12 липня 2017 рік служіння в середу

Твій дорогоцінний час – Богдан Кравчук проповідь

Тексти Писання:

  1. (Левит 25:1-22)

«1. І Господь промовляв до Мойсея на Сінайській горі, говорячи: 2. Промовляй до Ізраїлевих синів, та й скажеш їм: Коли ви ввійдете до землі, що Я даю вам, то святкуватиме земля та суботу для Господа.3. Шість літ будеш засівати своє поле, і шість літ обтинатимеш свого виноградника, і збиратимеш урожай його,4. а сьомого року субота повного відпочинку буде для землі, повний відпочинок, субота для Господа: поля свого не будеш обсіювати, а виноградника свого не будеш обтинати.5. Саморослого колосу жнив твоїх не будеш жати, а ґрон з необрізаних виноградин твоїх не збиратимеш, рік повного відпочинку буде для землі.6. І те, що саме вродиться в цім відпочинку землі, буде для вас на їжу, для тебе, і для раба твого, і для невільниці твоєї, і для наємника твого, і для осілого твого, що мешкають з тобою,7. і для скотини твоєї, і для звірини, що в Краї твоїм, буде ввесь урожай його на їжу.8. І відлічиш собі сім суботніх років, по сім років сім раз, і будуть для тебе дні семи суботніх років сорок літ і дев’ять.9. І засурмите у сурми сьомого місяця, десятого дня місяця, в день Очищення засурмите в сурми по цілому Краю.10. І освятите рік п’ятдесятріччя, і оголосите волю в Краю для всіх мешканців його, ювілей він буде для вас: і вернеться кожен до своєї посілости, і кожен до родини своєї вернеться.11. Ювілей цей рік п’ятдесятріччя буде для вас: на будете сіяти, і не будете жати саморослі колосся її, і не будете збирати грон з необрізаних виноградин їх,12. бо це ювілей, святощі будуть для вас, з поля будете їсти врожай його.13. У році того ювілею вернетесь кожен до своєї посілости.14. А коли продасте що своєму ближньому, або купите з руки свого ближнього, не обманюйте один одного. 15. За числом років по ювілеї купиш від ближнього свого, за числом років урожаю він продасть тобі.16. За многістю літ побільшиш ціну тієї купівлі, а за малістю літ зменшиш ціну тієї купівлі, бо він продає тобі число літ урожаю.17. І не обманите один одного, і будеш боятися Бога свого, бо Я Господь, Бог ваш!18. І ви виконаєте постанови Мої, а устави Мої будете держати, і будете виконувати їх, і безпечно сидітимете на землі.19. І земля дасть плід свій, а ви будете їсти досита, і безпечно сидітимете на ній.20. А коли ви скажете: Що будемо їсти сьомого року, тож не будемо сіяти, не будемо збирати врожаї свої?21. І зошлю Я благословення Своє на вас шостого року, і зродить врожай на три роки.22. І будете сіяти восьмий той рік, і будете їсти з старих урожаїв аж до року дев’ятого, аж до виросту врожаю його будете їсти старе.»

Презентація теми:

«…рівняймо одне до одного, щоб знайти зрозуміння!» (Еккл. 7:27) Все пізнається в порівнянні. Бог не схвалює ледачих людей, але разом із тим Бог говорить до Ізраїлю так: «…Коли ви ввійдете до землі, що Я даю вам…шість літ будеш засівати своє поле… і збиратимеш урожай його, а сьомого року субота повного відпочинку буде для землі, повний відпочинок, субота для Господа…» (Лев. 25:1-4)Основною галуззю господарства в Ізраїлі було землеробство. «І засурмите у сурми сьомого місяця, десятого дня місяця, в день Очищення засурмите в сурми по цілому Краю.І освятите рік п’ятдесятріччя, і оголосите волю в Краю для всіх мешканців його, ювілей він буде для вас: і вернеться кожен до своєї посілости, і кожен до родини своєї вернеться.» (Лев.25:9,10) Коли надходив сьомий рік у євреїв, які займались землеробством, виникало питання: «А що ми будемо робити?» Напевно вони не до кінця вірили Богові, чи не до кінця слухали Божі постанови.Євреї працювали незважаючи на постанови Бога. Відпочинку не давали не собі,не землі. І прийшов час народ Ізраїлю був виселений із землі. Одна частина була відведена у Асирійський полон, інша в Вавилон. Бог сказав через пророка, що це покарання за непослух і тепер земля сімдесят років не буде оброблятися, а буде знаходитися в спокої. Скільки часу ти віддаєш для Бога? Дивлячись на життя Ісуса Христа,варто зауважити скільки годин Він перебував у молитвах. «А над ранком, як дуже ще темно було, уставши, Він вийшов і пішов у місце самітне, і там молився.» (Мк. 1:35) «І сталось, що часу того Він вийшов на гору молитися, і перебув цілу ніч на молитві до Бога.» (Лк. 6:12) Бог бажає щоб ми дисциплінували себе, виділяли час для спілкування з Ним. І коли ізраїльтяни повернулися  із вавилонського полону, відбудовуючи Єрусалимський храм разом з тим,вони зробили поміст, на ньому стояв священик Ездра і цілими днями читав Закон Божий, а народ стояв і плакав. Дощ йшов, але люди стояли і слухали. Чому? Вони розуміли, що Закон необхідно було виконувати тоді, коли Бог говорив і давав можливість. Скільки часу ти присвячуєш для Господа? Важкі обставини життя примушують замислитись над цим питанням. Бог спеціально постановив для євреїв відпочинок на сьомий і п’ятдесятий рік. Принцип: Все має повернутися так, як було на початку. Коли Ісуса спитали «Чи дозволено чоловікові дружину свою відпустити?А Він відповів і сказав їм: Що Мойсей заповів вам?Вони ж відказали: Мойсей заповів написати листа розводового, та й відпустити. Ісус же промовив… Бог же з початку творіння створив чоловіком і жінкою їх.» (Мк. 10:2-6) Бог бажає щоб ми думали так, як було на початку. Як ти молився і прагнув Божого Слова на початку християнського життя? Біблія говорить: «Не кажи: Що це сталось, що перші дні були кращі за ці? бо не з мудрости ти запитався про це.» (Еккл. 7:10), але разом з тим«Так говорить Господь: На дорогах спиніться та гляньте, і спитайте про давні стежки, де то добра дорога, то нею ідіть, і знайдете мир для своєїдуші!» (Єрем. 6:16) Аналізуй своє життя! Кожен день Господь чекає щоб ми посвячували для Нього свій час. Лука описує одну із подій в житті Ісуса Христа так коли Він зцілив чоловіка укритого проказою то «…чутка про Нього ще більше пішла, і багато народу приходило слухати та вздоровлятись від Нього з недугів своїх. Він же відходив на місце самотнє й молився.» (Лк. 5:15,16) Без особистого спілкування з Богом не буде благословення і успіху в праці. Ісус Христос говорить про Себе так: «…Сам Я від Себе нічого не дію, але те говорю, як Отець Мій Мене був навчив.» (Ів. 8:28) Цар Давид молився до Господа: «Нехай будуть із волі Твоєї слова моїх уст…» (Пс. 18:15) Нехай я не буду говорити те, що не збудовує, не несе благодаті, те що не зміцняє віру. Нехай порожнє, пусте, наклепи не будуть на моїх устах. Тоді кожне слово буде підкріплено Божою силою і благодаттю. Воно можливо не буде голосне, красномовне, але воно буде з дією Божої благодаті. Воно буде нести зцілення, благословення. Щоб так поступати необхідно вірити. Можливо у тебе багато турбот, але віра говорить встань на коліна, постій годину можливо другу іГосподь благословитьтвоюпрацю. Як потрібна жива віра сучасним християнам. Диявол має бажання зруйнувати твою віру, але ти зберігай її. Апостол Павло говорить: «Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг.» (2Тим. 4:7) «І слово моє й моя проповідь не в словах переконливих людської мудрости, але в доказі духа та сили…» (1Кор. 2:4) Бог бажає щоб кожний християнин жил вірою. «А праведний житиме вірою…» (Євр. 10:38)Тож присвячуй свій час для Господа. Перші християни мали час кожного дня збиратися і перебувати спілкуванні з Господом. Сьогодні нехай кожен із нас проаналізує своє життя. Будуй своє життя на основі особистих взаємовідносин з Богом. Нехай вчинки і справи будуть згідно волі Божій. «А ну тепер ви, що говорите: Сьогодні чи в завтра ми підемо у те чи те місто, і там рік проживемо, та будемо торгувати й заробляти…» (Як 4:13) Будь в центрі волі Божої тоді успіх і благословення будуть супутниками твого життя. Нехай Господь допоможе бути уважними до духовних речей, виділяти час для Нього. Можливо результати прийдуть не відразу, але покладай надію на Бога. Апостол Петро говорить що від Нього ми маємо великі дорогоцінні обітниці Божі. (Див. 2Петр. 1:4)Бог каже: «Якщо прийде голод Я прогодую тебе, буде вогонь Я проведу тебе.» Хто має ці обітниці? Той хто вірить Господу і йде за Ним. Нехай Господь благословить нас, зміцнить і утвердить нашу віру. Нехай ми почнемо молитися можливо не з години, а з десяти, двадцяти хвилин і будемо продовжувати і розширяти свій час.Ми побачимо як Божі благословення прийдуть в наше життя. Амінь!

 

Слово Господнє – Вадим проповедь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 13:7-11)

«7. А інші попадали в терен, і вигнався терен, і їх поглушив. 8. Інші ж упали на добрую землю і зродили: одне в сто раз, друге в шістдесят, а те втридцятеро. 9. Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає! 10. І учні Його приступили й сказали до Нього: Чому притчами Ти промовляєш до них? 11. А Він відповів і промовив: Тому, що вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, їм же не дано.»

  1. (Від Матвія 13:22,23)

«22. А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. 23. А посіяне в добрій землі, це той, хто слухає слово й його розуміє, і плід він приносить, і дає один у сто раз, другий у шістдесят, а той утридцятеро.»

  1. (До Євреїв 6:7,8)

«7. Бо земля, що п’є дощ, який падає часто на неї, і родить рослини, добрі для тих, хто їх і вирощує, вона благословення від Бога приймає. 8. Але та, що приносить терня й будяччя, непотрібна вона та близька до прокляття, а кінець її спалення.»

Презентація теми:

«Ось вийшов сіяч, щоб посіяти…» (Мт.13:3)Ісус Христос єсіячем, що сіє Своє Слово в людські серця. Один із видів ґрунту є ґрунт з терням. «А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду.» (Мт. 13:22) Слово Господнє говорить що «…корень усього лихого то грошолюбство…»(1Тим. 6:10)Якщо ти приймаєш і зберігаєш Господнє Слово в серці своєму, то воно обов’язково почне зростати і приносити плід Богові. Але, на жаль, коли турботи, марноти світу цього наповнюють серце людини, в даному випадку воно залишається безплідним в очах Бога. (Див. Євр. 6:7,8) «Пошле Людський Син Своїх Анголів, і вони позбирають із Царства Його всі спокуси, і тих, хто чинить беззаконня, і їх повкидають до печі вогненної, буде там плач і скрегіт зубів!» (Мт. 13:41,42)Нехай Господь наповнить нас Своєю благодаттю і укріпить щоб бути уважним до Його Слова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *