6 серпня 2021 рік, служіння в п’ятницю

Послання до Римлян розділ 3 частина 1 – Вадим Матюха вивчення Божого Слова

Ніхто з людей не може розв’язати проблему гріхів власними зусиллями. Апостол Павло в посланні до Римлян пише: “А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає, бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави…” (Рим. 3:23) 

“А тепер, без Закону, правда Божа з’явилась, про яку свідчать Закон і Пророки. А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає,
бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі, що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів, за довготерпіння Божого, щоб виявити Свою правду за теперішнього часу, щоб бути Йому праведним, і виправдувати того, хто вірує в Ісуса.” (Рим. 3:21-26)

“і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло. А з Нього ви в Христі Ісусі, що став нам мудрістю від Бога, праведністю ж, і освяченням, і відкупленням, щоб було, як написано: Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом!” (1Кор. 1:28-31)

Спасіння – це незаслужений дар від Бога через віру в Христа. Ми не можемо самоправедністю нічого добавити до того, що зробив Син Божий. Нам потрібно лише визнати свою провину перед Ним за те, що відвернулися та відкинули Його. Впокоритися і прийняти Його благодать. “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.” (1Ів. 1:9)

Справжня віра відкидає будь-яку самоправедність. Якби спасіння можна було заслужити добрими ділами, це давало б привід вихвалятися. Але коли спасіння ґрунтується на вірі, на підставі викупної жерви Христа, вже не залишається приводу. (Рим. 3:28)

Чи є Бог виключно Богом іудеїв? Ні, Він також і Бог язичників. Христос помер не за якийсь визначений народ, а за грішників усього світу. І дар спасіння Він пропонує всім, хто побажає, як іудеям, так і язичникам. (Рим. 3:29-31) Амінь!

 

Випробовуйте самих себе, чи ви у вірі – Микола Савчук проповідь

Одна із проблем у християнському світі – непослух і бунт проти Бога, невіра будь-якому слову Писання. З огляду на покликання християнина, Слово Боже закликає кожного окремо триматися Господа щирим серцем, не виходити з під Його покрову. “Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе…” (2Кор. 13:5)

“А Ісус зростав мудрістю, і віком та благодаттю, у Бога й людей.” (Лк. 2:52) Мудрість Божа є тією мудрістю, яка варта нашої пильної уваги. Вона необхідна для прийняття правильних рішень у будь-якій ситуації. “Страх Господній початок премудрости, а пізнання Святого це розум…” (Прип. 9:10)

Найбільше бережімо своє серце, аналізуймо, чи не перебуваємо ми на хибному, небезпечному шляху. Зростаймо в міру повного зросту в Христі Ісусі.

“Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить?” (1Ів. 4:120) Амінь!

 

Навчання в стражданнях – Руслан Прохор проповідь

“Скуштуйте й побачте, який добрий Господь, блаженна людина, що надію на Нього кладе!” (Пс. 33:9) 

Наша віра не може базуватися на чиїсь вірі. Щоб поводитися достойно згідно з покликанням Бога, потрібно: наполегливо досліджувати Священне Писання, перебувати у постійному спілкуванні із Богом у молитві, жити за прикладом Ісуса Христа, будуючи правильно стосунки з ближнім.

Можливо мовчання Бога у час ваших страждань є незрозумілим. Усі обставини проти. Навкруги темно. Немає підтримки. Але на всі свій час. Навчаймося навіть у важкий період життя любити Бога нашого всім серцем своїм, душею, розумом. Біблійний приклад – Йосип. (Бут. 50:15-21)

Коли Бог випробовує нас, поруч є люди, які можуть дошкуляти приниженням, висміювати, кидаючи власні коментарі. Будьмо твердими і витривалими до кінця, покладаючись на Божу милість і силу.

“І хоч Сином Він був, проте навчився послуху з того, що вистраждав був.” (Євр. 5:8) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *