11 лютого 2018 рік служіння в неділю

Ми не бачимо, бо не віримо – Руслан Прохор проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (До Євреїв 3:11-19)

«11. тому Я присягнув був у гніві Своїм, що вони до Мого відпочинку не ввійдуть! 12. Стережіться, брати, щоб у комусь із вас не було злого серця невірства, що воно відступало б від Бога Живого! 13. Але кожного дня заохочуйте один одного, доки зветься Сьогодні, щоб запеклим не став котрий з вас через підступ гріха. 14. Бо ми стали учасниками Христа, коли тільки почате життя ми затримаємо певним аж до кінця, 15. аж поки говориться: Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець, як під час нарікань! 16. Котрі бо, почувши, розгнівали Бога? Чи не всі, хто з Єгипту вийшов з Мойсеєм? 17. На кого ж Він гнівався був сорок років? Хіба не на тих, хто згрішив, що їхні кості в пустині полягли? 18. Проти кого Він був присягався, що не ввійдуть вони до Його відпочинку, як не проти неслухняних? 19. І ми бачимо, що вони не змогли ввійти за невірство.»

Презентація теми:

У Новому Заповіті ми знаходимо випадок, коли Ісус Христос був вельми здивований. «А сотник Йому відповів: Недостойний я, Господи, щоб зайшов Ти під стріху мою… Та промов тільки слово, і видужає мій слуга! Бо й я людина підвладна, і вояків під собою я маю; і одному кажу: піди то йде він, а тому: прийди і приходить, або рабові своєму: зроби те і він зробить. Почувши таке, Ісус здивувався, і промовив до тих, хто йшов услід за Ним: Поправді кажу вам: навіть серед Ізраїля Я не знайшов був такої великої віри!» (Мт. 8:8-10) Якби ми справді вірили всім Божим словам, ми б мали менше переживань і більше успіху. Бог турбувався, але народ не завжди це усвідомлював по причині невірства. (Вих. 14:11-13)(Вих. 16:2-4)

«І прийшов Він до Своєї батьківщини, і навчав їх у їхній синагозі, так що стали вони дивуватися й питати: Звідки в Нього ця мудрість та сили чудодійні? Чи ж Він не син теслі? Чи ж мати Його не Марією зветься, а брати Його Яків, і Йосип, і Симон та Юда? І чи ж сестри Його не всі з нами? Звідки ж Йому все оте? І вони спокушалися Ним. А Ісус їм сказав: Пророка нема без пошани, хіба тільки в вітчизні своїй та в домі своїм! І Він не вчинив тут чуд багатьох через їхню невіру.» (Мт. 13:54-58) Бог приємно коли ми ходимо в покорі перед Ним.

«І сталося, проходив Ізраїлів цар по мурі, а одна жінка крикнула до нього, говорячи: Поможи, пане царю! А він відказав: Як тобі не поможе Господь, звідки я поможу тобі? Чи з току, або з чавила? 28. І сказав до неї цар: Що тобі? А та відказала: Оця жінка сказала мені: Дай свого сина, і ми з’їмо його сьогодні, а мого сина з’їмо взавтра. 29. І зварили ми мого сина та й з’їли його… І сказала я до неї другого дня: Дай сина свого, і ми з’їмо його, та вона сховала свого сина. 30. І сталося, як цар почув слова цієї жінки, то роздер шати свої, і він ходив по мурі. І народ побачив, аж ось веретище на тілі його зо споду! 31. І він сказав: Отак нехай зробить мені Бог, і так нехай додасть, якщо позостанеться голова Єлисея, Шафатового сина, на ньому сьогодні! 32. А Єлисей сидів у своєму домі, а з ним сиділи старші. І послав цар чоловіка від себе. Поки прийшов посол до нього, то він сказав до старших: Чи ви бачите, що цей син убивника послав зняти мою голову? Глядіть, як прийде цей посол, то замкніть двері, і притиснете його в дверях. Ось і шарудіння ніг пана його за ним. 33. Ще він говорив із ними, аж ось приходить до нього посланець. І він сказав: Отаке зло від Господа! Чого ще чекати від Господа? 1. І сказав Єлисей: Послухайте слово Господнє: Так сказав Господь: Цього часу взавтра буде сея пшеничної муки за шекля, і дві сеї ячменю за шекля в брамі Самарії. І відповів Божому чоловікові вельможа царя, що він на його руку спирався, і сказав: Якби Господь поробив отвори в небі, чи сталася б ця річ? А той відказав: Ось ти побачиш своїми очима, та їсти звідти не будеш.» (2Цар. 6:26-33; 7:1,2)

Недовіра Господу особливо проявляється у часи кризи. Бог суверенний і Його слово має велику вагу. «Шадрах, Мешах та Авед-Неґо відповіли та й сказали цареві Навуходоносорові: Ми не потребуємо відповідати тобі на це слово. Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю!» (Дан. 3:16,17) Якщо зустрічаємо на тернистому шляху хвилю розчарувань, незрозумілостей,  завжди покладаймо надію на живого Бога! «…Хоч малу маєш силу, але слово Моє ти зберіг, і від Ймення Мого не відкинувся.» (Одкр. 3:8) Нехай в вашому серці не буде місця наріканням, сумнівам! Амінь! 

Вкушай духовну їжу – Артем Ковпак проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Числа 11:1-17)

«1. І став народ голосно нарікати до Господніх ушей. І почув Господь, і запалав Його гнів, і загорівся між ними Господній огонь, та й пожер їх у кінці табору. 2. І народ став кричати до Мойсея. А Мойсей помолився до Господа, і погас той огонь. 3. І він назвав ім’я того місця: Тав’ера, бо між ними горів був Господній огонь. 4. А збиранина, що була серед нього, стала вередувати, і також Ізраїлеві сини стали плакати з ними та говорити: Хто нагодує нас м’ясом? 5. Ми згадуємо рибу, що їли в Єгипті даремно, огірки й дині, і пір, і цибулю, і часник. 6. А тепер душа наша в’яне, немає нічого, тільки манна нам перед очима. 7. А манна як коріяндрове насіння вона, а вигляд її, як вигляд кришталу. 8. Люди розходилися, і збирали її та мололи жорнами або товкли в ступі, і варили в горшку та й робили з неї калачі. А смак її був, як смак олійного коржа.»

Презентація теми:

Для повноцінної  роботи організму людині потрібне харчування. Нажаль суспільство часом забуває про те, що крім тілесної їжі, існує ще й духовна. Для нас, християн, важливо перевіряти стан духовного здоров’я згідно Божого Слова. Як правило, якщо існують проблеми з внутрішнім світом, це буде проявлятися в словах і вчинках. (Лк. 15:11-24) Ап. Лука описує притчу Ісуса Христа про блукання меншого сина по світу, в результаті якого він зазнав багато поневірянь і бідності. «І бажав він наповнити шлунка свого хоч стручками, що їли їх свині, та ніхто не давав їх йому.» (Лк. 15:16) Ісус Христос сказав: «Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме.» (Ів. 6:35) «І поклав Даниїл собі на серце, що він не оскверниться їжею царя та питвом, що той сам його пив…» (Дан. 1:8) Якою їжею харчуємось ми? Неправильне духовне харчування завдає великої шкод, бо гріх починає володарювати. Ми, християнини, покликаний вести переможне життя. «Ми ж відкритим обличчям, як у дзеркало, дивимося всі на славу Господню, і зміняємося в той же образ від слави на славу, як від Духа Господнього.» (2Кор. 3:18) Проаналізуймо своє серце! Амінь!

Скарб серця – тільки Христос – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Матвія 6:21)

«21. Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!

Презентація теми:

Що таке цінність? Це те, що ти любиш і високо цінуєш. Є цінності Божі, небесні, і є цінності земні. Не все має право бути нашим скарбом. Згідно Біблійного вчення в житті потрібно сформувати правильні пріоритети і додержуватись їх, щоб був правильний результат.  Ап. Павло говорить: «Але те, що для мене було за надбання, те ради Христа я за втрату вважав. Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа…» (Фил. 3:7,8) «Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання.» (Фил. 1:21)

  • «Царство Небесне подібне ще до захованого в полі скарбу, що людина, знайшовши, ховає його, і з радости з того йде, та й усе, що має, продає та купує те поле. Подібне ще Царство Небесне до того купця, що пошукує перел добрих…а як знайде одну дорогоцінну перлину, то йде, і все продає, що має, і купує її.» (Мт. 13:44-46)
  • «Ви бо страждали й з ув’язненими, і грабунок свого майна прийняли з потіхою, відаючи, що маєте в небі для себе майно неминуще та краще.» (Євр. 10:34)

Світ пропонує нам свої цінності, але цінуймо цінності Божі адже справжня, головна цінність християнина  – це Царство Боже.

  • «Шадрах, Мешах та Авед-Неґо відповіли та й сказали цареві Навуходоносорові: Ми не потребуємо відповідати тобі на це слово. Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю! А якщо ні, нехай буде тобі, о царю, знане, що богам твоїм ми не служимо, а золотому бовванові, якого ти поставив, не будемо вклонятися!» (Дан. 3:16-18)

Павло досконало присвятив своє життя Богові. Тисячі людей почули Благу Звістку  з його  вуст. «І живу вже не я, а Христос проживає в мені. А що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе.» (Гал. 2:20)

Притча Ісуса Христа про нерозумного багача розповідає про те, що у одного багача гарно вродила нива і він не мав куди зібрати врожаю. Тоді у багача майнула ось яка думка: зруйнувати, розвалити свої клуні та збудувати більші, просторніші й туди зібрати весь свій багатий урожай. «…Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися! Бог же до нього прорік: Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив? Так буває і з тим, хто збирає для себе, та не багатіє в Бога.» (Лк. 12:19-21) Багатій в Бозі!

  • «А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об’являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.» (1Кор. 3:12,13)

Були люди яких весь світ не був вартий (Євр. 11:38), а були ті, перед якими схилялись мільйони, але Бог не рахувався з ними. (Дан. 5:27) «Тому, браття, тим більше дбайте чинити міцним своє покликання та вибрання, бо, роблячи так, ви ніколи не спіткнетесь. Бо щедро відкриється вам вхід до вічного Царства Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа.» (2Петр. 1:10,11)

Які твої цінності? Де ти найчастіше своїм серцем і думками?

  • «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!» (Мт. 15:8), –  говорив Ісус Христос про фарисеїв.
  • «вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися.» (2Тим. 3:5)

Попасти в Небо це вже нагорода для людини, але Бог настільки добрий, що передбачив нагороду для Своїх вірних. (Мт. 6:3,4) Проаналізуйте своє життя та його цінності, і якщо потрібно, змініть пріоритети.  Нехай Ісус Христос буде скарбом вашого серця!  Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *