7 січня 2018 рік Різдво Христове

Загублена драхма – Артем Ковпак проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Луки 15:7-10)

«7. Говорю вам, що так само на небі радітимуть більш за одного грішника, що кається, аніж за дев’ятдесятьох  і дев’ятьох праведників, що не потребують покаяння!… 8. Або яка жінка, що має десять драхм, коли згубить драхму одну, не засвічує світла, і не мете хати, і не шукає уважно, аж поки не знайде? 9. А знайшовши, кличе приятельок та сусідок та каже: Радійте зо мною, бо знайшла я загублену драхму! 10. Так само, кажу вам, радість буває в Божих Анголів за одного грішника, який кається.»

Презентація теми:

Притча про загублену драхму – одна з притч Ісуса Христа, що міститься в Євангелії. (Лк. 15:7-10) Дана притча розкриває велич любові і милосердя Божого до грішників. Але яке значення вона має для нас? Чи радіє Небо як ви ходите перед Богом? Наскільки Ісус Христос прославляється у вашому серці? Жінка мала певні цінності – десять драхм. У давнину срібні монети нанизували на міцний шнурок і надягали на шию. Це було дорогоцінне намисто з сяючого срібла, яке передавалося у спадок! Існують певні цінності і у нас, християн, данні Ісусом через спокутну жертву на Голгофі. «що був виданий за наші гріхи, і воскрес для виправдання нашого.» (Рим. 4: 25) «Захотівши, Він нас породив словом правди, щоб ми стали якимсь первопочином творів Його.» (Як. 1:18) Для жінки кожна драхма була дорогоцінна, коли одна була згублена, то вона шукала її поки не знайшла. Це є прикладом для нас, маленькі справи, які здавалося не мають значення, але вони впливають на  якість нашого християнства. Втрачається перша любов до Бога, псуються відносини з ближнім… Бог віддав на смерть Свого Однородженного Сина, який своєю кров’ю спокутував людство від неминучого засудження в пеклі, а що ви зробили для Нього? «Я знаю діла твої, і працю твою… Але маю на тебе, що ти покинув свою першу любов.» (Одкр. 2:2,4) Якщо ви загубили «драхму», то визнайте своє положення перед Богом. Жінка почала шукати драхму у себе вдома запаливши свічку. Для нас, християн, Слово Боже – це світильник! Не шукайте причин у оточуючих, шукайте їх у своєму серці, у світлі Слова Божого. Можливо у вашому серці багато негідних речей, які треба видалити щоб Бог наповнював вас і використовував для Своєї Слави. «І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях…» (2Петр. 1:19) Нехай Господь благословить вас і допоможе знайти те, що загублене, щоб мати радість у Ісусі Христі. Амінь!

 

Пізнання Бога – джерело життя – Микола Білоцький проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Неемія 8:8-12)

«8. І читали в книзі, у Божому Законі виразно, і вияснювали значення, і робили зрозумілим читане. 9. І сказав намісник Неемія, і священик учитель Ездра й Левити, що вияснювали народові, до всього народу: День цей святий він для Господа, Бога вашого, не будьте в жалобі й не плачте! Бо плакав увесь народ, як почув слова Закону… 10. І сказав він до них: Ідіть, їжте сите та пийте солодке, і посилайте частки тому, в кого нема наготовленого. Бо святий цей день для нашого Господа, і не сумуйте, бо радість у Господі це ваша сила! 11. І Левити потішали ввесь народ, говорячи: Мовчіть, бо цей день святий, і не сумуйте! 12. І пішов увесь народ їсти та пити, і посилати частки та чинити велику радість, бо розумів ті слова, що розповіли йому.»

2. (Від Матвія 2:1-12)

«1. Коли ж народився Ісус у Віфлеємі Юдейськім, за днів царя Ірода, то ось мудреці прибули до Єрусалиму зо сходу, 2. і питали: Де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому. 3. І, як зачув це цар Ірод, занепокоївся, і з ним увесь Єрусалим. 4. І, зібравши всіх первосвящеників і книжників людських, він випитував у них, де має Христос народитись? 5. Вони ж відказали йому: У Віфлеємі Юдейськім, бо в пророка написано так: 6. І ти, Віфлеєме, земле Юдина, не менший нічим між осадами Юдиними, бо з тебе з’явиться Вождь, що буде Він пасти народ Мій ізраїльський. 7. Тоді Ірод покликав таємно отих мудреців, і докладно випитував їх про час, коли з’явилась зоря. 8. І він відіслав їх до Віфлеєму, говорячи: Ідіть, і пильно розвідайтеся про Дитятко; а як знайдете, сповістіть мене, щоб і я міг піти й поклонитись Йому. 9. Вони ж царя вислухали й відійшли. І ось зоря, що на сході вони її бачили, ішла перед ними, аж прийшла й стала зверху, де Дитятко було. 10. А бачивши зорю, вони надзвичайно зраділи. 11. І, ввійшовши до дому, знайшли там Дитятко з Марією, Його матір’ю. І вони впали ницьма, і вклонились Йому. І, відчинивши скарбниці свої, піднесли Йому свої дари: золото, ладан та смирну. 12. А вві сні остережені, щоб не вертатись до Ірода, відійшли вони іншим шляхом до своєї землі.»

Презентація теми:

«Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог.» (Мт. 1:23)  «…Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і … перейшов він від смерти в життя.» (Ів. 5:24) «Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…» (Рим. 8:14) «Засоромлені ці мудреці, збентежилися й були схоплені. Ось вони слово Господнї відкинули, що ж за мудрість ще мають вони?» (Єрем. 8:9) Мудрість перебуває там, де є дослідження Слова Божого! «Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків, та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує!» (Пс. 1:1,2)
Найнебезпечніше положення в християнстві – це форма обрядовості. Коли ви вважаєте що знаходитеся з Богом, але насправді ви далеко від Нього. «Бо ти кажеш: Я багатий, і збагатів,і не потребую нічого. А не знаєш, що ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий!» (Одкр. 3:17) Амінь!

 

Різдво – крок назустріч – Олександр Бубнов проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Ісая 52:10)

«10. Господь обнажив на очах усіх народів святеє рамено Своє, і спасіння від нашого Бога побачать всі кінці землі!»

Презентація теми:

«Створю Я плід уст: Спокій, спокій далекому та близькому! говорить Господь, і вздоровлю його.» (Іс. 57:19) Бог виконав Своє Слово, Він приніс мир у серця тих, хто страждав. Кожен повинен усвідомлювати, що його ім’я записано на долонях Ісуса Христа, бо всі беззаконня світу Він взяв на Себе. «Господь обнажив на очах усіх народів святеє рамено Своє…» (Іс. 52:10) Людство хвалиться тим що має, але Господь Ісус Христос прийшов в цей світ немовлям. Вже з дитинства диявол намагався згубити Ісуса щоб не було викуплення людства. Христос явив Святе рамено Господнє. «…[Христос] на коліна припав та й молився, благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!…» (Лк. 22:41,42) Ісус зодяг людське тіло щоб викупити людство від вічної загибелі, Його народження не було сенсацією для людства. Тільки пастухам Анголи  сповістили про Божу славу, а згодом прийшли й мудреці з дарами. 

Хвороба Епафродита була безпосередньо пов’язана з його невпинним служінням Христу. Ап. Павло говорить:  «Але я вважав за потрібне послати до вас брата Епафродита, свого співробітника та співбойовника, вашого апостола й служителя в потребі моїй, бо він побивався за вами всіма, і сумував через те, що ви чули, що він хворував. Бо смертельно він був хворував. Але змилувався Бог над ним, і не тільки над ним, але й надо мною, щоб я смутку на смуток не мав. Отож, тим швидше послав я його, щоб тішились ви, його знову побачивши, і щоб без смутку я був. Тож прийміть його в Господі з повною радістю, і майте в пошані таких…» (Фил. 2:25-29) Щоб не було в світі смутку і страждань Бог віддав Сина Ісуса Христа на страждання заради нашого спасіння. Він завоював весь світ через любов, смирення, прощення, милосердя. Це радісна звістка! Нехай Ім’я Господнє буде прославлене. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *