13 червня 2018 рік, служіння в середу

Блажен муж – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Від Матвія 7:21-29)

«18. Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа! 19. Бо написано: Я погублю мудрість премудрих, а розум розумних відкину! 20. Де мудрий? Де книжник? Де дослідувач віку цього? Хіба Бог мудрість світу цього не змінив на глупоту? 21. Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді. 22. Бо й юдеї жадають ознак, і греки пошукують мудрости, 23. а ми проповідуємо Христа розп’ятого, для юдеїв згіршення, а для греків безумство, 24. а для самих покликаних юдеїв та греків Христа, Божу силу та Божую мудрість!»

Презентація теми:

  • «Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків, та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує! І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєдчасно, і що листя не в’яне його, і все, що він чинить, щаститься йому!»  (Пс. 1:1-3);
  • «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі.» (Нав 1:8);
  • «А хто заглядає в закон досконалий, закон волі, і в нім пробуває, той не буде забудько слухач, але виконавець діла, і він буде блаженний у діянні своїм!» (Як. 1:25);

Як важливо довірити своє життя Йому, виконуючи досконало Його волю. Нехай через наше житття буде прославлене ім’я Ісуса Христа. Амінь!

 

Що ти шукаєш? – Роман Ведіна проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (1 до Коринтян 1:18-24)

«18. Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа! 19. Бо написано: Я погублю мудрість премудрих, а розум розумних відкину! 20. Де мудрий? Де книжник? Де дослідувач віку цього? Хіба Бог мудрість світу цього не змінив на глупоту? 21. Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді. 22. Бо й юдеї жадають ознак, і греки пошукують мудрости, 23. а ми проповідуємо Христа розп’ятого, для юдеїв згіршення, а для греків безумство, 24. а для самих покликаних юдеїв та греків Христа, Божу силу та Божую мудрість!»

2. (До филип’ян 2:19-23)

«19. Надіюся в Господі Ісусі незабаром послати до вас Тимофія, щоб і я зміцнів духом, розізнавши про вас. 20. Бо я однодумця не маю ні одного, щоб щиріше подбав він про вас. 21. Усі бо шукають свого, а не Христового Ісусового. 22. Та ви знаєте досвід його, бо він, немов батькові син, зо мною служив для Євангелії. 23. Отже, маю надію негайно послати цього, як тільки довідаюся, що буде зо мною.»

Презентація теми:

«…І при тому дивлюсь Я на вбогого та на розбитого духом, і на тремтячого над Моїм словом.» (Іс. 66:2), – говорить Господь.

«Бо й юдеї жадають ознак, і греки пошукують мудрости,» (1Кор. 1:22) Як важливо нам, християнам, в цей останній час стати на сторожу серця. Під час земного служіння Ісуса Христа шукали люди, але Господь знав мотиви сердець. Наскільки ваше серце відкрите для Бога?

  • «Поправді, поправді кажу вам: Мене не тому ви шукаєте, що бачили чуда, а що їли з хлібів і наситились.» (Ів. 6:26);
  • «Коли ж Ірод побачив Ісуса, то дуже зрадів, бо він від давнього часу бажав Його бачити, багато за Нього чував, і сподівався побачити чудо яке, що буває від Нього. І багато питався Його, та нічого не відповідав Він йому.» (Лк. 23:8,9);

Які мотиви нашого серця по відношенню служіння Богу? Що сьогодні ми шукаємо? Ісус Христос прийшов в цей світ щоб спасти від вічної загибелі. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.» (Ів. 3:16)

«…Бо Божеє Царство всередині вас!» (Лк. 17:21), – говорить Слово Боже. Чи наповнює ваше серце Божий мир? «Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!» (Ів. 14:27), – заповідав учням Христос. Чи шукаєте ви Божого Царства? «Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.» (Рим. 14:17) Чи знаходите ви радість спілкуючись з Богом через молитви, дослідження Його Слова? Чи говорить вам особисто Ісус Христос?

  • «А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте.» (1Ів. 2:27);
  • «Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться.» (Мт. 6:33);
  • «Кажу бо Я вам: коли праведність ваша не буде рясніша, як книжників та фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне!» (Мт. 5:20);

Тільки через Ісуса Христа і Його вчення можливе спасіння! «Тільки живіть згідно з Христовою Євангелією… борючись однодушно за віру євангельську…» (Фил. 1:27) Нехай Ісус Христос поблагословить кожного з нас і дасть нам сили шукати Його. Амінь!

 

Все виконавши, витримали – Іван Басюк проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (До Ефесян 6:13)

«13. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати.»

Презентація теми:

«так буде і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!» (Іс. 55:11)

 «…все виконавши, витримати.» (Еф. 6:13), – закликає ап. Павло.

День злий в житті біблійних героїв:

  • Йов;

Коли в життя Йова прийшли скрутні обставини, то він сказав: «бо страх, що його я жахався, до мене прибув, і чого я боявся прийшло те мені… Не знав я спокою й не був втихомирений, і я не відпочив, та нещастя прийшло!…» (Йов. 3:25,26)

  • Троє юнаків на ім’я Шедрах (Ананія), Мешаг (Місаїл) та Аведнего (Азарія);

«Навуходоносор заговорив та й сказав їм: Шадраху, Мешаху та Авед-Неґо, чи це правда, що ви моїм богам не служите, а золотому бовванові, якого я поставив, не вклоняєтеся? Тепер, якщо ви готові, щоб того часу, коли почуєте голос рога, сопілки, гітари, гусел, псалтиря й флейти та всіляких родів музику, попадали й кланялися бовванові, якого я зробив. А якщо ви не поклонитеся, тієї години будете вкинені до середини палахкотючої огненної печі, і хто той Бог, що врятує вас від моїх рук? Шадрах, Мешах та Авед-Неґо відповіли та й сказали цареві Навуходоносорові: Ми не потребуємо відповідати тобі на це слово. Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю! А якщо ні, нехай буде тобі, о царю, знане, що богам твоїм ми не служимо, а золотому бовванові, якого ти поставив, не будемо вклонятися!» (Дан. 3:14-18)

  • Йосип;

«…Як же я вчиню це велике зло, і згрішу перед Богом?» (Бут. 39:9)

«Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію.» (Єрем. 29:11)

  • «прохаєте та не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої.» (Як. 4:3)
  • «А щоб я через пребагато об’явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний.» (2Кор. 12:7-10), – писав ап. Павло.

Нехай Господь зміцнить кожного з нас, що якщо в наше життя прийде злий день, станеться те, що ми не очікували, знаймо, що Бог передбачив для нас дещо краще.

«Тож покоріться під міцну Божу руку, щоб Він вас Свого часу повищив.» (1Петр. 5:6) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *