13 серпня 2021 рік, служіння в п’ятницю

Послання до Римлян розділ 4 частина 1 – Вадим Матюха вивчення Божого Слова

“Що ж, скажемо, знайшов Авраам, наш отець за тілом? Бо коли Авраам виправдався ділами, то він має похвалу, та не в Бога. Що бо Писання говорить? Увірував Авраам Богові, і це йому залічено в праведність. А заплата виконавцеві не рахується з милости, але з обов’язку. А тому, хто не виконує, але вірує в Того, Хто виправдує нечестивого, віра його порахується в праведність.” (Рим. 4:1-5)

Жити вірою – це означає усвідомлювати сенс і мету свого життя крізь призьму Священного Писання. Це передусім будувати особистий зв’язок з Богом – шанувати Його, виконувати Його закони, залишаючи форму релігійної обрядовості у служінні Йому. (Мт. 22:37-39) Ще в часи Ісуса Христа було чимало релігійних діячів, які ревно трималися закону Мойсеєва, але їх серця не горіли любов’ю до Бога. “Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!” (Мт 15:8)

Жива віра передбачає повну довіру або цілковиту впевненість у дійсності Божої любові попри будь-які обставини. Коли Він говорить тобі “іди” і ти ідеш. “Вірою Авраам, покликаний на місце, яке мав прийняти в спадщину, послухався та й пішов, не відаючи, куди йде. Вірою він перебував на Землі Обіцяній, як на чужій, і проживав у наметах з Ісаком та Яковом, співспадкоємцями тієї ж обітниці…” (Євр. 11:8,9) Амінь!

 

Слово Боже – світло для нашої стежки – Сергій Левкович проповідь

“І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях…” (2Петр. 1:19)

Слово Боже – це світильник і світло для нас. Головне призначення – освіщати шлях реалізації унікального Божого плану щодо нас, спрямовувати до правильних рішень, показувати вихід із важкого становища, вирішувати всі відомі та невідомі проблеми. (Пс. 72)

Слово Боже викриває будь-який гріх, що перешкоджає стосункам, які Бог бажає мати з людиною. Нехтування біблійними принципами і компромісна позиція щодо гріха є причиною: 

  • слабкої віри;
  • духовної кволості;
  • неспроможності застосовувати Божі істини;  
  • сумнів і страх перед життєвими випробуваннями;

“Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.” (Євр 4:12) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *