4 грудня 2019 рік, служіння в середу

Проект “Ізмаїл” – Андрій Ходорчук проповідь

Презентація теми:

Чи можуть проекти не від Бога мати успіх? Безсумнівно! У житті є рішення котрі не продиктовані нашою вірою, але просто бажаннями тіла чи сукупністю обставин. Часто ми сприймаємо наш успіх по плоті як БЛАГОСЛОВЕННЯ від Бога! До чого призводять такі рішення і як вийти з такого положення? 

  • “А Сара, Аврамова жінка, не родила йому. І в неї була єгиптянка невільниця, а ймення їй Аґар. І сказала Сара Аврамові: Ось Господь затримав мене від породу. Прийди ж до моєї невільниці, може від неї одержу я сина. І послухався Аврам голосу Сари. І взяла Сара, Аврамова жінка, єгиптянку Аґар, свою невільницю, по десяти літах перебування Аврамового в землі ханаанській, і дала її Аврамові, чоловікові своєму, за жінку. І він увійшов до Аґари, і вона зачала. Як вона ж побачила, що зачала, то стала легковажити господиню свою.”
    (Бут. 16:1-4);
  • “Бо написано: Мав Авраам двох синів, одного від рабині, а другого від вільної. Але той, хто був від рабині, народився за тілом, а хто був від вільної, за обітницею.” (Гал. 4:22,23);

I.Тілесне рішення може бути успішним але тимчасовим 

Сарра вимагає сина від Авраама, але чітко знає обітницю Божу. Проблема: прискорити її виконання так як час іде… Чи було прохання Сари – ділом віри? “… може від неї одержу я сина…” (Бут. 16:2) Так віра не говорить! Рішення тіла – може бути успішним, але тимчасовим. Чому? Базуються на бажаннях людини, в той час як рішення віри базується на Слові Божому. “…а що не від віри, те гріх.” (Рим. 14:23) Біблія не каже, що все що не по вірі – не збудеться в вашому житті, це може збутися, але це гріх…

  • Знаючи волю Божу – ми люди, часто можемо вибирати шляхи її втілення по-своєму. Це головна небезпека!!! Ми не відкидаємо волю Божу, але прискорюємо її власними шляхами! Після народження сина від Агар – все пішло не так, Агар свариться з Сарою, Сарра свариться з Авраамом, Авраам не знає що йому робити і віддає всі рішення на волю Сарри. Сарра тисне на Агар настільки, що та змушена втекти з дому….
  • Рішення яке зроблене не по Слову Божому і не по вірі – рано чи пізно приведе до конфліктів і проблем! “І тепер кажу вам: Відступіться від цих людей, і занехайте їх! Бо коли від людей оця рада чи справа ця буде, розпадеться вона. А коли те від Бога, то того зруйнувати не зможете, щоб випадком не стати і вам богоборцями! І послухались ради його.” (Дії. 5:38,39)

⇒ Чи зруйнувався проект Сари?
⇒ Чи отримала вони сина який приніс їй щастя та доглянув до старості? Можливо цей проект не був від Бога? Цікаво що Бог не зупиняє задумку Сарри, Він ніби стоїть збоку і спостерігає…Він
дає цьому статися! 

  • Інколи Бог дає нашим рішенням по тілу – аби вони увінчалися успіхом але покарання за них – будуть результати цих рішень. Ми самі себе покараємо коли робимо щось не по вірі! Від Ізмаїла народилося 12 князів, які в історії сформували ядро усього арабського світу. Сьогодні це головні вороги Ізраїлю… а все почалося просто з бажання мати сина по плоті, а не по вірі…

Якщо ви уважно читаєте Біблію, то можете помітити цікавий принцип: людина спочатку робить помилку, а тільки потім до неї приходить Бог з розмовою. Біблійні приклади: гріхопадніння Адама і Єви  (Бут. 3), народження Ізмаїла від Агари. Бог всю історію мовчить і лише через 13 років заговорив (Бут. 17:1). Але чому Бог не приходить раніше? Відповідь проста: Бог не говорить, коли Його не питають! Бог бажає від нас особистої потреби, ініціативності, відповідальності щоб заповнити проблему, або дати відповідь. “Покликуй до Мене і тобі відповім, і тобі розповім про велике та незрозуміле, чого ти не знаїш!” (Єрем. 33:3) Падіння починається там, де ми думаємо, що впораємося самі… Але без Нього ми не зможемо робити нічого!

II. До тілесного успіху звикають
В 17 розділі книги Буття ми спостерігаємо цікавий діалог між Богом та Авраамом: “А до Бога сказав Авраам: Хоча б Ізмаїл жив перед лицем Твоїм!” (Бут. 17:18) Авраам живе з Ізмаїлом вже 13 років, він прив’язався до нього, він покладає на нього певні надії. Коли Бог готує для вас блискуче майбутнє, не чіпляйтеся за
минуле. Ізмаїл символізує людський, плотській спосіб робити щось для Бога, а Ісак символізує благодать. Якщо у вашому житті є «Ізмаїл», віддайте його Богу. У Бога є досконалий план, і Його план – найкращий. Ми народили в своєму житті багато Ізмаїлів… які сваряться з нашими Ісаками, служіння свариться з фінансами, робота з молитвою, поклик з задоволенням і т.д. Ми сьогодні народили багато тілесних планів і проектів до яких вже звикли – але які не є справою віри і Божої волі! Нам тяжко розставатися із нашими проектами тому що вони НАС прославляють, наші проекти піднімають нашу самооцінку і наше ім’я, але не Боже… Бог вибрав Ісаака, щоб ми знали, що життя віри вимагає повної залежності від Бога. Завіт мав наслідувати тільки Ісаак! “А щодо Ізмаїла, Я послухав тебе: Ось Я поблагословлю його, і вчиню його плідним, і дуже-дуже розмножу його. Він породить дванадцять князів, і великим народом учиню Я його. А Свого заповіта Я складу з Ісаком, що його Сарра вродить тобі на цей час другого року.” (Бут. 17:20,21)

III. Тілесне завжди буде боротися з духовним
Ізмаїлу жилося добре до того часу, поки на світ не появився Ісаак. Конфлікти почалися в момент народження дійсно обіцяного, дійсно сина по вірі…тоді для тілесного не найшлося місце. “Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.” (Ів. 3:6). “То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого.” (Ів. 6:63) Поки ми не отримаємо схвалення від Бога, проекти приноситимуть біль. В кінці кінців – Ізмаїл був змушений покинути Авраама, тому що народжений від тіла – гнав народженого по духу! По цей день арабський світ бореться з юдейським! Від Ізмаїла на Ісаака летять гранати і ракети! Плід наших рішень інколи має безкінечний вплив на історію!

Як перевірити чи в моєму житті немає проектів під назвою «Ізмаїл»?
1) Проаналізуймо чи не зупиняють наші рішення служіння Богу! (чи не блокує ваш бізнес, відпочинок, ваша робота – вашу молитву, посвяту в служінні і т.д.). Чи немає Ізмаїлів які гонять Ісааків… коли тілесне витісняє із життя духовне.
2) Подумаймо кого прославляють наші плоди – Бога чи нас? Ізмаїл – це проект наших діл, які прославляють людину, тобто нас самих. Ісаак – це проект в нашому житті, і він завжди прославляє Бога, а не нас особисто.

Висновок:
Благословіння та обітниці вспадковують ВІРОЮ та ТЕРПЕЛИВІСТЮ!
Навчіться чекати Бога…
Не біжіть ПЕРЕД Ним!
Навчіться не робити як Саул, котрий не вмів чекати Бога і завжди робив по-своєму, по плотському…
Навчіться від Давида, який спочатку пропускав вперед шум Духа Божого і лише після цього йшов за ним сам…
Ми можемо заплутатись дуже швидко, коли самі почнемо вирішувати як нам жити… Ми можемо народити ще багато Ізмаїлів, котрі не принесуть в наше життя великих благ, а навпаки – одні непорозуміння і розділення! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *