10 вересня 2017 рік служіння в неділю З’їздне молодіжне служіння

Молитва – Проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 6:5,6)

«5. А як молитеся, то не будьте, як ті лицеміри, що люблять ставати й молитися по синагогах та на перехрестях, щоб їх бачили люди. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! 6. А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.»

Презентація теми:

Молитва – це, напевно, однин із найважливіших аспектів християнського життя. «…молитва – щит для душі, жертва Богу і бич для сатани ». – Джон Буньян. Аналізуючи своє життя,  хто може сказати, що він задоволений своїм молитовним життям? Але я хотів би сконцентрувати нашу увагу саме на молитву, про яку сказав Ісус Христос. (Мт. 6:5,6) Іноді Бог нагадує не занедбувати молитовним життям. Не важливо, де знаходиться твоя молитовна кімната адже це може бути будь-яке місце, де ти проводиш час з Богом. Хтось написав прекрасні слова. “Молитва – це не «запасне колесо», яке ти витягаєш, коли у тебе неприємності, але це «штурвал», який направляє тебе крізь них по правильному шляху.”

Чому християнин може занедбувати молитвою?

  • Даремна витрата часу;
  • Недовіра силі молитви;
  • Думка про те, що молитва – перешкода іншим справам; «У мене так багато справ на сьогодні , тому мені необхідно провести три години в молитві , щоб бути в змозі зробити все це». – Мартін Лютер 
  • Надія на свої сили;

(Мт. 6:5,6) Фарисеї були начебто розумними людьми, але Христос вказує, що у них не вистачало правильного розуміння щодо молитви. Христос звертає нашу увагу на те, що демонстративна молитва не має ніякого сенсу.

Переваги молитви в таємній кімнаті:

  • має бути таємною;

Це не означає, що ніхто не повинен знати. Справа в тому, що молитва не повинна бути на показ людям. Христос бажає щоб ми з щирим серцем приходили до престолу Його благодаті.

  • завжди почута Богом:

«А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.» (Мт. 6:6) Спілкування з однією людиною можна замінити на спілкування з іншою, але спілкування з Богом ні нащо не можна змінити.

  • завжди приносить результат;

Іноді нам здається, що деякі молитви залишаються без відповіді, Бог не чує і не відповідає. Це хибна думка! Насправді Бог чує твою молитву, але у Нього на все Свій час.

Якщо ти бажаєш бути використаним у Божій справі, не занедбуй молитовним життям в таємній кімнаті. Нехай це буде бич для сатани, жертва для Бога і щит для нашої душі. Нехай радіє небо, приходить перемога і спасаються грішники. Звершуй велику роботу в ім’я Ісуса Христа для Його слави.  Амінь!

 

Духовна боротьба – Олександр Руденко проповідь

Тексти Писання:

  1. (До Євреїв 12:4)

«4. Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха…»

  1. (Від Марка 14:38)

«38. Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу…»

Презентація теми:

Священне Писання багато говорить про духовну боротьбу. Існують особливі дні духовної боротьби в житті кожного істинного християнина. Ми знаходимося на духовній війні. Якщо ми на стороні Ісуса, хочемо ми цього чи ні, ми повинні брати участь в ній. Не можливо знаходитися в стороні від військових дій адже це війна проти кожного християнина і ти, або отримаєш поразку, або будеш переможцем.  «Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха…» (Євр. 12:4) Як боротися? (Мк. 14:38) Пильнуйте й моліться щоб не впасти в спокусу і не згрішити, тобто не отримати поразку. «Тож пильнуйте, і кожного часу моліться…» (Лк. 21:36)

Джерела духовної битви:

  1. Духовний світ;

«Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.» (Еф. 6:11,12) Ваш супротивник диявол (1Петр 5:8) має своїх прислужників і вони воюють проти кожного істинного християнина. Як відбувається боротьба? Один із інструментів атак диявола – вкласти в серце хибну думку. «І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав та присвоїв із заплати за землю?» (Дії. 5:3) (Бут. 3:1)

  1. Пристосування до цього світу;

«Ми знаємо, що ми від Бога, і що ввесь світ лежить у злі.» (1Ів. 5:19) «Не дайте себе звести, товариство лихе псує добрі звичаї!» (1Кор. 15:33)

  1. Плоть людська;

«Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком, та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх.» (Рим. 7:22,23) В нашому тілі існують різні бажання і іноді, навіть не усвідомлено можемо звершувати певні дії.

«Блаженна людина, що витерпить пробу, бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його.» (Як. 1:12) Ісус Христос сказав: «Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!» (Ів. 14:15) Апостол Яків каже: «Але кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною.» (Як. 1:14) На протязі одного дня у людини виникатє велика кількість бажань. Але виникає питання, як ми ставимось до цих бажань? Іноді дуже важко зупинитись, але Слово Господнє застерігає пильнувати. «Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу…» (Мк. 14:38)  Як важливо пильнувати за своїми думками, аналізувати звідки вони приходять і завжди узгоджувати їх з волею Небесного Батька.  Псалмоспівець молився: «А помилки хто зрозуміє? Від таємних очисть Ти мене… і від свавільців Свого раба заховай…» (Пс. 18:13,14) Нехай допоможе Господь кожному стояти на сторожі серця і аналізувати бажання свого серця. Амінь!

 

Фундамент християнського життя – Проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 7:24)

«24. Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені.»

  1. (1 до Коринтян 10:23)

«23. Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, та будує не все!»

Презентація теми:

Найкращій будівельний матеріал для нашого духовного життя – Слово Боже адже це є дорогоцінний дар від Небесного Батька. Господь уклав угоду і дарував з людством, дарувавши заповіді. «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе.» (Мт. 22:37-39) В Слові Господньому є багато настанов, обіцянок і я вірю, що вони виконаються в житті кожного християнина. Життя подібне до будівництва будинку. (Матф.7:24-27) Притча Спасителя показує двох людей, які будують будинок: один – на камені, інший – на піску. Основа будови – це фундамент, який тримає на собі тягар всієї будівлі. Хто має в основі життя Слово Боже, буде твердо стояти серед усіх потрясінь. Чим вище будинок, тим глибший повинен бути фундамент. Якщо ти прагнеш духовних висот, то маєш подбати про глибини Слова Божого. Індивідуально для кожного у Бога є проект на життя. Навіть коли ми не були в цьому світі, Бог мав вже план на твоє життя. Є категорія людей, які мають хибну думку, що життя вони побудували самостійно. Насправді завдяки Божій милості ми живемо на цій землі. Господь є сильний, могутній і всюди присутній.

Писання вчить, що Божий промисел охоплює все, але ступінь Його безпосередньої участі в тих чи інші питаннях різна. Бог надав людині свободу вибору. Ми можемо обирати різноманітний матеріал для будівництва свого життя. (1Кор. 10:23) Можна  використовувати те,  що пропонує цей світ, але воно не зміцняє, а навпаки руйнує. На якій основі ти будуєш своє життя? У Бога конкретне призначення для кожної людини. Бог любить тебе навіть тоді, коли ти впав і можливо продовжуєш робити гріх. Бог не любить те, що ти робиш, Він не любить твій гріх адже Він його ненавидить, але Він любить тебе. Він ніколи не покине, Слово Боже говорить, що любов ніколи не перестає. Один неправильний крок в нашому будівництві і ця будівля вже не буде такою досконалою, якою запланував наш архітектор – Господь Ісус Христос. На сторінках Священного Письма ми знаходимо багато прикладів втілення Божого плану в життя людини: Йосип, Мойсей, Давид, Матвій, Павло. Нехай благословить Господь аналізувати своє життя. Якщо ми любимо Бога необхідно пильно слідувати Божому проекту, вивчати Його і тоді Бог почне відкривати нам креслення майбутнього будинку – майбутнього нашого життя. Господній план детальний, прекрасний і досконалий. Амінь!

 

Ухиляйся від злого та добре чини – Проповідь

Тексти Писання:

  1. (1 Петра 3:10,11)

«10. Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу. 11. Ухиляйся від злого та добре чини, шукай миру й женися за ним!»

  1. (Приповісті 21:23)

«23. Хто стереже свої уста й свого язика, той душу свою зберігає від лиха.»

  1. (Приповісті 13:3)

«3. Хто уста свої стереже, той душу свою береже, а хто губи свої розпускає, на того погибіль.»

Презентація теми:

Чи любиш ти своє життя? Як бачиш сьогодні своє майбутнє? Для різних категорій населення термін «хороше життя» має своє значення. «Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу.» (1Петр. 3:10) Якщо ти спілкуєшся з невіруючими людьми, використовуючи лиху річ, то який авторитет для церкви ти створюєш? Іноді люди втручаються в справи інших не маючи повноважень. Диявол знає силу слова. Він всіляко намагається спровокувати нас на лукаві слова. «Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.» (Мт. 5:37) «Не бракує гріха в многомовності…» (Прип. 10:19)

     «Ухиляйся від злого та добре чини…» (1Петр. 3: 11) Можливо ти сьогодні говориш: «Я не роблю нікому ніякого зла!» Але найчастіше зло летить у кожного з нас. Слово Боже закликає, коли летить зло в тебе ухились від нього. Якщо бачиш, що ситуація не послугує на добро, відійди в сторону, будь меншим щоб зло не вразило тебе. «…шукай миру й женися за ним!» (1Петр. 3:11) Виявляється, що миру не так легко знайти. Але як важливо знайти цей мир перш за все у своєму серці до свого ближнього, оцінити все те, що Бог нам дає. Не стався легковажно до Божої істини, бо прийде час розчарувань. Працюй на авторитет Ісуса Христа, на авторитет церкви в яку ти ходиш. «Людина насичується добром з плоду уст…» (Прип. 12:14) Бережи свої вуста від злих речей. (Прип. 21:23;13:3) Слово Боже закликає бути сіллю для цього світу. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *