11 листопада 2018 рік, молодіжне служіння в неділю

Чи дозволено мені?! – Сергій Антонець проповідь

Презентація теми:

Фарисеї звернулися до Ісуса Христа з такими незручними питаннями щоб спокусити, а згодом і викрити Його. Приклади:

  • «І підійшли фарисеї до Нього, і, випробовуючи, запитали Його: Чи дозволено дружину свою відпускати з причини всякої?» (Мт. 19:3) Христос прийшов на землю з місією виконати волю Небесного Батька, спасти тих, хто заблукали в темряві. Чому? Тому що закон Мойсея був послаблений людською плоттю і став не здібним визволяти людей від полону гріха. Ісус Христос прийшов не знищити, але спасти, але фарисеї цього не розуміли, вони намагались вловити Його незручними питаннями. Я думаю що для кожного  є незручні питання, питання на які не можливо відповісти однозначно, попередньо не розібравшись в них.  Але Христос залишив славу неба щоб відкрити людству Небесного Батька. «А коли Я чиню, то хоч ви Мені віри й не ймете, повірте ділам, щоб пізнали й повірили ви, що Отець у Мені, а Я ув Отці!» (Ів. 10:38)
  • «Тоді фарисеї пішли й умовлялись, як зловити на слові Його. І посилають до Нього своїх учнів із іродіянами, і кажуть…Скажи ж нам, як здається Тобі: чи годиться давати податок для кесаря, чи ні?» (Мт. 22:15-17) Питання, яке фарисеї поставили Христу, поза сумнівом, було двозначним. Але Христос з мудрістю надав відповідь і на це питання. 

Чи дозволено мені?! Дух Святий промовляє через одкровення, що багато хто не розуміє що є гріхом. Коли ми не розуміємо що таке гріх, ми не знаємо як до цього правильно ставиться. Необхідно проаналізувати себе, що саме слугує перешкодою у духовному зрості, зокрема у спілкуванні з Богом. Сучасне покоління повинно прагнути вчитися від старшого покоління. Іноді треба зупинитись, пороздумувати… Який сенс життя? Заради чого я живу? Як важливо прислуховуватися до тих, хто на особистому досвіді пережили те, що означає бути з Богом, смиритися під Його руку, здержати емоції… Слово Боже звертає увагу на те, що може бути перешкодою у спілкуванні з Богом.

  • «Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, але мною ніщо володіти не повинно.» (1Кор. 6:12)

Володіння є диявольською тактикою, завдяки якій, він захоплює в полон душі, які не стоять на сторожі серця. Діти Божі стають залежними від гріховних спокус… Виникає питання, а чому немає молитви? Чому благодать Божа не приходить в має життя? У яких взаємовідносинах ти з Богом? Що в твоєму житті стало необхідним чого раніше не було? Диявол є батьком брехні, він вводить в оману християн пропонуючи принади світу. Стань на сторожу серця! Проаналізуй, що саме заволоділо сьогодні твоїм серцем. Боже Слово, молитва, спілкування в Церковній сім’ї невід’ємні елементи духовного зросту. Можна чинити за своєю волею забуваючи про те, що існує воля Того, хто вічним коханням нас покохав. Його воля, це не набір цитат… це Слово, яке повинно бути виконане тими, хто досліджує. «Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, та будує не все!» (1Кор. 10:23) Все те, що ти робиш, повинно збудовувати, не руйнувати тебе! Якщо навпаки, ти повинен зупинитися незалежно від обставин. «Пильнуйте про… святість, без якої ніхто не побачить Господа.» (Євр. 12:14) Саме молитва відкриває небеса! «бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння.» (Рим. 10:10) Шукай Бога! Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *