08 травня 2019 рік, служіння в середу

Де Христос, там порядок – Андрій Кравчук проповідь

Презентація теми:

  • “Прибуває і Симон Петро, що слідком за ним біг, і входить до гробу, і плащаницю оглядає, що лежала, і хустка, що була на Його голові, лежить не з плащаницею, але осторонь, згорнена, в іншому місці… Тоді ж увійшов й інший учень, що перший до гробу прибув, і побачив, і ввірував.” (Ів. 20:6-8)
  • “Тоді до нього виходив Єрусалим, і вся Юдея, і вся йорданська околиця, і в річці Йордані христились від нього, і визнавали гріхи свої. Як побачив же він багатьох фарисеїв та саддукеїв, що приходять на хрищення, то промовив до них: Роде зміїний, хто вас надоумив утікати від гніву майбутнього? Отож, учиніть гідний плід покаяння! І не думайте говорити в собі: Ми маємо отця Авраама. Кажу бо я вам, що Бог може піднести дітей Авраамові з цього каміння! Бо вже до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та й в огонь буде вкинене.” (Мт. 3:5-10)
  • Як минула ж субота, на світанку дня першого в тижні, прийшла Марія Магдалина та інша Марія побачити гріб. І великий ось ставсь землетрус, бо зійшов із неба Ангол Господній, і, приступивши, відвалив від гробу каменя, та й сів на ньому. Його ж постать була, як та блискавка, а шати його були білі, як сніг. І від страху перед ним затряслася сторожа, та й стала, як мертва. А Ангол озвався й промовив жінкам: Не лякайтеся, бо я знаю, що Ісуса розп’ятого це ви шукаєте. Нема Його тут, бо воскрес, як сказав. Підійдіть, подивіться на місце, де знаходився Він. Ідіть же хутко, і скажіть Його учням, що воскрес Він із мертвих, і ото випереджує вас в Галілеї, там Його ви побачите. Ось, вам я звістив! І пішли вони хутко від гробу, зо страхом і великою радістю, і побігли, щоб учнів Його сповістити.” (Мт. 28:1-8)
  • “Промовляє до неї Ісус: Чого плачеш ти, жінко? Кого ти шукаєш? Вона ж, думаючи, що то садівник, говорить до Нього: Якщо, пане, узяв ти Його, то скажи мені, де поклав ти Його, і Його я візьму! Ісус мовить до неї: Маріє! А вона обернулася та по-єврейському каже Йому: Раббуні! цебто: Учителю мій! Говорить до неї Ісус: Не торкайся до Мене, бо Я ще не зійшов до Отця. Але йди до братів Моїх та їм розповіж: Я йду до Свого Отця й Отця вашого, і до Бога Мого й Бога вашого!” (Ів. 20:15-17)

Воскресіння Ісуса Христа принесло надію, віру в те, що разом з Ним ми воскресли для вічного життя. Вірити у воскресіння – означає вірити в Нього. Згідно з Писанням, Ісус Христос помер, був похований і воскрес на третій день. Аналізуючи служіння Ісуса Христа на землі, ми бачимо, що де тільки не з’являвся Христос, там зажди був порядок! Іван Хреститель – пророк і предтеча Ісуса Христа, що пророкував Його пришестя, проповідував хрещення покаянням для юдеїв, хрестячи у водах Йордану. “Тими ж днями приходить Іван Христитель, і проповідує в пустині юдейській, та й каже: Покайтесь, бо наблизилось Царство Небесне!… Тоді до нього виходив Єрусалим, і вся Юдея, і вся йорданська околиця, і в річці Йордані христились від нього, і визнавали гріхи свої. Як побачив же він багатьох фарисеїв та саддукеїв, що приходять на хрищення, то промовив до них: Роде зміїний, хто вас надоумив утікати від гніву майбутнього? Отож, учиніть гідний плід покаяння!” (Мт. 3:1-2, 5-8) У Біблії слово «покаятися» означає «змінити спосіб мислення». Глибина покаяння залежить тільки від нашого наближення до Господа. Він бачить наше серце, знає більше, ніж ми можемо собі уявити! “Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного. Бо хто іншого любить, той виконав Закона.” (Рим. 13:8) Прикладаймо зусилля щоб творити гідний плід покаяння! Нехай ім’я Господнє прославляється! Амінь!

 

Світ весь йде за Ним – Дмитро Захаров проповідь

Презентація теми:

Чому воскресіння Ісуса Христа важливе для спасіння? Спокутна жертва Сина Божого була прийнята Богом як викуп від гріха, смерті та пекла. Воно гарантує, що віруючі в Христа будуть відроджені для вічного життя. Приймаючи Ісуса Христа особистим Спасителем, в життя людини приходять переміни: змінюються цінності, пріоритети. “Дні літ наших у них сімдесят літ, а при силах вісімдесят літ… все швидко минає, і ми відлітаємо…” (Пс. 89:10) Досягаючи дару вічного життя прикладаймо зусилля, не витрачаймо марно час! 

Як у часи ап. Павла, так і сьогодні вчення про Воскресіння мертвих по-різному сприймається суспільством. “Як почули ж вони про воскресення мертвих, то одні насміхатися стали, а інші казали: Про це будемо слухати тебе іншим разом…” (Дії. 17:32) Біблія багаторазово свідчить, що існує життя в потойбічному світі – вічне життя не вигадки, прийде день Божого суду! “І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд, так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб понести гріхи багатьох, і не в справі гріха другий раз з’явитися тим, хто чекає Його на спасіння.” (Євр. 9:27,28) Згідно з Біблією, Енох та Ілля єдині, хто не побачив смерті, воно були взяті Богом на небеса. Існує припущення, що вони були забрані для підготовки до ролі двох свідків останнього часу (див. Одкр 11:3-12). Христос “…первісток серед покійних”, – свідчить Дух Святий через ап. Павла, який має право воскрешати кожного, хто приходить з щирим серцем у молитві. “Бо як мертвих Отець воскрешає й оживлює, так і Син, кого хоче, оживлює.” (Ів. 5:21); “Промовив… Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити.
І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?” (Ів. 11:25,26) 
Біблійний приклад: притча про багача і Лазаря (Див. Лк. 16:19-31). За Ісусом Христом ходило багато людей, очікуючи задоволення своїх потреб. Але зустрічаючи непорозуміння, багато залишало Його і, навіть, у складну (смертельну) годину поруч з
 Ним залишились лише ті, хто по-справжньому повірили. Чи зможемо ми до кінця свого життя залишитись вірними? “Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним.” (1Сол. 4:14) Кожній людині потрібно зробити правильний вибір, віддати своє життя на служіння Господу, щоб жити вічно з Ним на небесах. Амінь!

 

Які твої думки? – Василь Хмель проповідь

Презентація теми:

  • “А один із фарисеїв просив Його, щоб спожив Він із ним. І, прийшовши до дому того фарисея, Він сів при столі. І ось жінка одна, що була в місті, грішниця, як дізналась, що, Він у фарисеєвім домі засів при столі, алябастрову пляшечку мира принесла, і, припавши до ніг Його ззаду, плачучи, почала обливати слізьми Йому ноги, і волоссям своїм витирала, ноги Йому цілувала та миром мастила… Побачивши це, фарисей, що покликав Його, міркував собі, кажучи: Коли б був Він пророк, Він би знав, хто ото й яка жінка до Нього торкається, бож то грішниця! І озвався Ісус та й говорить до нього: Маю, Симоне, дещо сказати тобі. А той відказав: Кажи, Учителю. І промовив Ісус: Були два боржники в одного вірителя; один був винен п’ятсот динаріїв, а другий п’ятдесят. Як вони ж не могли заплатити, простив він обом. Скажи ж, котрий із них більше полюбить його? Відповів Симон, говорячи: Думаю, той, кому більше простив. І сказав Він йому: Розсудив ти правдиво. І, обернувшись до жінки, Він промовив до Симона: Чи ти бачиш цю жінку? Я прибув у твій дім, ти на ноги Мої не подав і води, а вона окропила слізьми Мої ноги й обтерла волоссям своїм. Поцілунку не дав ти Мені, а вона, відколи ввійшов Я, Мої ноги цілує невпинно. Голови ти Моєї оливою не намастив, а вона миром ноги мої намастила… Ось тому говорю Я тобі: Численні гріхи її прощені, бо багато вона полюбила. Кому ж мало прощається, такий мало любить. А до неї промовив: Прощаються тобі гріхи! А ті, що сиділи з Ним при столі, почали гомоніти про себе: Хто ж це Такий, що прощає й гріхи? А до жінки сказав Він: Твоя віра спасла тебе, іди з миром собі!” (Лк. 7:36-49) 
  • “Пильнуй за ногою своєю, як до Божого дому йдеш, бо прийти, щоб послухати…”(Еккл. 4:17)

Які думки наповнюють ваш розум? Шукаючи присутності Божої, християнин або християнка покликані бути обережними з думками, які з власного дозволу проходять через розум. Чим людина наповнює себе, то і рухає її по життю…

  • “Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду, на пасовиськах зелених оселить мене, на тихую воду мене запровадить!” (Пс. 22:1,2)  
  • “…життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє…” (Зак. 30:19)
  • “Через це подобає нам більше вважати на почуте, щоб ми не відпали коли.” (Євр. 2:1)

Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *