13 серпня 2017 рік служіння в неділю З’їздне молодіжне служіння

Молоді потрібна мудрість – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(1 Царів 3:5-28)

«5. У Ґів’оні з’явився Господь до Соломона в нічному сні. І Бог сказав: Проси, що Я маю дати тобі! 6. А Соломон відказав: Ти зробив був велику милість із рабом Своїм Давидом, батьком моїм, як він ходив перед лицем Твоїм правдою та праведністю, та простотою серця з Тобою. І зберіг Ти йому ту велику милість, і дав йому сина, що сидить на його троні, як є й цього дня. 7. А тепер, Господи, Боже, Ти вчинив Свого раба царем замість батька мого Давида, а я недоросток, не знаю виходу та входу. 8. А раб Твій серед народу Твого, якого Ти вибрав, він народ численний, що його не можна ані злічити, ані зрахувати через многоту. 9. Дай же Своєму рабові серце розумне, щоб судити народ Твій, щоб розрізняти добре від злого, бо хто потрапить керувати цим великим народом Твоїм? 10. І була та річ приємна в Господніх очах, що Соломон попросив оцю річ. 11. І сказав Бог до нього: За те, що просив ти цю річ, а не просив для себе днів довгих та багатства, і не просив душ ворогів своїх, а просив собі розуму, щоб уміти судити, 12. то ось зроблю Я за словом твоїм, ось Я даю тобі серце мудре та розумне, так що такого, як ти, не було перед тобою й не встане такий, як ти, по тобі. 13. А також те, чого не просив ти, Я даю тобі: і багатство, і славу таку, що такого, як ти, не було перед тобою й не буде нікого серед царів усе життя твоє.»

Презентація теми:

Соломон звернувся до Бога з проханням отримати мудрість щоб керувати народом. Богу настільки сподобалося його звергнення, що Він дав більше того, що Соломон бажав отримати. У кожної людини своя міра мудрості. Важливо мати багато мудрості, бо завдяки мудрості життя є гармонійним, щасливим, результативним. «Убогому буде багато поживи і з поля невправного, та деякі гинуть з безправ’я.» (Прип. 13:23)Є урожай, але через нестачу мудрості немає здатності його зібрати. Можна сказати так, що ресурс – це наші роки, таланти, але потрібна мудрість від Бога як правильно використовувати їх, щоб життя було плідним, глибоко змістовним. Як можна виміряти мудрість людини?Основний чинник – особисті взаємовідносини з Богом основний чинник.(Прип. 1:7)Початок мудрості здорові відносини з Богом. Якщо людина поважає, шанує Бога, вибудовує відносини з Ним – це мудра людина. Відносини з Богом – це величезна радість і величезна сила. В випадку, коли людина має все, а відсутній страх Божий – глупа людина. (Ам 2:9) «А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.» (Рим. 1:28)«Як я кохаю Закона Твого, цілий день він розмова моя!» (Пс. 118:97) (1Цар. 11:29-39)Розірвавши свій одяг на дванадцять частин, Божий пророк Ахія велів Єровоама взяти собі десять — на знак того, що поставить його царем над десятьма племенами Ізраїлю.Приклад царювання  Єровоама показує, що можна бути лідером в релігійній діяльності, але все ще не бути угодним Богу.«Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога!…» (Пс. 13:1)«Якщо Бога немає, а я в Нього вірю, я нічого не втрачаю. Але якщо Бог є, а я в Нього не вірю, я втрачаю все.»(Блез Паскаль)Біблійні знання мають великий вплив на мудрість людини.«А якщо кому з вас не стачаємудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана.» (Як. 1:5)Нехай допоможе Господь щоб кожен із нас вибудовував з Богом чудові відносини.(Євр. 11:38)Людина, яка поставила життєву ціль шукати Бога, зближатися з Ним – це мудра людина, яка знаходиться на особливому рахунку у Бога. Нехай благословить нас Бог правильно розташовувати пріоритети. Головне, щоб головне завжди залишалося головним. Коли буде мудрість все буде на своєму місці. Відносини з Богом – це головне і повинно залишатися головним, а потім вже другорядні речі життя. Амінь!

 

Шукай Господа – Анатолій Мініч проповідь

Презентація теми:

Як добре відкрити своє серце щоб мати спілкування з Богом. Тільки в Ньому є спасіння, життя вічне.«і до Мене поклич в день недолі, Я тебе порятую…» (Пс. 49:15) Ми живемо в час, коли люди гинуть в своїх безаконнях. «Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді… вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися…» (2Тим. 3:1,2,5) Для нас, християн, потрібна сила Святого Духа щоб протистояти силам зла і тільки в Його Імені ми маємо силу. В день П’ятидесятниці апостол Петро промовив:«І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло… І станеться, що кожен, хто покличе Господнє Ім’я, той спасеться.» (Дії. 2:17, 21) Шукай сьогодні лиця Господнього, переживай Його присутність. Поклич Його у всі сфери свого життя адже коли приходить Господь, то з Ним приходить благословення, сила.«Шукайте Господа, доки можна знайти Його, кличте Його, як Він близько!» (Іс. 55:6)Ісус Христос хоче рясно благословити тебе і мене, але Його бажання щоб ми шукали Його всім серцем. Амінь!

 

Ніхто не може служити двом панам… – Олександр Руденко проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (Від Луки 16:13-15)

«13. Жаден раб не може служить двом панам, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові й мамоні служити! 14. Чули все це й фарисеї, що були сріблолюбці, та й стали сміятися з Нього.15. Він же промовив до них: Ви себе видаєте за праведних перед людьми, але ваші серця знає Бог. Що бо високе в людей, те перед Богом гидота.»

2.(1 Тимофію 6:3-6)

«3. А коли хто навчає інакше, і не приступає до здорових слів Господа нашого Ісуса Христа та до науки, що вона за правдивою вірою, 4. той згордів, нічого не знає, але захворів на суперечки й змагання, що від них повстають заздрість, сварки, богозневаги, лукаві здогади…5. постійні сварні між людьми зіпсутого розуму й позбавлених правди, які думають, ніби благочестя то зиск. Цурайся таких!6. Великий же зиск то благочестя із задоволенням.»

  1. (1 Тимофію 6:8-10)

«8. А як маєм поживу та одяг, то ми задоволені будьмо з того. 9. А ті, хто хоче багатіти, упадають у спокуси та в сітку, та в численні нерозумні й шкідливі пожадливості, що втручають людей на загладу й загибіль.10. Бо корень усього лихого то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання.»

  1. (2 до Солунян 3:6-10)

«6. А ми вам наказуємо, браття, Ім’ям Господа Ісуса Христа, щоб ви цуралися кожного брата, що живе по-ледачому, а не за переданням, яке прийняли ви від нас 7. Самі бо ви знаєте, як належить наслідувати нас. Бо ми поміж вами не сидні справляли,8. і хліба не їли ні в кого даремно, але в перевтомі й напруженні день і ніч працювали, щоб не бути нікому із вас тягарем,9. не тому, щоб ми влади не мали, але щоб себе за взірця дати вам, щоб нас ви наслідували.10. Бо коли ми в вас перебували, то це вам наказували, що як хто працювати не хоче, нехай той не їсть!»

  1. (1 до Солунян 4:10-12)

«10. бо чините те всім братам у всій Македонії. Благаємо ж, браття, ми вас, щоб у цьому ще більш ви зростали, 11. і пильно дбали жити спокійно, займатися своїми справами та заробляти своїми руками, як ми вам наказували, 12. щоб ви перед чужими пристойно поводилися, і щоб ні від кого не залежали!»

Презентація теми:

«…Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав…» (Іс. 55:11) Іноді буває, що почуте Слово не приносить користі. Причина полягає в тому, що присутня недовірадо Божого Слова. Щоб не залишатися в цьому положенні необхідно розуміти, що читаємо, чуємо.

(Лк. 16:13-15)У Своїх словах Ісус Христос стверджує, що ніхто з людей не може служити двом панам.Бог створив світ і все що в ньому. «І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх…» (Дії. 17:26)Сенс життя людини полягає в тому, щоб зробити правильний вибір щодо того, якому пану служити, кому все життя поклонятися, Богу чи батькові гріха – дияволу.  Іноді люди намагаються служити Богу, але в той же час своє серце прив’язують до земного світу. Ісус Христос заявляє: «Не можете Богові й мамоні служити!» (Лк. 16:13)Багато людей сьогодні намагаються сперечатися з Богом з різних питань.(Лк. 16:15)Те, що можна приховати від людей, неможливо від Бога, від Якого ніщо не сховається. (1Тим. 6:3,4)Неможливо одночасно істинно служити Богу  і мамоні (набувати багатство).Якщо це не так, то Ісус Христос би не говорив: «Поправді кажу вам, що багатому трудно ввійти в Царство Небесне.»(Мт. 19:23)Апостол Павло закликає «жити спокійно, займатися своїми справами та заробляти своїми руками…щоб ви перед чужими пристойно поводилися, і щоб ні від кого не залежали!» (1Сол. 4:11,12) Амінь!

 

Добрі діла – проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (Об’явлення 22:12)

«12. Ото, незабаром приходжу, і зо Мною заплата Моя, щоб кожному віддати згідно з ділами його.»

Презентація теми:

Ісус Христос прийде на землю за Своєю Церквою. Він прийде з відплатою до кожного згідно діл Його. Дух Святий, який живе в нас спонукає чинити добрі діла. Як ми можемо доказати свою віру і любов до Бога, як не через наші добрі діла, бо вони є найкращим свідченням для оточуючих людей.(Гал. 5:17)Ми, християни, повинні зростати в пізнанні Бога і добрі справи є одним з факторів, які сприяють духовному розвитку. Робити добро необхідно не тільки людям, які не знають Христа, але і своїм ближнім. (1Тим. 5:8)

Можливо в вашому житті склалося ситуація, яка не подобається вам, ви опустили руки, але пам’ятайте з вами є Бог. Я вірю, що Господь кожному із нас хоче сказати, що наші добрі діла мають робитися незалежно від стану, часу, людини… Час швидко лине і настане година, коли Йому дамо звіт. І як добре було б почути від Господа: «Ввійди в радість Мою!» Амінь!

 

Шлях християнина – проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (Приповісті 1:17,18)

«17. Божнадармо поставлена сітка на очах усього крилатого: 18. то вони на кров власну чатують, засідають на душу свою!»

  1. (До Галатів 5:13-17)

«13. Бо ви, браття, на волю покликані, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов’ю служити один одному! 14. Бо ввесь Закон в однім слові міститься: Люби свого ближнього, як самого себе!15. Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили ви один одного!16. І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла,17. бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.»

  1. (До Римлян 14:17)

«17. Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.»

4.(Від Матвія 11:28-30)

«28. Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! 29. Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.30. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!»

  1. (Від Матвія 16:24-28)

«24. Промовив тоді Ісус учням Своїм: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною. 25. Бо хто хоче спасти свою душу, той погубить її, хто ж за Мене свою душу погубить, той знайде її.»

  1. (До Римлян 15:13)

«13. Бог же надії нехай вас наповнить усякою радістю й миром у вірі, щоб ви збагатились надією, силою Духа Святого!»

Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи!увійде в Царство Небесне…– проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (Від Матвія 7:21-23)

«21. Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. 22. Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім’ям Твоїм пророкували, хіба не Ім’ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? 23. І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!»

  1. (Від Матвія 24:4)

«4. Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів!»

  1. (Від Матвія 24:10)

«10. І багато-хто в той час спокусяться, і видавати один одного будуть, і один одного будуть ненавидіти.»

Презентація теми:

«Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів!Бо багато хто прийде в Ім’я Моє, кажучи: Я Христос. І зведуть багатьох.Ви ж про війни почуєте, і про воєнні чутки, глядіть, не лякайтесь, бо статись належить тому…» (Мт. 24:4-6)Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *