6 вересня 2017 рік служіння в середу

Божа воля – Уэсли Ард проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(2 Самуїлова 3:33-39)

«33. І заспівав цар жалобну пісню над Авнером та й сказав: Чи Авнер мав загинути смертю негідного? 34. Твої руки були не пов’язані, не забиті були твої ноги в кайдани, ти впав, як від неправедних падають! І ввесь народ ще більше плакав над ним.»

Презентація теми:

Авнер помирає як дурень, говорить Біблія.[англ.пер.]«Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога!…» (Пс. 52:2)Не обов’язково слова, але вчинки можуть свідчити про наше відношення до Бога.Іноді живемо так, як ніби нам не потрібно буде давати звіт Богові.(Євр. 4:13) «…людям призначено вмерти один раз, потім же суд…» (Євр. 9:27)Якщо життя негідне перед Богом,то це велика помилка людини. Ми молимось молитвою:«Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.» (Мт. 6:9,10)Слово Боже закликає щоб ми розуміли, що є воля Господня і бажали виконуватиїї в своєму житті. Розглянемо життя людини, яка колись відкинула волю Господню. Авнер був провідником війська Саула, син Нера, Саулового дядька. (1Сам. 14:50)Саул був першим царем Ізраїлю.Розглянемо за яких обставин він отримав престол. Самуїл був суддею Ізраїльського народу.

«І сталося, як Самуїл постарівся, то поставив синів своїх за суддів для Ізраїля. А сини його не йшли його дорогою, і вхилялись до зиску, і брали підкупа, і ламали Закона.І зібралися всі Ізраїлеві старші, і прийшли до Самуїла…, та й сказали до нього: Ось ти постарівся, а сини твої не йдуть дорогами твоїми. Тепер настанови нам царя, щоб судив нас, як у всіх народів…І молився Самуїл до Господа. І сказав Господь до Самуїла: Послухай голосу того народу щодо всього, про що він сказав тобі, бо не тобою вони погордували, але Мною погордували, щоб Я не царював над ними.» (1Сам. 8:1,3-7)

З самого початку бачимо, що відбувається битва між волею людини і волею Бога. Ізраїль не хотів щоб над ним панував Бог, бо мав бажання отримати своє керівництво. Якщо в своєму житті ми починаємо відкидати волю Божу,то збиваємося з вірного шляху і йдемо не в тому напрямку. Спокуси, перш за все, походять від нашої власної плоті і її пожадливості.(Як. 1:13-15) «Не обманюйтесь, брати мої любі!» (Як. 1:13-16) Слово«обманюватися або помилятися» є морським терміном(грец.)Якщо корабель збивається з курсу і пливе у неправильному напрямку, він не досягає своєї мети. Ізраїль також збивається з правильного курсу і Бог дає їм царя. Біблія говорить, що цар Саул був з коліна Веніамінова. У 49 розділі Буття ми бачимо, що Яків перед своєю смертю пророчо промовив, що правителем над Ізраїлем буде людина з Юдиного коліна. Хоча Саула обрав Бог, цей чоловік зрештою став неслухняним. Історія Саула вчить, що цар має керувати народом не самовільно, як йому заманеться, а сповнювати Божу волю. Коли було слово від Бога щоб амалика повністю знищити, Саул не до кінця виконав веління Господа, бо йому стало шкода.

«І сказав Самуїл: Таж послух ліпший від жертви, покірливість краща від баранячого лою! Бо непокірливість як гріх ворожбитства, а свавільство як провина та служба бовванам. Через те, що ти відкинув Господні слова, то Він відкинув тебе, щоб не був ти царем.» (1Сам. 15:22,23)

ІБог обирає нового правителя  – Давида. Біблійна розповідь про Давида розпочинається його помазанням на царювання. Саул знав про це. Навіть своєму синові Йонатану вінговорить: «Бо всі дні, поки Єссеїв син живий на землі, не будеш міцно стояти ані ти, ані царство твоє…» (1Сам. 20:31) Після помазання Давида царем над домом Юди, Авенер поставляє царем над одинадцятьма колінами Ізраїлю Іш-Бошета, сина Саула. (2Сам. 2:8,9)Він знав, що царем Ізраїлю повинен стати Давид, але замість того, щоб покоритися волі Господній він чинить свою волю.Через кілька часу відбулася війна, яка закінчилась повною поразкою Авенера. Подібне відбувається у в нашому житті. Виконуючи свою волю, ми починаємо війну проти  Бога.Гордість і непокірність приводять людину на бік Божого ворога – диявола.

«Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.» (Мт. 7:21)

Противлення волі Бога – це вчинки проти совісті. Ми, як християни, повинні прагнути виконувати Божу волю у своєму житті.  І, як ви пам’ятаєте блудний син,Елімелех з дружиною Ноомі опинилися в іншій країні. Виконуючисвою волю і ігноруючи Бога є ризик опинитися на чужині, далеко від Бога. Наші дії мають великий вплив на людей, які оточують нас. І, як бачимо непослух Авенера приносить іншим людям смерть. «І була довга та війна між домом Сауловим та між домом Давидовим. А Давид усе зміцнювався, а Саулів дім усе слабнув.» (2Сам. 3:1)Авнер продовжує встановлювати свою волю. Невже він не бачив, який кінець може його спіткати. І, як далеко зайшов в своїх діях блудний син перед тим, як повернувся в дім батька. Аналізуючи життя блудного сина постає питання: чому він раніше не проаналізував своє положення і не повернувся в дім батька?

«Пожадливість потому, зачавши, народжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть.» (Як. 1:15)

Врешті-решт Авенер визнає свою помилку і визнає її перед Давидом, але Йоав не довіряє йому адже саме він Авнер вбив його рідного брата. «І вернувся Авнер до Хеврону, а Йоав відвів його в середину брами, щоб поговорити з ним таємно, та й ударив його там у живіт, і той помер за кров брата його Асаїла.» (2Сам. 3:27)

Якби Авенер після смерті Саула підкорив свою волю Богу, то його життя було б інакшим. Якщо свою волі ми підкоряємо Небесному Батькові, Він буде використовувати нас для Своєї слави. Нам не потрібно чекати тієї миті коли вже буде пізно. Розглянемо життя Савла. Його дії були негідні в очах Бога, але прийшов час він навернувся до Ісуса Христа і став ревним служителем Бога.

«А Савл нищив Церкву, вдирався в доми, витягав чоловіків і жінок та давав до в’язниці…» (Дії. 8:3) «…дишучи грізьбою й убивством на учнів Господніх, приступивши до первосвященика, попросив від нього листи у Дамаск синагогам, щоб, коли знайде яких чоловіків та жінок, що тієї дороги вони, то зв’язати й привести до Єрусалиму.А коли він ішов й наближався до Дамаску, то ось нагло осяяло світло із неба його, а він повалився на землю, і голос почув, що йому говорив: Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш? А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той: Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі бити ногою колючку! А він, затрусившися та налякавшися, каже: Чого, Господи, хочеш, щоб я вчинив? А до нього Господь: Уставай, та до міста подайся, а там тобі скажуть, що маєш робити!» (Дії. 9:1-6)

Проти волі Бога йти дуже важко. Які мотиви наших дій? Чи гіднівони перед Богом?  Ісус Христос говорить: «Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.» (Ів. 14:6)Хоча у нас є сили і здібності не підкорятися Божим заповідям, ми не маємо права це робити. Життя відповідно Його волі повинностати головною метою нашого життя. Юда, багатийюнак, Пилат, Фелікс, цар Агрипа були недалеко від Божого Царства, але вони не покорилисяволі Небесного Батька.

Чи виконуєш ти сьогодні волю Бога в своєму житті? Амінь!

 

Цінність життя – Христос – Білл Мей проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (Якова 1:13,14)

«13. Випробовуваний, хай не каже ніхто: Я від Бога спокушуваний…»

 

  1. (Якова 1:17)

«17. Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни.»

Презентація теми:

Він живий, тому Я можу зустріти завтрашній день. Якби Христос не зійшов з неба,і не прожив безгріховне життя, то я б помер з причини своїх гріхів. Від синів Ізраїлю Бог вимагав щорічного жертвопринесення. Кожна жертва була символом майбутнього адже вони були недостатньо очищені. І настав час, коли Бог віддав Свого СинаІсуса Христа за гріх людства. Він прожив досконале життя, був випробований у всьому, помер на хресті і воскрес… І саме через Його жертву кожен із нас отримав можливість вести святий спосіб життя. Апостол Павло каже: «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Рим. 6:23)«бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави…» (Рим. 3:23)Наскільки ми б не були досконалі в очах людей завжди пам’ятаймо, що ми у гріховній плоті, але по великій милості Бога маємо прощення гріхів в імені Ісуса Христа. «Хіба з одного отвору виходить вода солодка й гірка?» (Як. 3:11)«…Бог злом не спокушується, і нікого Він Сам не спокушує.Але кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною.» (Як. 1:13,14)Апосто Петро говорить, що наш «супротивник диявол ходить, ричучи, як лев…» (1Петр. 5:8) Будь-який дар від Богє досконалий, а все що дає диявол веде до смерті. Не загравай з гріхом адже це небезпечно. «Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утечевін від вас.» (Як. 4:7)Нехай ім’я Ісуса Христа буде благословенним. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *