09 лютого 2020 рік, служіння в неділю

Божі люди – Ростислав Шкіндер проповідь

Презентація теми:

“Прийшовши ж Ісус до землі Кесарії Пилипової, питав Своїх учнів і казав: За кого народ уважає Мене, Сина Людського? Вони ж відповіли: Одні за Івана Христителя, одні за Іллю, інші ж за Єремію або за одного з пророків. Він каже до них: А ви за кого Мене маєте? А Симон Петро відповів і сказав: Ти Христос, Син Бога Живого! А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв’яжеш, те зв’язане буде на небі, а що на землі ти розв’яжеш, те розв’язане буде на небі!” (Мт. 16:13-19)

Церква – (грец. Еκκλησία, «зібрання вірних») — спільнота віруючих людей, метою якої є виконання Божих заповідей, тут на землі. 

Церква Ісуса Христа відіграє важливу роль у сучасному суспільстві. Характерні риси, які притаманні Церкви і яких очікує Бог, це: 

  • Божа святість. Життя згідно Біблії. Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога.” (Мт. 5:8). “Бережіть, і виконуйте їх, бо це мудрість ваша та ваш розум на очах народів, що вислухають усіх постанов тих та й скажуть: Тільки він мудрий та розумний народ, цей великий люд!” (Зак. 4:6)
  • Наповнення і об’єднання в любові Ісуса Христа. “Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви! По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою.” (Ів. 13:34,35)
  • несення Благої звістки гріховному світу. “Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.” (Дії. 1:8) Біблійний приклад – покликання Авраама, першоапостольської Церкви. 

Амінь!

 

Світло Боже – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми:

  • “Для моєї ноги Твоє слово світильник, то світло для стежки моєї.” (Пс. 118:105)
  • “І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях…” (2Петр. 1:19)
  • “А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам.” (Ів. 16:13)
  • “Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!” (Ів. 5:39)

Біблію, яку люди отри­мали від Бога, є найвірнішою інструкцією для життя, тут на землі. У ній Господь через Духа Святого відкриває кожному, хто Його шукає, Свою божественну мудрість і Свою волю. Біблія – це Книга Життя, це істина, про яку повинні зна­ти всі люди. Вона є справжнім джерелом, світильником для доброго і праведного життя. Амінь!

 

Страх Божий – Олександр Шилин проповідь

  • “Хто той чоловік, що боїться він Господа? Він наставить його на дорогу, котру має вибрати: душа його житиме в щасті, і насіння його вспадку землю! Приязнь Господня до тих, хто боїться Його, і Свій заповіт Він звістить їм.” (Пс. 24:12-14)
  • “Ходіть, діти, послухайте мене, страху Господнього я вас навчу! Хто та людина, що хоче життя, що любить дні довгі, щоб бачити добро? Свого язика бережи від лихого, а уста свої від говорення підступу. Відступися від злого і добре чини, миру шукай і женися за ним! Очі Господні на праведних, уші ж Його на їхній зойк, Господнє лице на злочинців, щоб винищити їхню пам’ять з землі.” (Пс. 33:12-17)
  • “Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога! Зіпсулись вони, і обридливий чинять учинок, нема доброчинця!… Господь дивиться з неба на людських синів, щоб побачити, чи є там розумний, що Бога шукає.” (Пс. 13:1,2)

Чи має для нас сьогодні значення страх Божий? Чи потрібно його мати? Згідно Священного Писання термін “страх Божий” можна перекласти як “вірність”. Страх Божий – це особлива духовна чутливість до виконання певних вчинків. Хто має Його, той буде мати особливі одкровення від Господа для свого життя.

Функції Божого страху:

  1. Попередження. “І радився Давид із тисячниками та з сотниками, зо всіма значними. І сказав Давид до всієї Ізраїлевої громади: Якщо вам це добре, а від Господа, Бога нашого вподобане, пошлімо до наших братів, позосталих по всіх Ізраїлевих краях, а з ними до священиків та Левитів, по містах та по їхніх пасовиськах, і нехай зберуться до нас. І вернімо ковчега нашого Бога до нас, бо не зверталися ми до нього за Саулових днів… І повезли Божого ковчега на новому возі з Авінадавового дому, а Узза та Ахйо провадили того воза. А Давид та ввесь Ізраїль грали перед Божим лицем з усієї сили, і з піснями, і на цитрах, і на арфах, і на бубнах, і на цимбалах, і на сурмах. І прийшли вони аж до Кідонового току, і простяг Узза свою руку, щоб підхопити ковчега, бо воли нахилили його. І запалився на Уззу гнів Господній, і Він убив його за те, що простяг руку свою до ковчега. І помер він там перед Господнім лицем… І зажурився Давид тим, що Господь убив Уззу, і він назвав ім’я тому місцю: Перец-Узза, і так воно зветься аж до цього дня. І того дня Давид злякався Бога, говорячи: Як я внесу до себе Божого ковчега?” (1Хро. 13:1-3,7-12). “Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої!Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є! Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули. Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б. Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.” (1Кор. 11:26-32)
  2. побуджує до вчасного покаяння. Через певні, іноді навіть трагічні обставини Бог зупиняє нас від негідних справ. “І поробив він собі доми в Давидовому Місті, і приготовив місце на Божого ковчега, і розтягнув для нього скинію. Тоді Давид сказав, щоб ніхто не носив Божого ковчега, окрім Левитів, бо їх вибрав Господь носити ковчега Господа та служити Йому аж навіки. І Давид зібрав усього Ізраїля до Єрусалиму, щоб винести Господнього ковчега на його місце, яке приготовив йому він… та й сказав до них: Ви голови родів Левитів. Освятіться ви та ваші брати, і перенесете ковчега Господа, Бога Ізраїлевого, до місця, яке приготовив я йому. Бо через те, що спочатку не ви це робили, то вдарив нас Господь, Бог наш, бо ми не шукали Його так, як належало.” (1Хро 15:1-3,12,13)
  3. сприяє відновленню відносин з Богом “Хто той чоловік, що боїться він Господа? Він наставить його на дорогу, котру має вибрати: душа його житиме в щасті, і насіння його вспадку землю!” (Пс. 24:12,13)

Сьогодні особисто від кожного залежить, чи знаходимося ми в небезпеці? Як перевірити наявність Божого страху в собі? Коли виникає неприємна ситуація по відношенню тебе, як ти реагуєш? Які емоції наповнюють тебе по відношенню людей, обставин? Якщо для Бога немає місця у твоєму серці, жодна форма поклоніння не наблизить до Нього. Нехай допоможе Господь аналізувати свій стан. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *