11 вересня 2019 рік, служіння в середу

Бог гордим противиться – Андрій Кравчук проповідь

Презентація теми:

  • “А Давид сказав юнакові, що розповідав йому: Як ти пізнав, що помер Саул та син його Йонатан? І сказав той юнак, що розповідав йому: Припадком натрапив я на горі Ґілбоа, аж ось Саул, настромлений на списа свого, а колесниці та їздці доганяють його. І він обернувся до мене, і побачив мене, та й покликав мене. А я відповів: Ось я! І сказав він до мене: Хто ти? А я відказав йому: Я амаликитянин. І сказав він до мене: Стань надо мною, та й убий мене, бо схопив мене корч, а вся душа ще в мені!… І став я при ньому, та й убив його, бо я знав, що він не буде живий по упадку своїм. І взяв я вінця, що на голові його, та наплечника, що на плечі його, і приніс сюди до пана свого.” (2Сам. 1:5-10);
  • І він роздав для всього народу, для всього Ізраїлевого натовпу, від чоловіка й аж до жінки, для кожного по одному буханцеві хліба, по одному кавалкові печеного м’яса та по одному виноградному калачеві. І пішов увесь народ кожен до дому свого. І вернувся Давид, щоб поблагословити свій дім. І вийшла Мелхола, Саулова дочка, навпроти Давида й сказала: Який славний був сьогодні Ізраїлів цар, що обнажався сьогодні на очах невільниць своїх рабів, як обнажується який з пустунів!” (2Сам. 6:19,20);
  • “Також молоді, коріться старшим! А всі майте покору один до одного, бо Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать!” (1Петр. 5:5);
  • “Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.” (Як. 4:6);

Іноді в очах людей намагаємось виглядати кращими, зазвичай це спрацьовує, але наша “корона” перед Богом абсолютно нічого не значить. Він знає наше серце досконало, приховати від Нього неможливо свої думки, неговорячи вже про вчинки. Тож, чим більше ми будемо смирятись перед Божим лицем, тим рясніше Його благословення будуть з нами, амінь!

 

Чи відкриті твої очі – Дмитро Захаров проповідь

Презентація теми:

  • “А путь праведних ніби те світло ясне, що світить все більше та більш аж до повного дня! Дорога ж безбожних як темність: не знають, об що спотикнуться…” (Прип. 4:18,19) 

Праведність – як одяг; дається нам по благодаті, її ціна – життя Сина Божого. Вона може забруднитися нашими власними зусиллями догодити Богові, але лише вірою в Ісуса Христа можна зберегти чистоту. Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха.” (1Ів. 1:7) 

  • “Ісус відповів: Хіба дня не дванадцять годин? Як хто ходить за дня, не спіткнеться, цьогосвітнє бо світло він бачить. А хто ходить нічної пори, той спіткнеться, бо немає в нім світла.” (Ів. 11:9,10)

Ще одне світло – це Слово Боже. “Для моєї ноги Твоє слово світильник, то світло для стежки моєї.” (Пс. 118:105), – говорить псалмоспівець. Слово Боже допомагає нам йти тернистим шляхом, навчає, підтримує і зміцнює в скрутну хвилину. Біблійний приклад: Єлисей та сирійські орди (2Цар. 6:8-23)

  • “І знову Ісус промовляв до них, кажучи: Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя.” (Ів. 8:12)

Як йти за Господом адже Ісус зараз на небесах? Раніше Ісус був на землі і учні всюду ходили за Ним. А сьогодні? Згідно Слова кожен християнин покликаний дотримуватись Божих заповідей, а Дух Божий буде нагадувати як саме. 

  • “Мої очі постійно до Господа, бо Він з пастки витягує ноги мої.” (Пс. 24:15)

Нехай допоможе Господь триматись Його незалежно від обставин, Він наша допомога! Амінь! 

2 Comments on “11 вересня 2019 рік, служіння в середу

  1. Dorohiji moji, Dakuju Vam za Vaši služinna,duvlusa iz Slovakiji,u nas povitte takich chorošich sobranij nema,dehradacija silna,radiju za Vas za hluboki propovidi,prosto sila.Blahoslovit i chranit Vas Hospod. Sestra marija.

    • Дякуємо, нехай Бог Вас рясно благословляє!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *