міста Ніневії. Бог кличе нас через Своє Слово, стверджуючись в Ньому, ми можемо розуміти своє істинне покликання. “…Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?” (Лк. 18:8) Диявол теж зацікавлений через гріховну систему світу зводити дітей Божим з правильного шляху! Слухаючи його як “правильно” жити, ми автоматично відступаємо від люблячого Бога.  

II. Мати стосунки з Богом – головне в покликанні

Якщо ви християнин, або християнка головне не бажання, а стосунки з Богом, і повірити що найліпле що може бути, для вашого життя – це бажання Божі, а не ваші особисті. Приведемо математичну ілюстрацію про те як збільшується та зменшується людська цінність. Є одиниця, якщо до неї додамо нуль, скільки вийде? Питання полягає в тому, де поставити цей нуль? Якщо перед одиницею, вийде зменшене число в декілька десятків разів, якщо після – число збільшується. Подібне відбувається у нашому житті. Якщо ви працюєте над особистими відносинами з живим Богом, то все, що робите, має справжню вагу (і навпаки). Не забуваймо, головне завжди повинно залишатись головний! Біблійний приклад: непослух Божому Слову для Мойсея і Аарона виявився фатальним, їм був забороний вхід до землі Ханаан (Чис. 20:7-12)  

Якщо ви не робите того, що Бог закликав вас робити, і не так як Він просить, вам потрібно зупинитись і негайно примиритись з Богом. Будьмо уважними!

Покликання – це відповідальність, жертовність, відвага, віра… Біблійні приклади: діва Марія, Естер, Каїн і Авель. 

III. Кожен етап життя має своє покликання

  • “Пишу я вам, дітоньки, що гріхи вам прощаються ради Ймення Його. Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Пишу вам, юнаки, бо перемогли ви лукавого. Пишу, діти, вам, бо ви пізнали Отця. Я писав вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви.” (1Ів. 2:12-14)

Кожен етап життя має своє покликання від Бога, воно відповідно ролі, відповідальності, стану. Якщо не докладаємо зусиль, Бог не буде працювати за нас. 

IV.   Щоб рухатись в покликанні потрібно:

  • розпізнати. Що це означає? Дивись в біографію, працюй над рисами, які заважають добре жити, проаналізуй дари, які Бог дав. Розвиваючи один (свій) дар – отримаєш іще нові дари. 
  • розвивати. Що це означає? Молись, роби те що можеш, будь вірним в малому;
  • рости. Що це означає? Перебувай в Ісусі Христі, працюй над відносинами з Ним і будеш мати впевненість та успіх. 
  • поклик ⇒ посвята. Розвиваючи відносини з Богом, людина стає чутливою і слухняною до Божого голосу. Розвивається Божа справа, відкриваються нові можливості.  

Важливо усвідомлювати що існує свій час для кожної справи. Біблійний приклад: 15 років з життя Єзекії та їх наслідки. Бути використаним Богом є найцінішою справою, яка може бути у цьому світі. Тож нехай Господь прославиться через наше життя, амінь! 

 

Три помилки Неємана – Юрій Нестерчук проповідь

Презентація теми:

“А Нааман прийшов, і доніс своєму панові, говорячи: Отак і отак говорила та дівчина, що з Ізраїлевого краю. І сказав сирійський цар: Тож піди, а я пошлю свого листа до Ізраїлевого царя. І той пішов, і взяв із собою десять талантів срібла та шість тисяч шеклів золота, і десять змін одежі. І він приніс до Ізраїлевого царя такого листа: Ось тепер, як прийде оцей лист до тебе, то знай: ото послав я до тебе свого раба Наамана, а ти вилікуєш його від прокази його. І сталося, як Ізраїлів цар перечитав цього листа, то роздер свої шати й сказав: Чи я Бог, щоб убивати чи лишати при житті, що той посилає до мене, щоб я вилікував чоловіка від прокази його? Тож знайте й дивіться це він шукає проти мене зачіпки. І сталося, як почув Єлисей, Божий чоловік, що Ізраїлів цар роздер шати свої, то послав до царя, говорячи: Нащо роздер ти шати свої? Нехай той прийде до мене, і пізнає, що є пророк ув Ізраїлі! І розгнівався Нааман, і пішов і сказав: Ось я подумав був: він вийде до мене, і стане, і закличе Ім’я Господа, Бога свого, і покладе свою руку на те місце, і вилікує прокаженого…” (2Цар. 5:4-8,11)

Помилки Неємана:

  • намагався купити зцілення за гроші. Бог нічого не зобов’ язаний, але виконуючи Його обітниці, які знаходимо в Слові, отримуємо обіцяне. 
  • шукав відповіді серед людей. Часом покладаємо свою надію на людей, не на Бога, але так не варто діяти. Бог в силі змінювати обставини, людей, тож надіймося на Бога всім серцем. 
  • не сприймав волю Божу, розробив свій план. 

Бог достатньо виявив нам Свою сутність для того, щоб ми могли довіряти Йому. Амінь!

 

Велике доручення Ісуса Христа – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми:

“А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.” (Мт. 28:18-20) Ісус Христос має владу як на небі, так і на землі. Ми, християни, повинні бути Його свідками, виконуючи Велике доручення. Доручення запускає ланцюгову реакцію, в процесі якої учні Христа хрестять собі подібних, слідуючи Слову. Цей процес свідчить, що Церква Ісуса Христа – живий організм.

  • “Отож ті, хто прийняв його слово, охристилися. І пристало до них того дня душ тисяч зо триІ вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах.” (Дії. 2:41,42);
  • “…краще наповнюйтесь Духом, розмовляючи поміж собою псалмами, і гімнами, і піснями духовними, співаючи й граючи в серці своєму для Господа…” (Еф. 5:18,19);
  • “Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей, за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості. Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.” (1Тим. 2:1-4);

Давайте ж присвятимо свої серця на служіння  Господу, з щирим бажанням виконуючи Його Велике доручення, а Він обіцяє що завжди буде з нами. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *