11 лютого 2018 рік молодіжне служіння в неділю

Вибери найкращу частку – Микола Овсійчук проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Луки 10:38-42)

«38. І сталось, коли вони йшли, Він прийшов до одного села. Одна ж жінка, Марта їй на ім’я, прийняла Його в дім свій. 39. Була ж в неї сестра, що звалась Марія; вона сіла в ногах у Ісуса, та й слухала слова Його. 40. А Марта великою послугою клопоталась, а спинившись, сказала: Господи, чи байдуже Тобі, що на мене саму полишила служити сестра моя? Скажи ж їй, щоб мені помогла. 41. Господь же промовив у відповідь їй: Марто, Марто, турбуєшся й журишся ти про багато чого, 42. а потрібне одне. Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї… Амінь!

 

Перемога у Христі – Іван Дмитришин проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Луки 10:38-42)

«38. І сталось, коли вони йшли, Він прийшов до одного села. Одна ж жінка, Марта їй на ім’я, прийняла Його в дім свій. 39. Була ж в неї сестра, що звалась Марія; вона сіла в ногах у Ісуса, та й слухала слова Його. 40. А Марта великою послугою клопоталась, а спинившись, сказала: Господи, чи байдуже Тобі, що на мене саму полишила служити сестра моя? Скажи ж їй, щоб мені помогла. 41. Господь же промовив у відповідь їй: Марто, Марто, турбуєшся й журишся ти про багато чого, 42. а потрібне одне. Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї…

Презентація теми:

Я думаю що кожен з нас захоплюється людьми, які відважно стояли за віру. Троє хоробрих юнаків у свій час сказали: «Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю! А якщо ні, нехай буде тобі, о царю, знане, що богам твоїм ми не служимо, а золотому бовванові, якого ти поставив, не будемо вклонятися!» (Дан. 3:17,18) На сторінках Святого Письма багато записано історій про людей, які не були відомими серед людей світу цього, але Бог рахувався з ними. І сьогодні ми можемо пишатися ними  і брати приклад. «Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні…» (1Кор. 16:13), – закликає Павло. Покладаймо надію на Бога. Можливо всі обставини будуть проти нас, але нам прийдеться кинути виклик дияволу. Коли ми дійсно довіряємо Богові, я впевнений, Він допоможе отримати перемогу. «Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Ів. 16:33), – говорить Ісус Христос.  

  • «Переможець наслідить усе…» (Одкр. 21:7)
  • «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.» (Фил. 4:13)
  • «Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот.» (Зах. 4:6)

Святе Письмо закликає нас, християн, вести переможне життя! Амінь!

 

Дзеркало – Слово Боже – Дмитро Бояновський проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Псалми 140:1-5)

«1. Господи, кличу до Тебе, поспішися до мене, почуй же мій голос, як кличу до Тебе! 2. Нехай стане молитва моя як кадило перед лицем Твоїм, підношення рук моїх як жертва вечірня! 3. Поклади, Господи, сторожу на уста мої, стережи двері губ моїх! 4. Не дай нахилятися серцю моєму до речі лихої, щоб учинки робити безбожністю, із людьми, що чинять переступ, і щоб не ласувався я їхніми присмаками! 5. Як праведний вразить мене, то це милість, а докорить мені, це олива на голову, її не відкине моя голова, бо ще і молитва моя проти їхнього зла.

Презентація теми:

Давида жадав почути Бога. «Нехай стане молитва моя як кадило перед лицем Твоїм, підношення рук моїх як жертва вечірня! Поклади, Господи, сторожу на уста мої, стережи двері губ моїх!» (Пс. 140:2,3) Двері губ є не тільки наші вуста, але й очі, і вуха, і навіть саме серце. Існує дві категорії втомлених людей. Є люди, які втомилися від духовної боротьби, бо пильнують над чистотою шляхів перед Божим лицем. Інша категорія,  які не попильнували і втомилися від гріха. Але сьогодні Божа милість до кожного серця! Давид був людиною по серцю Бога, але разом з тим він говорить: «Не дай нахилятися серцю моєму до речі лихої, щоб учинки робити безбожністю, із людьми, що чинять переступ, і щоб не ласувався я їхніми присмаками! Як праведний вразить мене, то це милість, а докорить мені, це олива на голову, її не відкине моя голова, бо ще і молитва моя проти їхнього зла.» (Пс. 140:4,5)

  • «Нехай кожного часу одежа твоя буде біла, і нехай на твоїй голові не бракує оливи!» (Еккл. 9:8)

Бог по великій милості дав нам Свій одяг праведності і наша відповідальність зберігати в чистоті і святості. Бог дарує оливу Своєї благодаті , але як часто ми зневажливо до цього ставимося. Давид молився: «Тобі, одному Тобі я згрішив, і перед очима Твоїми лукаве вчинив, тому справедливий Ти будеш у мові Своїй, бездоганний у суді Своїм. бо Ти жертви не прагнеш, а дам цілопалення, то не любе воно Тобі буде. Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!» (Пс. 50:6,18,19) У якому стані ваше серце? Якщо ви бажаєте щоб Бог діяв через ваше життя, то потрібне освячення.

  • «…Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот.» (Зах. 4:6)

Бог бажає щоб ми відкрили своє серце, визнали своє положення перед Ним. Амінь!

 

Бог завжди поруч – Олександр Максименко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Матвія 26:36-41)

«36. Тоді з ними приходить Ісус до місцевости, званої Гефсиманія, і промовляє до учнів: Посидьте ви тут, аж поки піду й помолюся отам. 37. І, взявши Петра й двох синів Зеведеєвих, зачав сумувати й тужити. 38. Тоді промовляє до них: Обгорнена сумом смертельним душа Моя! Залишіться тут, і попильнуйте зо Мною… 39. І, трохи далі пройшовши, упав Він долілиць, та молився й благав: Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене… Та проте, не як Я хочу, а як Ти… 40. І, вернувшись до учнів, знайшов їх, що спали, і промовив Петрові: Отак, не змогли ви й однієї години попильнувати зо Мною? 41. Пильнуйте й моліться, щоб не впасти на спробу, бадьорий бо дух, але немічне тіло.»

Презентація теми:

Бог любить нас і тому докоряє, навчає, бо ніщо нечисте в небо не ввійде. Дякуємо Богу що Він відкрився нам, але це не дає право жити так, як ми бажаємо. «очеретини надломленої не доломить, і ґнота догасаючого не погасить…» (Мт. 12:20) Син Божий прийшов на землю щоби знайти, спасти кожну людину і ввести в ту Славу, де Він перебуває з Отцем. Якщо побожна людина  шукає Божого Царства, то опиняючись в скрутних обставинах один на один, вона не в змозі самостійно знайти відповідь. Досліджуючи Святе Письмо ми бачимо що ті, хто відгукнулись на Божий поклик не завжди мали спокійне життя. Біль і бажання серця Бога  можуть зрозуміти тільки ті, хто перебувають у Його присутності. Подібно як Іван «пригорнувшись до лоня Ісусового, той говорить до Нього: Хто це, Господи? (Ів. 13:25) Ісус навчав народ, для когось лунали тільки притчі, а ті хто перебували постійно біля Нього мали можливість почути пояснення. Почуй поклик Божий  подібно до пророка Ісаї. «І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас?…» (Іс. 6:8) Вказане питання є досить актуальним сьогодні. Є практичні речі з якими ми зустрічаємось кожного дня. Можемо пробігти, не помітити, а можемо відчути як Божий Дух ніжно, просто промовить: «Зупинись!» Як часто ми не помічаємо людей, їх переживань, болі… Важливо щоб наш духовний слух був налаштований почути Божий поклик і відгукнутися на нього.

Біблійні герої, які відгукнулися на Божий поклик:

  • Яків;

Від самого народження і на протязі свого Яків прагнув Божого благословення. Навіть при народження його рука трималася п’яти Ісава. (Бут. 25:26) Для нього батьківське благословіння мало велику вагу, що є прикладом для багатьох. Давайте розглянемо один з епізодів коли він повертався додому. «І вернулися посли до Якова, та й сказали: Ми прийшли були до брата твого до Ісава, а він також іде назустріч тобі, і чотири сотні людей з ним. І Яків сильно злякався, і був затурбований…» (Бут. 32:7,8) Як людина, він все зробив що було в його силах, але в духовному світі була зовсім інша ситуація. «І зостався Яків сам. І боровся з ним якийсь Муж, аж поки не зійшла досвітня зоря. І промовив: Пусти Мене, бо зійшла досвітня зоря. А той відказав: Не пущу Тебе, коли не поблагословиш мене.» (Бут. 32:25,27) Є моменти в житті, коли необхідно залишатись сам на сам. Можливо у фізичному світі докладені зусилля, але вони не вирішать питань які виникають.

  • Давид;

«І встав Давид рано вранці, і полишив отару свою на сторожа; і взяв та й пішов, як наказав йому Єссей. І ввійшов він до обозу, а військо виходило до бойового строю, і підняли вони окрик у бою.» (1Сам. 17:20) Сорок днів військо готувалось до бою, але з появою Ґоліяту ізраїльтяни дуже лякалися і втікали. (1Сам. 17:23,24) Давид не мав збої, але у нього були перемоги, які давав йому Господь коли він перебував сам на сам. «І сказав Давид: Господь, що врятував мене з лапи лева та з лапи ведмедя, Він урятує мене з руки цього филистимлянина…» (1Сам. 17:37) Прийняти виклик ворога душ людських  і перемогти його зможе тільки той, хто має належні стосунки з Богом!

  • Ілля;

Жив в суспільстві, де основна маса відійшла від Бога. (1Цар. 18, 19 розділ) « І сталося в час принесення хлібної жертви, що підійшов пророк Ілля та й сказав: Господи, Боже Авраамів, Ісаків та Ізраїлів! Сьогодні пізнають, що Ти Ізраїлів Бог, а я Твій раб, і що все оце я зробив Твоїм словом. Вислухай мене, Господи, вислухай мене, і нехай пізнає цей народ, що Ти Господь, Бог, і Ти обернеш їхнє серце назад!» (1Цар. 18:36,37) Це була молитва справжнього служителя. Але як почув слова Єзавелі встав та й пішов, боячись за душу свою…і зажадав собі смерти. (1Цар. 19:2-4) Бог не залишив Іллю, Він явив Свою Божественну славу.

  • Іван Хреститель;

Був до останнього дня вірним Богові і, незважаючи на обличчя докоряв людство за гріх.(Мт. 11:3)

  Ми повинні бути людьми по серцю Божому, як Давид. Бути людиною по серцю Божому означає коритися заповідям Божим, дотримуватися цих заповідей від щирого серця незважаючи на обставини.

Найважчі хвилини Ісуса Христа проходили в боротьбі, підтримки ніякої не було з боку людей… І залишивши один на один Він молився. «І, взявши з Собою Петра, і Якова та Івана, Він зачав сумувати й тужити… І сказав Він до них: Обгорнена сумом смертельним душа Моя! Залишіться тут і пильнуйте! І Він відійшов трохи далі, припав до землі, та й благав, щоб, як можна, минула Його ця година.» (Мк 14:33-35)

Налаштуймо свій слух щоб почути Його поклик. Можливо вам сьогодні нелегко, але довіряйте Богу і прийде поміч і перемога від Нього. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *