06 листопада 2019 рік, служіння в середу

Віра, надія та любов – Віталій Жиляк проповідь

Презентація теми:

“А тепер залишаються віра, надія, любов, оці три. А найбільша між ними любов!” (1Кор. 13:13) Без віри, надії та любові спасіння не існує. “Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий…” (Еф. 2:8)“усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає!” (1Кор. 13:7,8). Якщо детально розібратись що є віра, надія та любов, набагато легше буде їх зрозуміти та прийняти як Божий дар у своє життя. 

⇒ ВІРА

  • “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.” (Рим. 10:17) Коли Бог говорить, Його слово має владу народити в серці людини віру. Деколи Слово не приносить користі. Чому? Серце нездатне сприймати істину Священного Писання. “Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів.” (Євр. 4:2). Божа віра спонукує до добрих діл. Саме так розпізнається віра людини. Як написано: “Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!” (Мт. 7:20) 
  • “А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого.” (Євр. 11:1) Без віри існування надії неможливе, бо віра – основа (фундамент)! Завдяки вірі, яка базується на Слові, маємо надію що будемо з Богом у небесах. “а надія не засоромить…” (Рим. 5:5).

⇒ НАДІЯ

  • “Надією бо ми спаслися. Надія ж, коли бачить, не є надія, бо хто що бачить, чому б того й надіявся?” (Рим. 8:24) Надія дає підставу для сподівання. Сподіваєшся бути здоровим? Потрібна віра. А для того, щоб віра була дійсна, а не просто “пусті” слова, потрібно Слово від Бога. Якщо немає Слова, то це лише мрії, а Господь вчить надіятись, щоб не бути засоромленим у своєму сподіванні. 

⇒ ЛЮБОВ

  • “А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости!” (Кол. 3:14);
  • “а надія не засоромить, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам.” (Рим. 5:5) Саме любов допомагає дочекатись очікуванного спасіння, зцілення. Священне Писання говорить, що “Любов довготерпить…” (1Кор. 13:4). Завдяки любові християнин має силу звершувати добрі справи. Звертаючись у своєму листі до однієї з Церквов, апостол Павло пише: “Тому й я, прочувши про вашу віру в Господа Ісуса, і про любов до всіх святих,
    не перестаю за вас дякувати, і в молитвах своїх за вас згадую, щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його, просвітив очі вашого серця, щоб ви зрозуміли, до якої надії Він вас закликає, і який багатий Його славний спадок у святих, і яка безмірна велич Його сили в нас, що віруємо за виявленням потужної сили Його…” (Еф. 1:15-19) 
    Віра є, любов є, але чогось бракує… Коли немає надії в серці християнина, любов буде тимчасовою. Людина без істинної надії не зможе постійно любити ближнього, чинити справи милосердя. Найнещасніша людина, хто надіється на Бога тільки в земному житті. 

Ворог людської душі (диявол) кидає ВСІ сили аби розбити віру християнина. Біблійним прикладом слугує Йов. Аналізуючи його шлях, можна сказати що навіть складні обставини непохитнули Його віру до Всевишнього. Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху” (Йов. 19:25)

Бог закликає кожного християнина жити Його словом для того, щоб перемагати адже сумніви, недовіра руйнують віру. “…Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер. Нехай бо така людина не гадає, що дістане що від Господа.” (Як. 1:6,7) Якщо віра то підстава сподіванного, то невірство – ворог номер один. “Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний… Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку…” (1Ів. 4:17,18) Біблійний приклад: уосконалення любові до Христа у серці Петра. Якщо відповідаємо на поклик Христа, Його любов виливається у наші серця Святим Духом. Чим більше пізнаємо Його любов, тим легше відповісти взаємністю. Чим більше розуміємо як Він сильно любить, тим легше любити Його. То для того, щоб полюбити Бога, нам треба пізнати і зрозуміти Його любов. Нехай Бога нам в цьому допоможе! 

“А тепер залишаються віра, надія, любов, оці три. А найбільша між ними любов!” (1Кор. 13:13) Амінь!

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *