12 січня 2020 рік, служіння в неділю

Бог дав все, що це значить? – Ростислав Шкіндер проповідь

Презентація теми:

“Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою. Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління. Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання…” (2Петр. 1:3-5)

Що ми отримали від Бога?

  • Ісуса Христа
  • Біблія “Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова.” (2Тим. 3:16,17)
  • Дари Духа Святого “І кожному дається виявлення Духа на користь. Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання тим же Духом, а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом, а іншому роблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов. А все оце чинить один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче.
    (1Кор. 12:7-11); “Так і ви, що пильнуєте про духовні дари, дбайте, щоб збагачуватись через них на збудування Церкви!” (1Кор. 14:12) 
  • Дари Сина “І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового…” (Еф. 4:11,12)
  • Дари Отця “І ми маємо різні дари, згідно з благодаттю, даною нам: коли пророцтво то виконуй його в міру віри, а коли служіння будь на служіння, коли вчитель на навчання, коли втішитель на потішання, хто подає у простоті, хто головує то з пильністю, хто милосердствує то з привітністю! Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго!” (Рим. 12:6-9); “І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.” (Мт. 16:18)

“Тепер же ти, єрусалимський мешканче та мужу юдейський, розсудіть но між Мною й Моїм виноградником:
що ще можна вчинити було для Мого виноградника, але Я не зробив того в ньому? Чому Я чекав, що родитиме він виноград, а він уродив дикі ягоди?” (Іс. 5:3,4)

Отже, якщо людина віддала своє серце для Бога, то Він чекає:

  • святості в повсякденному житті
  • перемоги над ділами плоті
  • зростання в Духовних дарах

Бог зробив для тебе ВСЕ, а що ти зробив для Нього? “Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.” (Ів. 15:8) Амінь!

 

Не суди передчасно – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми: 

“А для мене то найменше, щоб судили мене ви чи суд людський, бо я й сам не суджу себе. Я бо проти себе нічого не знаю, але цим не виправдуюсь; Той же, Хто судить мене, то Господь. Тому не судіть передчасно нічого, аж поки не прийде Господь, що й висвітлить таємниці темряви та виявить задуми сердець, і тоді кожному буде похвала від Бога.” (1Кор. 4:3-5) Церква Ісуса Христа, тут на землі, має велику відповідальність мати правильне бачення і оцінювати кожну ситуацію по Писанню. Іноді буває, що хочется висловити свою думку відносно тої чи іншої людини, ситуації, але не завжди людське бачення є правильним. Роблячи передчасно висновки, є загроза вчинити гріх, бо серце людськее знає лише живий і святий Бог. Біблійні приклади: життя Давида, Авесалома, Доїка. 

Як навчитись передчасно не чинити осуд?

  • поглибленно вивчати Писання “І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях…” (2Петр. 1:19); “Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.” (Євр. 4:12)
  • будувати особисті відносини з Богом
  • жити праведним (святим) життям “Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі? Той, хто в невинності ходить, і праведність чинить, і правду говорить у серці своїм,
    хто не обмовляє своїм язиком, і злого не чинить для друга свого, і свого ближнього не зневажає!” (Пс. 14:1-3)

“Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!” (Гал. 6:7) Амінь!

 

Справжня віра – Микола Овсійчук проповідь

Презентація теми:

  • “Чого, душе моя, ти сумуєш, і чого ти в мені непокоїшся? Май надію на Бога, бо я Йому буду ще дякувати за спасіння Його, мого Бога!” (Пс. 41:12)

У нашому житті є періоди переживань, але у всіх обставинах складаймо подяку Богу за все! Чим більше ми дякуємо, тим більше приходить відповідей від Нього на запитання, які навіть не замовляли. Впроваджуймо більше подяки у своїх молитвах до Господа! 

  • “Боже, своїми ушима ми чули, наші батьки нам оповідали: велике Ти діло вчинив за їхніх днів, за днів стародавніх…” (Пс. 43:2) 
  • “І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це? Вона каже Йому: Так, Господи! Я вірую, що Ти Христос, Син Божий, що має прийти на цей світ. І промовивши це, відійшла, та й покликала нишком Марію, сестру свою, кажучи: Учитель тут, і Він кличе тебе! А та, як зачула, квапливо встала й до Нього пішла.” (Ів. 11:26-29)

Людина спасається не вірою, не посвятою своїх батьків, але власною вірою в Ісуса Христа та добрими справами згідно Слова. “…віра без діл мертва!” (Як. 2:26) 

Сьогодні ще є час прийти до Бога, визнати свою провину, звершити покаянння та отримати дар вічного життя в Ісусі Христі! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *