12 березня 2017 рік служіння в неділю

Заручини Коля і Єсфірь

Виа Доларосса – песня

Когда мы вместе – песня

Дух  Святой – песня

Радуюсь – песня

Когда Христос меня простил – песня

Улетают года – песня

Молитва, Отче наш – Сніжана семінар

Тема:

Молитва « Отче Наш»

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 6:9-13)

«9. Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє, 10. нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.11. Хліба нашого насущного дай нам сьогодні.12. І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим.13. І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь.»

  1. (Малахії 1:6)

«6. Шанує син батька, а раб свого пана; та якщо Я вам батько, де пошана Моя? А якщо Я вам пан, де страх передо Мною? говорить Господь Саваот вам, священики, що погорджуєте Моїм Іменням та й кажете: Чим ми погордили Йменням Твоїм?»

  1. (1 Петра 3:15)

«15. А Господа Христа святіть у ваших серцях, і завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зо страхом.»

  1. (Від Матвія 7:23)

«23. І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!»

  1. (Від Матвія 6:25,32)

«25. Через те вам кажу: Не журіться про життя своє що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло?

  1. Бож усього того погани шукають; але знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно.»

Презентація теми:

 Текст молитви «Отче Наш» знає кожен християнин. Але, деколи, молитва вимовляється швидко,  майже автоматично і іноді ми не вникаємо в суть молитви, тоді як у розмові з Богом необхідно душевний участь і слова, що йдуть від серця. Для Бога це занадто важливо. Молитва – це великий дар від Живого Бога для людини, Бог залишив її для спілкування з Ним.

Давайте коротко розглянемо молитву «Отче Наш»:

  • «Отче наш, що єси на небесах!»

Молитва починається з прохання до Бога звертаючись до Нього як до батька.Це прохання має зміцнити в будь-якому віруючому побожний трепет перед Ним. (Див. Малахії 1:6)Чи проявив ти сьогодні дорогий друже пошану до Небесного батька?Якщо Бог є моїм батьком, значить я Його син або дочка!

  • «Нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.»

«Нехай святиться Ім’я Твоє» – говорить про те, що перед людьми Бог проявляється через Своє ім’я, яке освітлює наш світ. (Див. 1 Петра 3:15) Христос бажає бути центром нашого життя і щоб своїми вчинками ми прославляти Його Ім’я.  «Нехай прийде Царство Твоє»– звучить далі в молитві, і це означає, що Царство Боже завжди з нами. Щоб увійти в Царство Боже необхідно відчути мир і спокій в душі, відчути благодать. А чи маєш ти мир і спокій у відносинах з Богом і  зі своїм ближнім?

  • «Нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі»

«Змириться під чиюсь волю: ні, це не для мене! Я хочу бути вільним, хочу мислити сам і діяти як я хочу…»У житті дуже важко прислухатися до чужих думок, погоджуватися в суперечці, приймати іншу позицію під час дискусій. Але сказати Богу, що все буде по його волі, набагато легше якщо ми маємо особисті відносини з Ним.Тому що Його воля — це добра воля. Це воля, яка не хоче позбавити нас свободи, а, навпаки,хоче  дати нам свободу.

  • «Хліба нашого насущного дай нам сьогодні.»

Господь вчить нас не дбати прозавтрашній день, тому що не знаємо, що буде завтра, а просити, тільки на цей день. Саме в цьому проханні мова йде про необхідне, що потрібно для життя: їжа, одяг і т.д.(Див. Від Матвія 6:25,32)

  • «І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим.»


«І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого.»
В яких ти стосунках з іншими людьми? Не можна сподіватися на Боже прощення власних гріхів, якщо ми самі не виконуємо обіцяне: «ми прощаємо винуватцям нашим». Пам’ятай досить прощати тих, хто повинен вам, або завдав образу. І тоді Бог відпустить гріхи ваші.

Іноді Бог допускає випробування у виховних цілях, бажаючи виховувати в нас Свої якості. І через ці випробування – випробовується наше смирення перед Ним.В молитві ми просимо, щоб Господь визволив нас від лукавого, тобто від влади сатани, від власних гріховних бажань, бо наслідки від них – смерть.

  • «Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь»

Кожен із нас повинен підкоритися волі Божій, шукати у всіх справах Його сили і робити все для Твоєї слави. Амінь!

Тож принесемо Богові хвалу поклоніння, будучи не в змозі до кінця усвідомити Його велич і могутність і силу. Варто підкорити всі сфери свого життя Богові і Він буде благословляти! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *