10 лютого 2019 рік, служіння в неділю

Над усе стережи серце своє – Павло Федорук проповідь

Презентація теми:

Посвячуючи своє життя Богові – не означає що все на шляху буде гарадз. Безсумнівно, у Бога багато обітниць для тих, хто залишається вірний, але часом доводиться проходити через труднощі, випробування. “Тепле” християнське життя є зовсім не цікавим. Бути віруючим, придержуючись певних стандартів святості і не мати глибокої віри – це складна, нудна, не благословенна справа. Присвячуючи своє життя відносинам з Небесним Отцем, християнин знаходить справжнє задоволення своїх потреб. «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете…» (Дії. 1:8)

«Я прийду незабаром. Тримай, що ти маєш, щоб твого вінця ніхто не забрав.» (Одкр. 3:11) Пам’ятай, хтось завжди буде зазіхати на твої справжні цінності, намагатиметься пограбувати тебе. Ворога не цікавлять твої гроші… він хоче вкрасти час, віру, любов, праведність, любов. Історія найбільших життєвих катастроф – це історія великих втрат. Біблійні приклади: Адам і Єва, Ісав. Незначні, здавалося дрібні речі стають головною перешкодою на шляху благословіння. «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя.» (Прип. 4:23) Як ми ставимося до оточуючих, обставин в нашому житті, тому, чим володіємо залежить від того, хто господар нашого серця і що знаходиться в ньому. Сердце є центром нашого духовного і фізичного життя. Іноді, ми турбуємось більше за земні речі. Міцні двері, замки, щоб ворог не зміг мати доступ до того, що цінуємо. Але який замок ти повісив би, щоб не обікрали твою душу, не вкрали з дому мир і злагоду, Божу присутність. Найцінніше, що має людина – це її серце!

«Ніхто бо не може вдертись у дім дужого, та й пограбувати добро його, якщо перше не зв’яже дужого, і аж тоді пограбує господу його.» (Мк. 3:27) Ось чому зберігати серце потрібно найбільше, якщо ворог руйнує віру, відносини з Богом, то все інше – справа часу. Біблійні приклади: Адам і Єва (перш, ніж трапилася катастрофа, похитнулася їх віра), Самсон (перш, ніж йому обрізали волосся і викололи очі, спустошилось його серце. Він зберігав волосся, але не помітив як ворог пробрався в його серці), Валаам (мав слово від Бога, одкровення, але серце пристало  до богатства, бо любов до Бога була занедбана), Ізраїль – принесли ковчег на поле бою, підняли шум…(1Сам. 4:1-22) Божа Слава покинула Ізраїль, бо внутрішній зв’язок з небом був втрачений.

Ти пройдеш всі випробування на земному шляху, якщо серце буде віддане Богові. «Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!» (Пс. 22:4) Будь ревним християнином, турбуйся про свій внутрішній стан серця! Нехай Слава Господня не відходить від тебе! Амінь!

 

Молитва за групу Весна 2019

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *