10 січня 2018 рік служіння в середу

Життя, а не назва – християнин – Марк проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Ісая 61:1-3)

«1. Дух Господа Бога на мені, бо Господь помазав Мене благовістити сумирним, послав Мене перев’язати зламаних серцем, полоненим звіщати свободу, а в’язням відчинити в’язницю, 2. щоб проголосити рік уподобання Господу, та день помсти для нашого Бога, щоб потішити всіх, хто в жалобі, 3. щоб радість вчинити сіонським жалобникам, щоб замість попелу дати їм оздобу, оливу радости замість жалоби, одежу хвали замість темного духа! І будуть їх звати дубами праведности, саджанцями Господніми, щоб прославивсь Господь!»

2. (Даниїл 9:8,9)

«8. Господи, сором на обличчя нам, нашим царям, князям нашим та нашим батькам, що згрішили перед Тобою! 9. А Господеві, нашому Богові, милість та прощення, бо ми бунтувалися проти Нього…»

3. (Даниїл 9:17-19)

«17. І нині прислухайся, Боже наш, до молитви Твого раба та до його благань, і нехай засвітиться Твоє лице над Твоєю спустошеною святинею, ради Господа! 18. Нахили, Боже мій, вухо Своє та й послухай, відкрий Свої очі й побач наші спустошення та те місто, де кликалося Ім’я Твоє в ньому, бо ми кладемо свої благання перед Твоїм лицем не через свої справедливості, але через велику Твою милість. 19. Господи, вислухай! Господи, прости! Господи, прислухайся й зроби! Не опізняйся ради Себе, мій Боже, бо Ім’я Твоє кличеться над Твоїм містом і над Твоїм народом!»

Презентація теми:

«Бог же надії нехай вас наповнить усякою радістю й миром у вірі, щоб ви збагатились надією, силою Духа Святого!» (Рим.15:13) Амінь!

https://youtu.be/Ia3_ERKeHv4

Будь як дитина – Артем Ковпак проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Матвія 18:1-3)

«1. Підійшли до Ісуса тоді Його учні, питаючи: Хто найбільший у Царстві Небеснім? 2. Він же дитину покликав, і поставив її серед них, 3. та й сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!»

Презентація теми:

Нам, християнам, треба навчитися налаштовувати себе на Божу хвилю, щоб слухати, відокремлювати для цього час, залишаючи справи. Саме смиренність, дитяча смиренність відкриває нам шлях в Царство Небесне; саме відсутність смирення – гордість, закриває нам шлях в нього. (Мт. 18:1-3) Чи можна до кінця зрозуміти все глибинне значення застереження Господа? Бачачи, що учнями опановує пристрасть честолюбства, Ісус Христос утримує їх, показуючи їм через скромне дитя шлях смирення. «Поправді кажу вам: коли не навернетесь коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне! Отже, хто впокориться, як дитина оця, той найбільший у Царстві Небеснім.» (Мт. 18:3,4) Термін «навернення» означає досконалу зміну способу мислення.

Чому можуть навчити діти? Якщо уважно придивитися до дітей, зрозуміємо, що вони можуть багато чому навчити нас. Ісус проводить паралелі між ставленням дітей до своїх батьків і ставленням людей до свого Бога Творця.

1) Захист; Дитина самостійно не зможе прожити в цьому світі, бо має потребу в захисті, їжі тощо. Бог бажає щоб ми, Його діти, досконало довіряли Йому у всіх життєвих обставинах. «І кликнув Аса до Господа. Бога свого, та й сказав: Господи, нема кому, крім Тебе, допомогти численному або безсилому. Допоможи нам, Господи, Боже наш, бо ми на Тебе опираємося, і в Ім’я Твоє ми прийшли на цю безліч. Господи, Ти Бог наш, нехай людина не має сили проти Тебе!» (2Хро. 14:10) Враховуй Бога у своїх справах! «Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…» (Рим. 8:14) «Через те вам кажу: Не журіться про життя своє що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло?Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось?Бож усього того погани шукають; але знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно. Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться.» (Мт. 6:25,31-33)

2) Щирість; На відміну від дорослих, діти дуже щирі та відверті. У їхньому характері відсутні риси лицемірства і лукавства. «Браття, не будьте дітьми своїм розумом, будьте в лихому дітьми, а в розумі досконалими будьте!» (1Кор. 14:20), – закликає Слово Господнє. Діти ніколи не тримають у своїх серцях образи на свого ближнього. «Уважайте на себе! Коли провиниться твій брат, докори йому, а коли він покається, то вибач йому.» (Лк. 17:3)

3) Смиренність; Діти усвідомлюють своє положення, вони не думають про себе занадто, бо знаходяться під батьківською опікою. У духовному житті християнина смиренність проявляється в тому, що людина в будь-яких обставинах перебуває в мирі з самим собою і Богом, не звеличує себе над ближнім. Саме смиренні серця Господь використовує для звершення великої праці для Небесного Царства.

«Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас. Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до вас. Очистьте руки, грішні, та серця освятіть, двоєдушні! Журіться, сумуйте та плачте! Хай обернеться сміх ваш у плач, а радість у сум! Упокоріться перед Господнім лицем, і Він вас підійме!» (Як. 4:6-10) Амінь!

https://youtu.be/1P_DgRoqedU

 

Ціна прощення – Віталій Сваволя проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Ісая 6:1-8)

«1. Року смерти царя Озії бачив я Господа, що сидів на високому та піднесеному престолі, а кінці одежі Його переповнювали храм. 2. Серафими стояли зверху Його, по шість крил у кожного: двома закривав обличчя своє, і двома закривав ноги свої, а двома літав. 3. І кликав один до одного й говорив: Свят, свят, свят Господь Саваот, уся земля повна слави Його! 4. І захиталися чопи порогів від голосу того, хто кликав, а храм переповнився димом! 5. Тоді я сказав: Горе мені, бо я занапащений! Бо я чоловік нечистоустий, і сиджу посеред народу нечистоустого, а очі мої бачили Царя, Господа Саваота! 6. І прилетів до мене один з Серафимів, а в руці його вугіль розпалений, якого він узяв щипцями з-над жертівника. 7. І він доторкнувся до уст моїх та й сказав: Ось доторкнулося це твоїх уст, і відійшло беззаконня твоє, і гріх твій окуплений. 8. І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас? А я відказав: Ось я, пошли Ти мене!»

Презентація теми:

Пророк Ісая, описуючи своє видіння, говорить: «Горе мені, бо я занапащений! Бо я чоловік нечистоустий…» (Іс. 6:5) Божа присутність розтопила серце Ісаї, в ньому не залишилося місця для самовпевненості. Як важливо нам, християнам, освячуватися, входити в Божу присутність, щоб Дух Святий міг говорити до наших сердець. «І прилетів до мене один з Серафимів, а в руці його вугіль розпалений, якого він узяв щипцями з-над жертівника. І він доторкнувся до уст моїх та й сказав: Ось доторкнулося це твоїх уст, і відійшло беззаконня твоє, і гріх твій окуплений.» (Іс. 6:6,7) Приходячи з покаянням до престолу Божої благодаті, то Сам Господь зацікавлений якомога швидше відновити взаємне спілкування зі Своєю дитиною. Наше відкрите серце зустрічається з відкритим серцем Бога, з Його милосердям і любов’ю. «І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас? А я відказав: Ось я, пошли Ти мене!» (Іс. 6:8) Ісая відгукнувся на заклик Бога, він вийшов із зони власного комфорту. Як важливо розуміти значення терміну «очищення». Я думаю, що Небо згадує подвиг Христа на Голгофі, коли ми просимо Бога очистити нас. Усвідомлюючи цінність прощення у форматі Неба, ми починаємо по-іншому ставитися до Бога і Його істини. Амінь!

https://youtu.be/zIAsAVvyI1U

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *