12 червня 2019 рік, служіння в середу

Наслідки зустрічі з Ісусом Христом – Давид Водько проповідь

Презентація теми:

Наш Бог завжди приходить вчасно на кожне служіння, тому важливо бути в Домі Божому. Ми маємо можливість ввійти в Його присутність, відчути радість спілкування. На сторінках Нового Заповіту ми знайомимось з земним життям Ісуса Христа. Багато людей шукали зустрічі з Господом. 

Як Ісус впливав на серця тих людей, які мали з Ним зустріч? 

  •  “І запитався Його один із начальників, говорячи: Учителю Добрий, що робити мені, щоб вспадкувати вічне життя? Ісус же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, тільки Сам Бог! Знаєш заповіді: Не чини перелюбу, не вбивай, не кради, не свідкуй неправдиво, шануй свого батька та матір. А він відказав: Усе це я виконав від юнацтва свого! Як почув це Ісус, то промовив до нього: Одного тобі ще бракує: Розпродай усе, що ти маєш, і вбогим роздай, і матимеш скарб свій на небі. Вертайся тоді, та й іди вслід за Мною! А він, коли почув це, то засумував, бо був вельми багатий… А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам: Немає такого, щоб покинув свій дім, або дружину, чи братів, чи батьків, чи дітей ради Божого Царства…” (Лк. 18:18-23, 29);
  • “І ось жінка одна, що була в місті, грішниця, як дізналась, що, Він у фарисеєвім домі засів при столі, алябастрову пляшечку мира принесла, і, припавши до ніг Його ззаду, плачучи, почала обливати слізьми Йому ноги, і волоссям своїм витирала, ноги Йому цілувала та миром мастила…Побачивши це, фарисей, що покликав Його, міркував собі, кажучи: Коли б був Він пророк, Він би знав, хто ото й яка жінка до Нього торкається, бож то грішниця! …Численні гріхи її прощені, бо багато вона полюбила. Кому ж мало прощається, такий мало любить. А до неї промовив: Прощаються тобі гріхи!” (Лк. 7:37-48); Приходячи до Ісуса Христа з покаянням, людина отримує радість прощення. Дух Святий починає працювати в серці, в життя приходять переміни. “Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде.” (Ів. 10:9)
  • “І, ввійшовши Ісус, переходив через Єрихон. І ось чоловік, що звався Закхей, він був старший над митниками, і був багатий, бажав бачити Ісуса, хто Він, але з-за народу не міг, бо малий був на зріст. І, забігши вперед, він виліз на фіґове дерево, щоб бачити Його, бо Він мав побіч нього проходити. А коли на це місце Ісус підійшов, то поглянув угору до нього й промовив: Закхею, зійди зараз додолу, бо сьогодні потрібно Мені бути в домі твоїм! І той зараз додолу ізліз, і прийняв Його з радістю. А всі, як побачили це, почали нарікати, і казали: Він до грішного мужа в гостину зайшов! Став же Закхей та й промовив до Господа: Господи, половину маєтку свого я віддам ось убогим, а коли кого скривдив був чим, верну вчетверо. Ісус же промовив до нього: Сьогодні на дім цей спасіння прийшло, бо й він син Авраамів.” (Лк. 19:1-9). “Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.” (Одкр. 3:20)

Коли ми всім серцем шукаємо Господа Ісуса Христа, то знайдемо Його. Він готовий спілкуватись з кожним, хто прагне. Амінь!

 

Стережіться, щоб вас хто не звів – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

“Він же промовив у відповідь їм: Чи бачите ви все оце? Поправді кажу вам: Не залишиться тут навіть камінь на камені, який не зруйнується!… Коли ж Він сидів на Оливній горі, підійшли Його учні до Нього самотньо й спитали: Скажи нам, коли станеться це? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку? Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів!” (Мт. 24:2-4) 

“Стережіться, щоб вас хто не звів”, – звертається Ісус Христос до кожного з нас особисто. Багато людей мають думку, що вони на шляху в небо, але насправді це не так. “Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім’ям Твоїм пророкували, хіба не Ім’ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!” (Мт. 7:22,23) 

“Бо постануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити великі ознаки та чуда, що звели б, коли б можна, і вибраних.” (Мт. 24:24) Обираючи хибний шлях, кінець якого смерть, людина опиняється в полоні гріха, до кінця не усвідомлюючи того.  “Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити…” (Ів. 10:10). “Поправді, поправді кажу вам: Хто не входить дверима в кошару, але перелазить деінде, той злодій і розбійник.” (Ів. 10:1) Як розпізнати людей, які зводять з істинного шляху? Христос сказав: ” По їхніх плодах ви пізнаєте їх…” (Мт. 7:16) Стережіться, щоб вас хто не звів, пильнуйте, будьте мудрими! Біблійні приклади: притча про десять дів (Мт. 25:1-13), притча про таланти (Мт. 25:14-30). Працюймо на ниві Господній, не будьмо лінивими! “Лінивий говорить: На вулиці лев, серед майдану я буду забитий!” (Прип. 22:13) Стережись, щоб не бути обманутим! Бережи себе від поганої компанії. “Не дайте себе звести, товариство лихе псує добрі звичаї!” (1Кор. 15:33) Християни, які досліджують Слово Боже, захищають себе від хибного віровчення. 

Тримаймось міцно Христа! Працюймо над відносинами з Богом, з ближнім. Дбаймо про свій внутрішній стан! “Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.” (Рим. 10:13) Господь близько! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *