9 вересня 2020 рік, служіння в середу

Послання до євреїв 10 розділ 3 частина – Вадим Матюха вивчення Божого Слова

Смертю Христа ми раз і назавжди очищені від великої провини гріха, Дух Святий же через Слово постійно очищує від неправди, зціляє і оживляє. Кожен раз, входячи в присутність Бога в молитві і поклонінні, будемо пам’ятати, що за цей привілей була заплачена величезна ціна. “Не кидаймо збору свого, як то звичай у деяких, але заохочуймося, і тим більше, скільки більше ви бачите, що зближається день той.” (Євр. 10:25) Поза всяким сумнівом, суспільні поклоніння Богу необхідні перш за все для духовного збагачення: дарують нам силу, розраду і духовну їжу. “Тож нехай ніхто не хвалиться людьми, бо все ваше: чи Павло, чи Аполлос, чи Кифа, чи світ, чи життя, чи смерть, чи теперішнє, чи майбутнє усе ваше, ви ж Христові, а Христос Божий!” (1Кор. 3:21-23)

“Бо як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників.” (Євр. 10:26-27) Автор послання до Євреїв описує віровідступництво як навмисно скоєний злочин, зроблений після отримання пізнання істини. Це нагадує про Юду, одного з учнів Господа, який рішуче і остаточно відкинув істину, продавши свого Вчителя за тридцять срібняків, хоч знав про шляхи порятунку. Зневажаючи жертву Христа, принесену раз і назавжди, не знаходиться більше жертви за гріх. У Бога немає іншого шляху порятунку окрім Свого Сина, який Він міг би  запропонувати. “Бо знаємо Того, Хто сказав: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. І ще: Господь буде судити народа Свого! Страшна річ упасти в руки Бога Живого!” (Євр. 10:30,31) Не будьмо в числі тих, хто йде проти Бога і свідомо чинить беззаконня! 

“Згадайте ж про перші дні ваші, як ви просвітилися й витерпіли запеклу боротьбу страждань. Ви були то видовищем зневаги й знущання, то були учасниками тих, що жили так. Ви бо страждали й з ув’язненими, і грабунок свого майна прийняли з потіхою, відаючи, що маєте в небі для себе майно неминуще та краще.” (Євр. 10:32-34) Заявивши про свою віру в Христа, перші християни перетворилися на мішень запеклих гонінь. Але замість того щоб породити в їх серцях страх, страждання тільки зміцнили їх у вірі. Роблячи крок назустріч Богу, пам’ятаймо про те, що Він робить крок нам назустріч, незалежно обставин. “Тож не відкидайте відваги своєї, бо має велику нагороду вона. Бо вам терпеливість потрібна, щоб Божу волю вчинити й прийняти обітницю.” (Євр. 10:35,36) Якщо ми дійсно приймаємо рішення бути вірними Богу до кінця, важливо докласти максимум зусиль. Стійкість – одна з великих чеснот, що допомагає витримувати великі напруження, йти і не падати в непритомність. “Отож, виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа, через Якого ми вірою одержали доступ до тієї благодаті, що в ній стоїмо, і хвалимось надією слави Божої. І не тільки нею, але й хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість…” (Рим. 5:1-3) 

“Бо ще мало, дуже мало, і Той, хто має прийти, прийде й баритись не буде! А праведний житиме вірою. І: Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає. Ми ж не з тих, хто хитається на загибіль, але віруємо на спасіння душі.” (Євр. 10:37-39) Очікуймо на зустріч з Христом, зберігаючи вірність до останнього подиху. 

“Бо я думаю, що страждання теперішнього часу нічого не варті супроти тієї слави, що має з’явитися в нас.” (Рим. 8:18) Амінь!

 

У вірі чи ви? – Олександр Шилин проповідь

“Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. Хіба ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас? Хіба тільки, що ви не такі, якими мали б бути. Але маю надію, що пізнаєте ви, що ми такі, якими мали б бути. І ми молимо Бога, щоб ви не чинили ніякого лиха, не для того, щоб виявились ми досвідчені, а щоб учинили ви добре, а ми будем немов негідні.” (2Кор. 13:5-7)

  • Випробувати – це перевіряти якість чого-небудь, придатність, готовність до використання.
  • Досліджувати – ретельно ознайомлюватися з ким-, чим-небудь з метою перевірки, з’ясування стану, особливостей

Віра – рушійна сила в житті християнина, необхідна кожному особисто для спасіння; може зростати, а може і маліти, отож випробовуймо самих себе. “Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений ти сам та твій дім.” (Дії. 16:31)

Вірити (довіряти) – ставитися до Бога із довір’ям, бути впевненим у Його могутності при складних обставинах; виявляти вірність у своїх поглядах, почуттях. 

Чи справді я йду християнським шляхом? Спаситель наш, Ісус Христос, заплатив високу ціну, ціну крові за кожного з нас, щоб кожен мав можливість навернутися до Бога: відкинути гріх, отримати спасіння і служити Йому у вірності і правді. 

Чи справді я йду християнським шляхом? Спаситель наш, Ісус Христос, заплатив високу ціну, ціну Своєї крові за спасіння людства, щоб кожен мав можливість навернутися до Бога: відкинути гріх, отримати спасіння і служити Йому у вірності і правді. Істинна віра повністю підкоряє наше життя Господу, і це впливає на усі сфери життя і оточуючих. Ап. Павло говорить: “Тож біжу я не так, немов на непевне, борюся не так, немов би повітря б’ючи. Але вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним.” (1Кор. 9:26,27)

Нехай Бог благословить нас бути вірними Йому до кінця, ходити лише перед Ним, а не перед кимось іншим. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *