5 серпня 2020 рік, служіння в середу

По слідах Ісуса – Дмитро Захаров проповідь

“Ти сьогодні засвідчив Господеві, що Він буде тобі Богом, і що ти будеш ходити дорогами Його, і що будеш виконувати постанови Його, і заповіді Його, і закони Його, і що будеш слухатися голосу Його. А Господь сьогодні засвідчив тобі, що ти будеш Йому народом вибраним, як Він наказав був тобі, і що ти виконуватимеш усі заповіді Його…” (Зак. 26:17,18)

Щоб слідувати за Богом, необхідно виконувати Заповіді і бути чутливими до Його голосу. (Зак. 26:17,18) Земне життя тимчасове і тому, важливо інвестувати у вічні цінності – завжди говорити про Ісуса Христа, піклуватися про ближніх.

“Обізвався до нього Іван: Учителю, ми бачили одного чоловіка, який з нами не ходить, що виганяє Ім’ям Твоїм демонів; і ми заборонили йому, бо він із нами не ходить. А Ісус відказав: Не забороняйте йому, бо немає такого, що Ім’ям Моїм чудо зробив би, і зміг би небаром лихословити Мене.” (Мк. 9:38,39)

А як ми слідуємо за Христом сьогодні? Йти за Христом – це платити ціну, а саме: пізнавати і розуміти волю Божу, жити небесними цінностями, бути сміливими, пам’ятати свою ціль і призначення. “Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.” (Ів. 14:6) Нехай благословить Господь, незалежно обставин, довіряти Йому! Амінь!

 

Твій вибір – Руслан Прохор проповідь

Бог створив людину, щоб вона самостійно робила вибір між добром і злом. Чи можна відчувати себе вільним, думаючи, та діючи так, як багато хто – котрі свідомо роблять беззаконня сподіваючись, що можливо пізніше навернуться на правильну дорогу. Всевишній віддав найдорожче – Свого Сина, щоб нас спасти, дати життя вічне, а чи шануємо ми Його своїми вчинками? Як ми живемо? 

“І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав та присвоїв із заплати за землю? Хіба те, що ти мав, не твоє все було, а продане не в твоїй владі було? Чого ж в серце своє ти цю справу поклав? Ти не людям неправду сказав, але Богові! Як Ананій зачув ці слова, то впав та й умер… І обгорнув жах великий усіх, що це чули!” (Дії. 5:3-5) 

Постійно точиться боротьба між духовною і тілесною складовою людини і, наша відповідальність, як дітей Божих, пильнувати і робити ПРАВИЛЬНИЙ вибір, звертаючись за допомогою до Господа.

На наш вибір впливає:

  • внутрішнє наповнення. Яким думкам ми дозволяємо ввійти у наш розум? “…Бо чим серце наповнене, те говорять уста. (Мт. 12:34) 
  • зовнішнє оточення. Перед тим, як прийняти рішення, варто радитись із Богом, щоб уникнути небезпечних наслідків. Біблійні приклади – Лот, Самсон, Давид.

Господь завжди дає поради лише на користь і, коли ми вміємо шукати Його волі і чекати, тоді успіх і благословення супроводжуватиме нас. Обираймо кроки віри, будьмо готовими свідчити про Христа! “Але те, що для мене було за надбання, те ради Христа я за втрату вважав. Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа…” (Фил. 3:7,8) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *