13 січня 2017 року служіння в п’ятницю

Будь вірним Богу – Вадим Матюха проповедь

Тексти Писання:
1. (Псалми 14:1,4)
«1. Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі? 4. …присягає, для себе хоча б і на зло, і дотримує…»

2. (Єремія 34:8-12)
«8. Слово, що було до Єремії від Господа по тому, як цар Седекія склав був заповіта з усім народом, що в Єрусалимі, щоб оголосити їм волю, 9. щоб кожен відпустив раба свого, і кожен свою невільницю, їврея та їврейку, вільними, щоб ніхто не поневолював свого брата юдея. 10. І послухалися всі князі та ввесь народ, що пристали до заповіту, щоб кожен відпустив свого раба, і кожен свою невільницю, вільними, щоб більш не неволити їх. І вони послухалися, і повідпускали. 11. Але потому вони знову вернули тих рабів та тих невільниць, яких повідпускали були вільними, і примусили їх стати за рабів та невільниць. 12. І було слово Господнї до Єремії від Господа, кажучи…»

Презентація теми:
У Святому Письмі багато говориться про вірність. Вірність є властивістю і якістю нашого Бога. Бог не може бути невірним, не може зраджувати Самому Собі, Своїм якостям, Він завжди залишається вірним. Через дослідження Біблії ми знаємо, що Господь Бог є любов, Він справедливий, святий, немає в Ньому ніякої темряви, неправди і зміни.
Бог обіцяв дати спасіння кожному, хто повірить в Ісуса Христа і збереже свою віру до кінця. Бути вірними – життєва необхідність для християн. Якщо ми не будемо вірні Йому, Бог, будучи абсолютно святим, не може зректися самого Себе, і тому відречеться від нас. Якби Бог не був вірний Сам Собі, ми не могли б на Нього ні в чому покладатися, не могли б знати, який Він, що Він хоче від нас, як нам догодити Йому, що виконувати і як довіряти.
Ти не можеш бути вірним Богові якщо ти дозволяєш невірству оселитися в твоєму серці. Невіра в навіть в самій легкій формі огидно перед Богом. Це- гріх, що руйнує нашу душу. Гріх є перешкодою роботи Бога, який може відлучити нас від Нього. Пряма мета сатани це ваша віра в Бога. Він знає, що якщо дозволити вашій вірі рости, то його обман не буде мати впливу. Сам Бог любить людей і постійно підкреслює Свою вірність. Вірність Своєму Слову, вірність Своєму відношенню. Він обирав народ Ізраїльський, у всі часи Він був вірний цьому народові. Вони були не вірні, вони зраджували Йому, але Бог продовжував і продовжує залишатися вірним, тому що це внутрішня властивість, це як раз і є реальність прояву відношення, яке Бог живить і називає словом – любов.
Вірними християни повинні бути тільки тому, що насправді істинно, що правильно, і насамперед, – Богу-Отцю, Сину Його Ісусу Христу і Духу Святому. Амінь!

 

Життя християнина – Владимир Змунчило проповедь

Тексти Писання:
1.(Від Луки 22:39-45)
«39. І Він вийшов, і пішов за звичаєм на гору Оливну. А за Ним пішли учні Його. 40. А прийшовши на місце, сказав їм: Моліться, щоб не впасти в спокусу. 41. А Він Сам, відійшовши від них, як докинути каменем, на коліна припав та й молився, 42. благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!… 43. І Ангол із неба з’явився до Нього, і додавав Йому сили. 44. А як був у смертельній тривозі, ще пильніш Він молився. І піт Його став, немов каплі крови, що спливали на землю… 45. І, підвівшись з молитви, Він до учнів прийшов, і знайшов їх, що спали з журби…»

2.(Від Матвія 6:9-13)
«9. Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє, 10. нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. 11. Хліба нашого насущного дай нам сьогодні. 12. І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. 13. І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь.»

3. (Якова 1:12)
«12. Блаженна людина, що витерпить пробу, бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його.»

Презентація теми:
Бог відкрився кожному з нас через Слово, через дію Духа Святого в покаянні і народження згори, через усиновлення, через той мир і радість, яку Він дав в наше серце. Коли учні спостерігали за життям Христа, як Сина Божого, вони розуміли, що насправді означає мати особисті відносини з Богом Отцем. Ісус зробив наголос, що Він Один може відкрити Батька. Для життя християнина є дуже важливим мати особисті відносини з Богом. Це є дорогоцінністю для християнина. Бог шукає особистих відносин з нами. І Він все зробив для того, щоб вони були правильними. Наші особисті відносини псуються тільки тоді, коли між нами і Богом стає гріх. Нам потрібно завжди пам’ятати про те, що Бог є Всемогутній Бог. Сьогодні Господь пропонує нам, щоб перед тим, як ми підемо кудись, щось будемо планувати, перевірити наші особисті — один на один — стосунки з Богом. Які би не були важкі обставини, як би нам не здавалося, що ми вже в глухому куті, Бог все одно не відніме від нас Своєю милістю. Бог з нами, тому що Він обіцяв, а Він вірний у всьому. Він Бог наш! Будемо дякувати Господу і радіти про Бога нашого спасіння, тому що ми пізнали Його. Амінь!

 

Воля Божа для нашого життя – Вадим проповедь

Тексти Писання:

1. (Від Марка 5:22-42)
«22. І приходить один із старших синагоги, на ймення Яір, і, як побачив Його, припадає до ніг Йому, 23. і дуже благає Його та говорить: Моя дочка кінчається. Прийди ж, поклади Свої руки на неї, щоб видужала та жила!… 24. І пішов Він із ним. За Ним натовп великий ішов, і тиснувсь до Нього. 25. А жінка одна, що дванадцять років хворою на кровотечу була, 26. що чимало натерпілася від багатьох лікарів, і витратила все добро своє, та ніякої помочі з того не мала, а прийшла ще до гіршого, 27. як зачула вона про Ісуса, підійшла через натовп іззаду, і доторкнулась до одежі Його… 28. Бо вона говорила про себе: Коли хоч доторкнусь до одежі Його, то одужаю… 29. І висохло хвилі тієї джерело кровотечі її, і тілом відчула вона, що видужала від недуги! 30. І в ту мить Ісус вичув у Собі, що вийшла з Нього сила. І Він до народу звернувся й спитав: Хто доторкнувсь до Моєї одежі? 31. І відказали Йому Його учні: Ти бачиш, що тисне на Тебе народ, а питаєшся: Хто доторкнувся до Мене? 32. А Він навкруги поглядав, щоб побачити ту, що зробила оце. 33. І жінка злякалась та затрусилась, бо знала, що сталося їй. І вона підійшла, і впала ницьма перед Ним, і всю правду Йому розповіла… 34. А Він їй сказав: Твоя віра, о дочко, спасла тебе; іди з миром, і здоровою будь від своєї недуги! 35. Як Він ще говорив, приходять ось від старшини синагоги та й кажуть: Дочка твоя вмерла; чого ще турбуєш Учителя? 36. А Ісус, як почув слово сказане, промовляє до старшини синагоги: Не лякайсь, тільки віруй! 37. І Він не дозволив іти за Собою нікому, тільки Петрові та Якову, та Іванові, братові Якова. 38. І приходять у дім старшини синагоги, і Він бачить метушню та людей, що плакали та голосили. 39. А ввійшовши, сказав Він до них: Чого ви метушитеся та плачете? Не вмерло дівча, але спить! 40. І вони насміхалися з Нього. А Він усіх випровадив, узяв батька дівчати та матір, та тих, хто був із Ним, і ввійшов, де лежало дівча. 41. І взяв Він за руку дівча та й промовив до нього: Таліта, кумі що значить: Дівчатко, кажу тобі встань! 42. І в ту мить підвелося й ходило дівча; а років мало з дванадцять. І всі зараз жахнулися з дива великого!…»

Презентація теми:
Наше життя постійно ставить нас перед вибором, обставини і труднощі в яких ми опиняємося, ледь не щодня вимагають від нас приймати певні рішення, робити той чи інший вибір. Цей вибір не може за нас зробити ніхто інший, ми повинні обрати його самостійно. Бог творячи людину дарував їй свободу, тобто створив її вільною, а тому що вільною тому й відповідальною. Воля Божа полягає в нашій святості. Бог хоче настановити нас на шлях спасіння, направити на дорогу освячення, яка одначе не завжди є рівною і розлогою, а йти по ній не так легко і просто. Неможливо йти за Христом, якщо ти не чуєш сьогодні Його голос! Нам в край важлива впевненість, що саме Бог веде наше життя! Бог сьогодні уважно не лише дивиться на нас, але Він до нас говорить і бажає, щоб ми із смиренним серцем, Його чули! Він промовляє до нас через Своє Слово. Читання, слухання і виконання Божого Слова пов’язане одне з одним. Якщо християнин не читає, і не слухає, він не буде і знати, а звичайно, тоді не зможе і виконувати. Бог через Біблію відкриває нам, що Він хоче, аби всі люди спаслися. Саме для нашого спасіння Він послав у світ Свого Однородженого Сина, нашого Господа Ісуса Христа, який помер на хресті за наші гріхи, щоб через нього ми могли отримати прощення гріхів і життя вічне. Бог готує для кожного з нас вічне життя в небі. Все що потрібно від нас це довіритися Йому, піддатися під Його провід і виконувати Його волю в своєму житті.
Тож варто слухати і виконувати Боже Слово, пізнавати все більше і більше волю Божу, вивчати науку Христову і життя буде благословенним! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *