12 вересня 2021, служіння в неділю

Бійся Бога – Микола Савчук проповідь

“Отже, як ви прийняли були Христа Ісуса Господа, так і в Ньому ходіть, бувши вкорінені й збудовані на Ньому, та зміцнені в вірі, як вас навчено, збагачуючись у ній з подякою.” (Кол. 2:6,7)

Подяка – це почуття вдячності та повне пошани ставлення до Бога, Який є Джерелом істинної Любові й усякого блага. Подяка, хвала і поклоніння – це ключ у досягненні багатьох накреслених цілей і завдань, які відповідають Божій волі. (Пс. 99:4)

Без подяки і хвали ми не маємо доступ до Божої присутності, як говорить псалмоспівець Давид, “Увійдіть в Його брами з подякуванням, на подвір’я Його з похвалою!” (Пс. 99:4)

Біблія навчає, що гріх розділяє людину з Богом, її Творцем, спотворює життя і знищує відносини з ближніми. Що означає “боятися Бога”?

  • шанувати Господа ділом і слово, і думкою, пізнавати Його на усіх своїх стежках (Еккл. 8:11-13; Юда 11)
  • відчувати страх Божий, тобто завжди брати відповідальність за свої вчинки, навіть найбанальніші
  • у світлі Слова Божого ретельно досліджувати й давати об’єктивну оцінку своїм діям, вчасно зупинятися 
  • шукати Господа і прагнути жити згідно Його заповідей, зростаючи в чеснотах і любові до ближніх. Амінь!

 

Прояв любові – Сергій Овчинніков проповідь

Говорячи про прояв любові, що нам одразу приходить на думку? Відносини між подружжям? Відносини між батьками і дітьми в сім’ї? Що взагалі для нас означає любити?

Є такий вислів, що діти виховуються не мораллю, а атмосферою в сім’ї, і я цьому частково й вірю. Тому що діти почуваються спокійно, коли батьки живуть у злагоді: не підвищують голос і не підіймають руки один на одного, не з’ясовують, хто в будинку головний і кому треба підкорятися беззаперечно і т.п.

Найвищий стандарт прояву любові описаний у Біблії, та доступний нам як зразок для наслідування, як еталон для порівняння. (Рим. 5:8; 1Кор. 13:4-8)

Бог виявив любов до нас Свою, коли ми були у ворожнечі з Ним, були гідні Його праведного гніву, були гідні смерті. “Улюблені, коли Бог полюбив нас отак, то повинні любити і ми один одного!” (1Ів. 4:11)

Прояв нашої любові безпосередньо залежить від пізнання Бога. 

  • (Еф. 5:22-25) Дружини, коли ви востаннє слухалися чоловіка? Особливо, коли він хотів зробити не так, як було правильно у вашому розумінні. Справді, це не легко, але це жертва заради вашого чоловіка.
  • Чоловіки, коли ви відмовлялися від своїх бажань, амбіцій, планів заради своєї дружини? А чи взагалі пробували це робити? І це не легко, і це певна жертва заради вашої дружини.
  • (Еф. 6:1-3) Діти, Бог відкриває і вам найкращий спосіб виявляти свою любов до батьків, шанувати, любити, слухати та допомагати їм, як написано: “щоб добре велося тобі, і щоб ти був на землі довголітній!” (Еф. 6:3)
  • “А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому!” (Еф. 6:4) Будьте акуратніші і в цьому питанні.
  • Буває так, що людина робить своєму ближньому зло і називає це любов’ю, але Біблія ясно говорить, “Любов не чинить зла ближньому…” (Рим. 13:10)

Бог хоче мати особисті стосунки з кожним, і Він чинить з нами виключно на основі Своєї любові, оскільки Його праведний гнів прийняв на Себе Ісус Христос. Амінь! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *