6 жовтня 2019 рік, служіння в неділю Хліболомлення

Життя в благодаті Божій – Василь Хмель проповідь

Презентація теми:

“Мир великий для тих, хто кохає Закона Твого, і не мають вони спотикання.” (Пс. 118:165) Джерелом справжнього миру є наш Творець, Бог. “бо все, що в світі: пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва, це не від Отця, а від світу.” (1Ів. 2:16) Як важливо мати Божий мир та мудрість щоб правильно діяти. “Тож тому, поки маємо час, усім робімо добро, а найбільш одновірним!” (Гал. 6:10) Біблійний приклад: цар Навуходоносор. Найчастіше, ми хочемо бачити Бога у вирішенні своїх проблемних ситуацій, але Господь бажає мати спілкування незалежно від ситуацій життя. “Шукав я був Господа, і Він озвався до мене, і від усіх небезпек мене визволив.” (Пс. 33:5), – говорить псалмоспівець. Тож покладаймо надію не на свій розум, але на силу живого Бога! “так буде і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!” (Іс. 55:11) Біблійний приклад: непослух пророка Йони.

  • “Так говорить Господь, твій Відкупитель, Святий Ізраїлів: Я Господь, Бог твій, що навчає тебе про корисне, що провадить тебе по дорозі, якою ти маєш ходити.” (Іс. 48:17)

Будьмо уважними, не зневажаймо Слово Боже своїми думками, діями! 

  • “О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!” (Іс. 48:18);
  • “Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу.” (1Петр. 3:10);
  • “бо ще слова нема на моїм язиці, а вже, Господи, знаєш те все!” (Пс. 138:4);
  • “Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком, та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх. Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти?” (Рим. 7:22-24);

Господь Ісус Христос постраждав і воскрес за весь світ, за всіх людей, щоб Своєю кров’ю дарувати спасінна від вічної загибелі. Він дарує Свою праведність кожному, хто приходить до Нього з щирим покаянням. 

  • “Тож покоріться під міцну Божу руку, щоб Він вас Свого часу повищив.” (1Петр. 5:6);
  • “Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.” (Як. 4:6);
  • “Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов. Бо коли це в вас є та примножується, то воно зробить вас нелінивими, ані безплідними для пізнання Господа нашого Ісуса Христа. А хто цього не має, той сліпий, короткозорий, він забув про очищення з своїх давніх гріхів. Тому, браття, тим більше дбайте чинити міцним своє покликання та вибрання, бо, роблячи так, ви ніколи не спіткнетесь. Бо щедро відкриється вам вхід до вічного Царства Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа.”(2Петр. 1:5-11);
  • “Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!” (1Тим. 4:16);

Блаженний той, хто живе в благодаті Божій. Християнин покликаний мати чутливість до голосу Святого Духа, бо без Його керівництва неможливо правильно діяти. “Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.” (Мт. 7:21);

  • “Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом. Коли з’явиться Христос, наше життя, тоді з’явитеся з Ним у славі і ви.” (Кол. 3:2-4);
  • “Чи ж жінка забуде своє немовля, щоб не пожаліти їй сина утроби своєї? Та коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!” (Іс. 49:15);
  • Кожен, хто ненавидить брата свого, той душогуб. А ви знаєте, що жаден душогуб не має вічного життя, що в нім перебувало б.” (1Ів. 3:15);
  • “Хто відхилює вухо своє, щоб не слухати Закона, то буде огидна й молитва того.” (Прип. 28:9);

Блажен той, хто досконало виконує Божі заповіді, амінь!

 

Праведність в Ісусі Христа – Євген Айслер проповідь

Презентація теми:

“Та не тільки за них Я благаю, а й за тих, що ради їхнього слова ввірують у Мене… А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми.” (Ів. 17:20,22) 

Як визначити: росту я духовно чи ні?

  • “А для деяких, що були себе певні, що вони ніби праведні, і за ніщо мали інших, Він притчу оцю розповів. Два чоловіки до храму ввійшли помолитись, один фарисей, а другий був митник. Фарисей, ставши, так молився про себе: Дякую, Боже, Тобі, що я не такий, як інші люди: здирщики, неправедні, перелюбні, або як цей митник. Я пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що тільки надбаю! А митник здалека стояв, та й очей навіть звести до неба не смів, але бив себе в груди й казав: Боже, будь милостивий до мене грішного!… Говорю вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той. Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, хто ж понижається, той піднесеться.” (Лк. 18:9-14)

Досліджуючи притчу Ісуса Христа про фарисея і митника, виникає питання, а кого підтримуєте ви? З позиції вчення Ісуса Христа, митник учинив правильно, бо вважав що лише Бог може дати правильну оцінку. Щоб оцінити праведність існує як людський, так і Божий вимір. Людський вимір визначається егоїстичними бажаннями, Божий – ставленням до ближнього. “Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить?” (1Ів. 4:20) Не слід оцінювати своєї праведності, виходячи з власних переконань, як це зробив митник. Бог очікує щоб ми, християни, керувалися Його засадами – не відносились до ближнього з презирством, непошаною, а навпаки чинили лише добро в Ісусі Христі. 

“бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі…” (Рим. 3:23,24) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *