05 травня 2019 рік, служіння в неділю

Освяти Ти їх правдою – Олександр Шилин проповідь

Презентація теми:

“Коли з ними на світі Я був, Я беріг їх у Ймення Твоє, тих, що дав Ти Мені, і зберіг, і ніхто з них не згинув, крім призначеного на загибіль, щоб збулося Писання. Тепер же до Тебе Я йду, але це говорю Я на світі, щоб мали вони в собі радість Мою досконалу. Я їм дав Твоє слово, але світ їх зненавидів, бо вони не від світу, як і Я не від світу. Не благаю, щоб Ти їх зо світу забрав, але щоб зберіг їх від злого. Не від світу вони, як і Я не від світу. Освяти Ти їх правдою! Твоє слово то правда. Як на світ Ти послав Мене, так і Я на світ послав їх. А за них Я посвячую в жертву Самого Себе, щоб освячені правдою стали й вони.” (Ів. 17:12-19) Слово “освячення” походить від слова “святість”, що означає відділення, очищення, непричетність до зла. Тема святості є дуже важливою для Церкви Ісуса Христа. Без чистоти не можливі справжні відносини по відношеню до Бога, ближнього… “Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога.” (Мт. 5:8); “Серце чисте створи мені, Боже…” (Пс. 50:12) Згідно Біблії слова освячення – це відділення, значення якого включає в себе не тільки відділення від зла, але й посвячення себе Богу. Богопізнання є найважливіше з усіх пізнань. Як ми відносимось до питання дослідження Слова? Чи готуємо свої серця коли приходимо в Дім Господній? Бог очікує пошани, посвяти що походить із наших сердець. Для священників Старого Заповіту згідно Закону відділення включало себе багато аспектів, але все починалось з одягу. Приходячи перед лице Бога, який одяг (фізичний/духовний) ми маємо? Зберігаймо свій одяг у чистоті і святості! Нехай допоможе Господь робити аналіз власного життя і вчасно діяти, наближаючись до Бога! Амінь!

 

Дві дороги – Олександр Захаров проповідь

Презентація теми:

Господь промовляє істину Слова не через ангелів, а через Своїх вірних. Ми, християни, покликані своїми вчинками, діями нести Благу Звістку про Спасителя Христа людям, які знаходяться в полоні гріха. Звертаючись до громади Коринту ап. Павло говорить: “Ви наш лист, написаний у наших серцях, якого всі люди знають і читають! Виявляєте ви, що ви лист Христів, нами вислужений, що написаний не чорнилом, але Духом Бога Живого…” (2Кор. 3:2,3) Люди світу цього пильно спостерігають за вчинками Церкви, тому як важливо бути істинним світлом! Господи! Ми потребуємо щоб Ти відкривався кожному з нас особисто, щоб віра будувалась на вічному, незмінному Слові. “…Церква Бога Живого, стовп і підвалина правди.” (1Тим. 3:15) 

“Увіходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її!” (Мт. 7:13,14) Чи не подібні ми до фарисеїв, які ревно відстоювали самоправедність перед Христом?! Чи дійсно ми на правильному шляху? Існує лише два шляхи: або один в Небесне Царство, – або ж інший в пекло диявола. 

  • “Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.” (Рим. 14:17); 
  • “…Бо Божеє Царство всередині вас!” (Лк. 17:21)

Будемо аналізувати своє положення! “Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе…” (2Кор. 13:5), – закликає Дух Святий через ап. Павла. На жаль, є категорія людей, які вважають що крокують в небо, старанно виконуючи заповіді, але в дійсності далеко не так. “Буває, дорога людині здається простою, та кінець її стежка до смерти.” (Прип. 14:12) Перевіряймо своє життя: вчинки, думки, цінності, сумління в світлі Священного Писання. Широка дорога – небезпечна дорога! “…Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові!” (Ів. 16:2) Кожна людина має дві природи – душевну (тілесну) та духовну (небесну). “І, як носили ми образ земного, так і образ небесного будемо носити.” (1Кор. 15:49) Крокувати тернистим шляхом в Обіцяний небесний край можуть духовно відродженні люди, які мають нове серце й новий дух. Душевна людина не має надії! Особисті відносини з Господом у занедбаному стані, духовного життя не має, а так не повинно бути! “Хіба з одного отвору виходить вода солодка й гірка?” (Як. 3:10,11) Як щодо нашого стану? Чи не хитаємось ми у вірі? Тримаймось життя Божого в Ісусі Христі!

Як зробити правильний вибір? “Промовив тоді Ісус учням Своїм: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною. Бо хто хоче спасти свою душу, той погубить її, хто ж за Мене свою душу погубить, той знайде її.” (Мт. 16:24,25) Для того щоб стати істинним послідовником Христа, треба зректися самого себе і пізнавати Його через Слово, молитву. Слово Господнє потребує певного твердого рішення, воно визначне для спасіння кожного, хто приходить до Христа. Дорогий друже, яка основа твоєї віри? Чим керуєшся в житті: гріховною природою, яка підвладна гріху, чи силою Святого Духа? Людське “я” стурбоване лише своїм життям, інше життя взагалі не цікавить. Пам’ятаймо, людина, яка живе душевним (тілесним) ненаслідує вічних осель! “Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців.” (Ів. 4:23) Через процес Богопізнання ми наближаємось до Господа…  

  • “благодать вам та мир нехай примножиться в пізнанні Бога й Ісуса, Господа нашого! Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою. Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління. Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов. Бо коли це в вас є та примножується, то воно зробить вас нелінивими, ані безплідними для пізнання Господа нашого Ісуса Христа. А хто цього не має, той сліпий, короткозорий, він забув про очищення з своїх давніх гріхів. Тому, браття, тим більше дбайте чинити міцним своє покликання та вибрання, бо, роблячи так, ви ніколи не спіткнетесь. Бо щедро відкриється вам вхід до вічного Царства Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа.” (2Петр. 1:2-11)

Амінь!

 

Познайомся з Ісусом – Олександр Бубнов проповідь

Презентація теми:

і щоб у Ймення Його проповідувалось покаяння, і прощення гріхів між народів усіх, від Єрусалиму почавши.” (Лк. 24:47) Для всього є свій час! “Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо це справедливе! (Еф. 6:1) Шанувати батька та матір – означає поважати їх у словах і діях, а також віддавати належне поки вони ще мають дихання… Вшанування батьків є єдиною заповіддю у Святому Письмі, яка гарантує довголіття в нагороду. Поки людина має дихання у грудях, вона має можливість навернутися до Господа з покаянням, примиритись з Ним. Проповідь Божого Слова – це велика відповідальність перед Господом як проповідуючого, так і слухача. В житті бувають різноманітні складні ситуації, гріховна система цього світу намагається відвести нас від вирішення складних питань, пропонуючи гріховні розваги, але лише у Господа є відповідь на все, що турбує людину. “І зібралися филистимляни, і прийшли, і таборували в Шунемі. А Саул зібрав усього Ізраїля, і таборували в Ґілбоа. І побачив Саул филистимський табір та й злякався, і сильно затремтіло йому серце. І питався Саул Господа, та не відповів йому Господь ані в снах, ані урімом, ані пророками. І сказав Саул до своїх рабів: Пошукайте мені жінку ворожку, і я піду до неї, і запитаю її. І відповіли йому раби його: Ось жінка ворожка, в Ен-Дорі.” (1Сам. 28:4-7)

  • “Тоді промовляє до них: Обгорнена сумом смертельним душа Моя! Залишіться тут, і попильнуйте зо Мною… І, трохи далі пройшовши, упав Він долілиць, та молився й благав: Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене… Та проте, не як Я хочу, а як Ти…” (Мт. 26:38,39)
  • “…Сам Ісус став між ними, і промовив до них: Мир вам! А вони налякалися та перестрашились, і думали, що бачать духа. Він же промовив до них: Чого ви стривожились? І пощо ті думки до сердець ваших входять?  Погляньте на руки Мої та на ноги Мої, це ж Я Сам! Доторкніться до Мене й дізнайтесь, бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю. І, промовивши це, показав Він їм руки та ноги. …І промовив до них: Це слова, що казав Я до вас, коли був іще з вами: Потрібно, щоб виконалось усе, що про Мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане. Тоді розум розкрив їм, щоб вони розуміли Писання. І сказав Він до них: Так написано є, і так потрібно було постраждати Христові, і воскреснути з мертвих дня третього, і щоб у Ймення Його проповідувалось покаяння, і прощення гріхів між народів усіх, від Єрусалиму почавши. А ви свідки того. І ось Я посилаю на вас обітницю Мого Отця; а ви позостаньтеся в місті, аж поки зодягнетесь силою з висоти.” (Лк. 24:36-40, 44-49)

На Голгофському хресті вирішення всіх питань людства, бо в Ісусі Христі вихід! Господь зробив ВСЕ, щоб кожна душа покаялась і жила для Його Слави. Прийдемо до Нього! Амінь! 

 

Заручини Віталий Оксана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *