4 жовтня 2020 рік, служіння в неділю

Це Агнец Божий – Артем Ковпак проповідь

“І, як Мойсей підніс змія в пустині, так мусить піднесений бути й Син Людський, щоб кожен, хто вірує в Нього, мав вічне життя. Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся. Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім’я Однородженого Сина Божого. Суд же такий, що світло на світ прибуло, люди ж темряву більш полюбили, як світло, лихі бо були їхні вчинки!” (Ів. 3:14-19)

Божа любов – основа нашого спасіння. Ісус Христос прийшов у цей світ, аби заради спасіння стати спокутною жертвою за гріхи людей і Агнцем Божим. Зазнавши праведного суду Божого, Христос звершив повне викуплення і спасін­ня. Тому Всевишній не хоче смерті грішника, Він хоче, щоб грішник навернувся до Нього і отримав спасіння.

Любов до Господа має бути головним мотивом служіння. Оскільки Божа любов є безумовною, бо вона виявляється до людей, не зважаючи на їхнє ставлення, то ми маємо докладати зусилля, зростати в Його любові служачи іншим. “І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!” (1Кор. 13:3) 

Смерть чи життя? Спасіння дається Богом по благодаті на ос­нові викуплення в Ісусі Христі. Людина отримує його при умові самостійного навернення до Бога: визнання своїх гріхів і прий­няття Ісуса Христа своїм особистим Спасителем. “…життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє…” (Зак. 30:19) Вибери життя з Богом, амінь!

 

Будь святим – Руслан Прохор проповідь

“Коли ж кажемо, що маємо спільність із Ним, а ходимо в темряві, то неправду говоримо й правди не чинимо! Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха. Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди!” (1Ів. 1:6-8)

“А коли я спізнюся, то щоб знав ти, як треба поводитися в Божому домі, що ним є Церква Бога Живого, стовп і підвалина правди.” (1Тим. 3:15)

Освячення – це відокремлення для Бога, складова частина нашого спасіння у Христі Ісусі.  Кожен віруючий має дбати про свій духовний стан, будувати особисті відносини з Господом. “Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того…” (1Петр. 2:9) Власне, через дослідження Слова і перебування в молитвах, можна побачити свій справжній стан, над чим ще потрібно працювати.

Ми маємо поводитись гідно нашого покликання:

  • не йти на компроміс з гріхом
  • будувати взаємовідносини за Божими принципами
  • бути частиною Тіла Христова
  • працювати для Його Слави

“Бо це воля Божа, освячення ваше…” (1Сол 4:3) Амінь!

 

Це Тіло і Кров Моя – Олександр Руденко проповідь

“І сказав їм Ісус: Поправді, поправді кажу вам: Якщо ви споживати не будете тіла Сина Людського й пити не будете крови Його, то в собі ви не будете мати життя. Хто тіло Моє споживає та кров Мою п’є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня. Бо тіло Моє то правдиво пожива, Моя ж кров то правдиво пиття.” (Ів. 6:53-55)

Спомин смерті Ісуса Христа (вечеря Господня) — це заповідь Ісуса Христа для Церкви, де хліб та вино символізують Його тіло та кров. Брати участь у Вечері Господній мають право члени Церкви Христової, котрі перебувають у мирі і святості, сповнені віри. (1Ів. 1:7,9).

“Не хочу я, браття, щоб ви не знали, що під хмарою всі отці наші були, і всі перейшли через море, і всі охристилися в хмарі та в морі в Мойсея, і всі їли ту саму поживу духовну, і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос! Але їх багатьох не вподобав був Бог, бо понищив Він їх у пустині. А це були приклади нам, щоб ми пожадливі на зле не були, як були пожадливі й вони. Не будьте також ідолянами, як деякі з них, як написано: Люди сіли, щоб їсти та пити, і встали, щоб грати. Не станьмо чинити блуду, як деякі з них блудодіяли, і полягло їх одного дня двадцять три тисячі. Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули. Ані не нарікайте, як деякі з них нарікали, і загинули від погубителя. Усе це трапилось з ними, як приклади, а написане нам на науку, бо за нашого часу кінець віку прийшов. Тому то, хто думає, ніби стоїть він, нехай стережеться, щоб не впасти! Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її. Тому, мої любі, утікайте від служіння ідолам. Кажу, як розумним; судіть самі, що кажу я. Чаша благословення, яку благословляємо, чи не спільнота то крови Христової? Хліб, який ломимо, чи не спільнота він тіла Христового? Тому що один хліб, тіло одне нас багато, бо ми всі спільники хліба одного. Погляньте на Ізраїля за тілом: чи ж ті, що жертви їдять, не спільники вівтаря?” (1Кор. 10:1-18)

Життя по духу чи по плоті? Народ Ізраїля ходив по пустелі під керівництвом Бога і Його милостей, але все одно народ часто не слухався і навіть відпадав від віри, за що більшість із них не уввійшли до Обіцяної землі. Ап. Павло звертає нашу увагу на те, що вони є прикладом для нас, як не варто поводитись. Керуючись ділами плоті, не можливо мати спільність з Господом і жити по духу. 

  • “Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом, бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти. Бо що було неможливе для Закону, у чому був він безсилий тілом, Бог послав Сина Свого в подобі гріховного тіла, і за гріх осудив гріх у тілі, щоб виконалось виправдання Закону на нас, що ходимо не за тілом, а за духом. Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом про духовне. Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир, думка бо тілесна ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може. І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові. А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його. А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.
    А коли живе в вас Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, то Той, хто підняв Христа з мертвих, оживить і смертельні тіла ваші через Свого Духа, що живе в вас. Тому то, браття, ми не боржники тіла, щоб жити за тілом; бо коли живете за тілом, то маєте вмерти, а коли духом умертвляєте тілесні вчинки, то будете жити. Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…” (Рим. 8:1-9)
  • “Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є.” (1Кор. 11:28) 

Ісус Христос віддав Своє життя за ради нашого спасіння, а як ми ходимо перед Ним? “Бо ми стали учасниками Христа, коли тільки почате життя ми затримаємо певним аж до кінця…” (Євр. 3:14) Амінь!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *