09 червня 2019 рік, служіння в неділю

Спокій в Бозі – Артем Ковпак проповідь

Презентація теми:

“Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду, на пасовиськах зелених оселить мене, на тихую воду мене запровадить!” (Пс. 22:1,2) Коли Господь є наш Пастир, внутрішні потреби будуть задоволені. Чи насправді Господь то наш Пастир? Ісус говорить прямо, що Він є справжній добрий Пастир, на якого ми можемо покластися. Його мир і спокій наповнить нашу внутрішність. 

Умови для отримання Божого спокою:

  • відсутність в серці ідолів; “Вони бо звіщають про нас, який був прихід наш до вас, і як ви навернулись до Бога від ідолів, щоб служити живому й правдивому Богові, і з неба очікувати Сина Його, що Його воскресив Він із мертвих, Ісуса, що визволює нас від майбутнього гніву.” (1Сол. 1:9,10); “Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні…” (2Тим. 3:1,2)
  • служіння Богу живому і істинному; Біблійний приклад: обітниці Бога Ізраїлю в пустині. “бо ви дотепер не ввійшли до місця відпочинку й до спадщини, що Господь, Бог твій, дає тобі; І станеться, коли Господь, Бог твій, дасть тобі мир від усіх ворогів твоїх навколо в Краї, що Господь, Бог твій, дає тобі як спадок, щоб посісти його, то зітреш пам’ять Амалика з-під неба. Не забудь!” (Зак. 12:9; 25:19)
  • пошук волі Божої; Для кожної людини у Бога є найпрекрасніший план і він є досконалим. Живучи у цьому світі, християнин має своє покликання, котре він може здійснити якщо бажає. 
  • очікування Господа; “а ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!”(Іс. 40:31) Біблійний приклад: пророк Ілля. 

Проаналізуймо свої відносини з живим Богом! Йому за все слава, амінь!

 

Молитва віри – Олександр Гриценко проповідь

Презентація теми:

“Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім’я, і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться.” (Як. 5:14,15) Господь – Живий і Реальний і в теперішній час. “Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!” (Євр. 13:8)

Над нами те ж, как древле, небеса
И так же льют нам благ своих потоки,
И в наши дни творятся чудеса,
И в наши дни являются пророки. (В. Г. Бенедиктов, 1859-1860гг.)

Бог сильний зціляти! На жаль, часом ми знаходимось під впливом духу цього світу, який заколисує нас, говорячи що в житті все добре. Насправді, поринаючи в глибини своєї душі, усвідомлюємо, що реальність зовсім протилежна. Ми не спроможні задовольняти потреби своєї душі чимось поверхневим, бо Сам Господь початок нашого життя! “Прикликає безодня безодню на гуркіт Твоїх водоспадів…” (Пс. 41:8) Слово Боже найбільш повно задовольняє нашу потребу в глибині, бо це духовна карта серця людини. Тож досліджуймо Писання! Господь сильний заповнити пустоти твого й мого серця Своїм Словом, Духом. Хай відкриваються перед нами глибини Божі, щоб істина Слова відроджувало свободу у всіх сферах нашого життя. На жаль, в наш час ми можемо втратити Господа, поринаючи в оману світу. Стіймо на сторожі серця! Нехай Господь дасть Свій страх усвідомити, що без Нього немає життя.  “Без Бога не життя, мов жити без сонця й тепла… Без Бога лиш марнота”. У цьому світі без Бога не має щастя! Хай благословить Господь і допоможе триматись Його усім серцем та всією душею. “Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!” (Як. 5:16) Шукай Його присутності, коли відчуваєш що віддаляєшся від Нього. Амінь!

 

Чому Ісус їм дорікнув? – Ростислав Шкіндер проповідь

Презентація теми:

“Отож, як побачили люди, що Ісуса та учнів Його там нема, то в човни посідали самі й прибули до Капернауму, і шукали Ісуса. І, на тім боці моря знайшовши Його, сказали Йому: Коли Ти прибув сюди, Учителю? Відповів їм Ісус і сказав: Поправді, поправді кажу вам: Мене не тому ви шукаєте, що бачили чуда, а що їли з хлібів і наситились. Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що зостається на вічне життя, яку дасть нам Син Людський, бо відзначив Його Бог Отець.” (Ів. 6:24-27) Син Божий прийшов на землю, щоб здійснити Божий задум спасіння людства – відкрити дорогу до Царства Небесного. 

Близькість з небом не може бути обумовлена певними життєвими ситуаціями. Є певні встановлені вимоги, як заручитись Божою підтримкою, прихільністю. Біблійний приклад: війна між філістимлянами та Ізраїлем (1Сам. 4:1-11), війна між ізраїльтянами під проводом Ісуса Навіна та п’ятьма царями. (Нав. 10:1-11). Як в духовному, так і в матеріальному житті християнин покликаний жити переможно! Біблія називає блаженними тих, чиє багатство полягає в Бозі, а не лише в матеріальних речах. “…було Господнє слово через пророка Огія до Зоровавеля, Шеалтіїлового сина, Юдиного намісника, та до Ісуса, Єгосадакового сина, великого священика, кажучи: Так говорить Господь Саваот, промовляючи: Народ цей говорить: Не прийшов тепер час дому Господнього, щоб бути збудованим! І було Господнє слово через пророка Огія, говорячи: Чи час вам сидіти по ваших домах, покритих кафлями, хоч дім цей збурений? А тепер отак промовляє Господь Саваот: Зверніть ваше серце до ваших доріг! Багато ви сієте, та збираєте мало, їсте, та не насичуєтеся, п’єте та не напиваєтеся, зодягаєтеся та не тепло вам, а той, хто заробляє, заробляє для дірявого гаманця. Так говорить Господь Саваот: Зверніть ваше серце до ваших доріг!… І Зоровавель, син Шалтіелів, та Ісус, син Єгосадака, великого священика, та вся решта народу послухалися голосу Господа, Бога свого, і слів пророка Огія, як послав його Господь, їхній Бог. І боявся народ лиця Господнього.” (Ог. 1:1-7,12) Бог, наш Небесний Отець, бажає бути поруч і мати особисті відносини з нами.

  • “Боже Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе, душа моя прагне до Тебе, тужить тіло моє за Тобою в країні пустельній і вимученій без води… Я так приглядався до Тебе в святині, щоб бачити силу Твою й Твою славу…” (Пс. 62:2,3)
  • “Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати!” (Пс. 26:4)

Нехай наше серце буде повне любові до Бога! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *