9 квітня 2017 рік служіння в неділю З’їздне молодіжне служіння

Стій на сторожі серця – Сергій Антонець проповідь

 Тексти Писання:

  1. (2 Івана 1:8)

«8. Пильнуйте себе, щоб ви не згубили того, над чим працювали, але щоб прийняли повну нагороду.»

  1. (Дії Апостолів 20:30,31)

«30. Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою… 31. Тому то пильнуйте, пам’ятаючи, що я кожного з вас день і ніч безперестань навчав зо слізьми ось три роки.»

  1. (До Римлян 1:21-24)

«21. бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце.22. Називаючи себе мудрими, вони потуманіли…23. і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів. 24. Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.»

Презентація теми:

Бог визначив цей сприятливий час щоб діти Його шукали Господа, зрозуміли суть свого покликання, щоб нам не бути як інші народи які не мають ведення. Сповняючись Духа Святого ми маємо привілей Бог відкриває нам істини, і веде нас Своїм шляхом.Бог зробив все можливо зі Своєї сторони, а що потрібно зробити з нашої сторони щоб Слово Боже проходило до поділу душі й духа? Апостол Павло звертаючись до церков передає знання які придбав від Духа Святого, вкладаючи суть того, що переживає самостійно. Наш наступний день формується вже сьогодні. В Євангелії сказано:«Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи!» (Від Мат. 6:34)     Іноді ми збентежені, зажурені через те що не сповняємось Святим Духом, перестаємо цінувати тим дорогоцінним що Бог залиш для Своїх дітей.Іноді Бог проводити нас шляхами які для нас незнайомі, не зручні. І тільки істиний християнин може сказати: «Господь очі Твої дивляться по всій землі, внутрішність моя не прихована від Тебе. Тільки Ти знаєш як формуються мої думки, за ким я сьогодні слідую і чого я очікую.» Коли Христос виходив для проповіді Євангелія, Він знав що духовна їжа у Нього є. Приходили люди з різними проблемами, переживаннями, але були і ті,котрі приходили щоб почути Боже послання для свого життя. Сьогодні Боже Слово не змінилося, воно залишається живим та діяльним. Духовні сутінки мають небезпеку: християнин втрачає здатність розрізняти що є добро, а що є зло. Стій на сторожі серця! Чуй голос Духа Святого в своєму серці! Саме Він закликає нас бути щирими, відкритими перед Богом. Справжні християни шукають Господа, Його хліба який сходить з небес. Коли Дух Святий володіє серцем праведника, Він відкривати глибини Царства Божого. Бог дарував людині свободу вибору і для кожної людини постає питання: «Який шлях обрати? Без сумніву як важливо вибрати той шлях щоб бачити Господа в своєму житті. Май Бога в своєму розумі! Маючи цей привілей ти будеш попереджений коли необхідно діяти, в якому служінні перебувати.  Бог ще дає час прийти з покаянням до Нього, щоб ти ввійшов до потоку Божої благодаті. Амінь!

 

Про смирення та покору – Сергій Боришкевич проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Марка 7:26-30)

«26. А ця жінка грекиня була, родом сирофінікіянка. Вона стала благати Його, щоб із дочки її демона вигнав. 27. А Він їй сказав: Дай, щоб перше наїлися діти, не годиться бо хліб забирати в дітей, і кинути щенятам!28. А вона Йому в відповідь каже: Так, Господи! Але навіть щенята їдять під столом від дитячих кришок…29. І Він їй сказав: За слово оце йди собі, демон вийшов із твоєї дочки!30. А коли вона в дім свій вернулась, то знайшла, що дочка на постелі лежала, а демон вийшов із неї.»

Презентація теми:

Ми живемо на землі де є багато проблем і кожен із нас має розуміти, що від них ми нікуди не втечемо, проблеми були, є і будуть. Якщо ти є християнин, це не означає що ти не будеш мати проблеми у своєму житті, а це означає що з Богом можна легко їх долати. Іноді в своєму розумі ми ставимо для Бога певні рамки: «Боже оце ти можеш зробити, а це ні!» Чому? Насамперед це питання стосується нашої віри, Бог є могутній і сильний, Він Творець неба і землі. Іноді нам здається що Бог не чує наші молитви, але пам’ятаймо, що кожна молитва доповнює чашу молитов перед Богом. Прикро тоді коли своїм невір’ям, сумнівом ми виливаємо  чашу молитов. Жінка сирофінікіянка прийшла до Ісуса через своє скорботу: її дочка була важко хворою. Вона кликала до Ісуса і просила «щоб із дочки її демона вигнав». Жінка вірила, що тільки Ісус може їй допомогти, і тому вирішила не відступати перед труднощами. Вона подібно до тої жінки, яка страждала кровотечею на протязі багатьох років, шукаючи Ісуса і маючи віру, вона отримала зцілення.Як дивно Ісус виявляє свою любов. Вона кличе і благає Ісуса, а Він мовчить, потім відповідає: «Дай, щоб перше наїлися діти, не годиться бо хліб забирати в дітей, і кинути щенятам. А вона Йому в відповідь каже: Так, Господи! Але навіть щенята їдять під столом від дитячих кришок…» Яка велика покора сирофінікійки: вона не ображається на слова Ісуса!Жінка просить в Ісуса якщо не хліба, то хоча б кришок.Вона вірить, що цього буде достатньо, щоб Ісус явив Свою славу в її домі.  Часом Господь проводить нас долинами випробувань. Господь хоче нам допомогти, але Він бажає бачити на скільки я цього хочу, наскільки я прагну цього. Жінка отримала те, що просила, через глибоке смирення і покору перед Богом. Вона є великим прикладом для нас. Саме на смиренних Бог виливає Свою благодать.Нехай наше серце буде в смирінні і в покорі перед Богом. Амінь!

 

Навчись жити – Роман Боришкевич проповідь

Тексти Писання:

  1. (До Филип’ян 4:12,13)

«12. Умію я й бути в упокоренні, умію бути й у достатку. Я привчився до всього й у всім: насищатися й голод терпіти, мати достаток і бути в недостачі. 13. Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.»

Презентація теми:

Сьогодні ми потрібні цьому світові, ми маємо засвідчити і показати прекрасний приклад того, що є гарне, щасливе і радісне життя в Ісусі Христі! Кожен із нас має навчитись мудро жити в цей нелегкий час, не раз чуємо що раніше життя було інше, життя було не таке. Насамперед у кожного покоління є свої переживання, потреби перешкоди. Був час, коли до нас жили люди і прийде час коли після нас будуть жити, але Бог відрізав певний проміжок часу для кожної людини і нам потрібно навчитися правильно жити, мудро використовувати час.Апостол Павло звертається до филип’ян в промові: «Я вмію жити.Чому? Тому що навчився.»Як це потужно прожити життя так, щоб вічність виправдала нас. Один із письменник висловив думку щодо плину нашого життя: «Жизнь надо прожить так, чтобы не было мучительно больно за бесцельно прожитые годы.»Вивчаючи притчу про блудного сина (Див. Лук.15:11-32) ми можемо висловити думку про те, що блудний син по-справжньому зрозумів зміст життя на  власному досвіді. Сьогодні ця притча є великим прикладом для нас.Правильно використовуй свій час, віддавайся на служіння Господу. Навертай людей на до Ісуса Христа. Скільки людей ще не навернені до Ісуса і на нас лежить відповідальність донести до кожної людини благу звістку про Христа. Ми маємо оцінити ціну яку заплатив Ісус Христос, щоб ти і я були спасенні. Коли четверо друзів дізналися що Ісус Христос був у домі переповненому людьми, вони настільки поважали свого друга, що незважаючи на перешкоди вони знайшли можливість і Ісус Христос явив Свою славу на розслабленому зціливши Його.(Див.Мр 2:1-12) Допоможи нам Господь щоб навчитись щиро і відверто служити Йому, шукати всі можливості як ті чотири приятелі розслабленого,бути жертовними для  Бога. Батьки сьогодні звершають молитву за нас перед Богом, турбуються про нас, але прийде час коли вони відійдуть у вічність і нам прийдеться бути на передовій, звершати молитви за своїх дітей. Досліджуючи Святе Письмо привертає увагу на себе історія про перебування Агарі і її сина Ізмаїла в пустелі.  Які б перешкоди не зустрічалися на нашому шляху,Господь буде завжди поруч. Давид говорить: «Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!» (Пс.22:4) Автор однієї пісні говорить: «Все одно я дойду! Все одно я дойду, щоб явитись перед Ним на небесах.»Прийде той час коли кожен із нас буде давати Богові звіт про своє життя.(Див. Бут. 21:14-19) Коли не стало води вони плакали, молились і Бог «почув голос того хлопця.» і явив свою милість – відкрив джерело. Бог і сьогодні бажає мати справу з нами. Нехай Господь допоможе жити для Ісуса Христа і бути прекрасними Його учням. Досліджуючи життя Калева (Халева) ми можемо сказати що те, як ми чинимо в молодості і в подальшому житті, ми робимо посів для майбутніх поколінь. Бог бачив серце Калева, що він був чесним у серці, слідував згідно Божому закону, і Мойсей підтвердив, що Бог залишить цю землю не тільки йому, але і його дітям і онукам.(Див. Іс. Нав. 14:7-12) Головний секрет Калева був не в м’язах, а в довірі та посвяченості Богу, він бачив злети і падіння ізраїльського народу, але у всі часи Калев залишався вірним Богу. В одній із свої притч Ісус Христос оповів про доброго самарянина як про милосердну людину. «А другого дня, від’їжджавши, вийняв він два динарії, та й дав їх господареві й проказав: Заопікуйся ним, а як більше що витратиш, заплачу тобі, як вернуся.» (Див. Луки 10:35) Якщо ми тут на землі витрачаємо своє на служіння Богу, прийде час коли Ісус Христос сплатить нам. Будьмо всі благословенні і служимо Йому. Амінь!

 

Іди за Мною – Віктор Прохор проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Марка 10:17-21)

«17. І коли вирушав Він у путь, то швидко наблизивсь один, упав перед Ним на коліна, і спитався Його: Учителю Добрий, що робити мені, щоб вічне життя вспадкувати? 18. Ісус же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого.19. Знаєш заповіді: Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй неправдиво, не кривди, шануй свого батька та матір.20. А він відказав Йому: Учителю, це все виконав я ще змалку.21. Ісус же поглянув на нього з любов’ю, і промовив йому: Одного бракує тобі: іди, розпродай, що маєш, та вбогим роздай, і матимеш скарб ти на небі! Потому приходь та й іди вслід за Мною, узявши хреста.»

  1. (Від Івана 14:30)

«30. Небагато вже Я говоритиму з вами, бо надходить князь світу цього, а в Мені він нічого не має…»

Презентація теми:

Кожен із нас потрібний Ісусу Христу, немає жодного хто не потрібний для Нього. Бог об’єднав нас у одну велику сім’ю – церкву Ісуса Христа. Іноді в нашому житті виникають ситуації, ми звершаємо молитви, пости  але здається що зміни не приходять. Віруй в те, що прийде час і ти отримаєш відповідь на свою потребу. Пам’ятай Бог чує кожну твою молитву, якщо вона йде від щирого серця. Варто озирнутися назад і ти побачиш яким чудовим шляхом вів тебе Отець Небесний. Часом Христос каже: «Іди за мною, залиш все.» Це не означає залишити земний добробут, часом це означає залишити своє місце проживання. Христос каже юнаку: «Знаєш заповіді: Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй неправдиво, не кривди, шануй свого батька та матір.» (Див. Мр 10:17-21) Аналізуючи цей текст Святого Письма можна зауважити, що Господь не називає десяту заповідь: «Не жадай» через те, що саме вона була корінням його проблеми. Господь залишив йому цю думку на роздум. Дуже часто перебуваючи в Домі Божому Господь говорить Духом Святим персонально до кожного із нас через проповіді, молитви, пісні. Бог ніколи не хоче нас докоряти, щоб нам не було соромно. Його любов до нас настільки велика що саме Дух Святий проводить роботу в нашому серці, підводячи нас до покаяння перед Ним. Ісус Христос ніколи не докоряв свого учня Юду. Учні не мали гадки що Юда буде зрадником Ісуса, наскільки любов Христова була великою до кожного з них в тому числі і до Юди. До певної пори Юда можливо і не знав що він буде зрадником, але згодом він почав розуміти. Навіть на таємні вечері Ісус промовив: «Що ти робиш роби швидше…» (Ів. 13:27)Маючи час до покаяння він не скористався ним і ми знаємо який наслідок життя Юди. В нашому житті Бог дає багато моментів щоби прийти до нього з покаянням у своїх прогріхах. Проходячи випробування на своєму шляху, пам’ятай Бог любить тебе! Він знаходиться поруч! Христос постраждав за наші гріхи тож цінуймо жертву Ісуса Христа. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *