3 вересня 2017 рік служіння в неділю

Про Боже думай, а не про земне – Василь Хмель проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(До Євреїв 12:3-6)

«3. Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір проти Себе від грішних, щоб ви не знемоглись, і не впали на душах своїх. 4. Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха,5. і забули нагад, що говорить до вас, як синів: Мій сину, не нехтуй Господньої кари, і не знемагай, коли Він докоряє тобі.6. Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б’є кожного сина, якого приймає!»

  1. (До Євреїв 11:15,16)

«15. І коли б вони пам’ятали ту, що вийшли з неї, то мали б були час повернутись. 16. Та бажають вони тепер кращої, цебто небесної, тому й Бог не соромиться їх, щоб звати Себе їхнім Богом, бо Він приготував їм місто.»

  1. (До Римлян 8:5,6)

«5. Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом про духовне. 6. Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир…»

4.(До Колоссян 3:1-4)

«1. Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці. 2. Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі.3. Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом.4. Коли з’явиться Христос, наше життя, тоді з’явитеся з Ним у славі і ви.»

Презентація теми:

Багато людей із Ізраїльського народу, які вийшли з Єгипту мали намір вернутися назад. Їх бунт проти Мойсея був прямим бунтом проти Бога. І тільки двоє, маючи віру ввійшли у Обіцяну землю. Про що сьогодні думаєш ти?Наші думки, або наближають до Бога, або віддаляють. (Рим. 8:6,7) Милості Господні згадуй, вважай,всі їх до єдиної в серці повторюй. Згадай, як Він щедро наділив, дивуватися будеш, що Він зробив. Милість Божа має вирішальне значення в житті людини. Тож важливо пам’ятати про те, скільки милості Господь являє в наше життя. Христос сказав: «Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім’я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що Я вам говорив.» (Ів. 14:26)В цьому світі немає кращого аніж мати особисті відносини з живим і святим Богом. Його Царство відкривається в наших серцях, де Христос сидить на престолі. «…Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви!» (1Ів. 1:5)Але часом буває, що через непослух втрачаються особисті відносини з Богом. «Тому то, підперезавши стегна свого розуму та бувши тверезі, майте досконалу надію на благодать…» (1Петр. 1:13)Саме в Ісусі Христі маємо силу протистояти і бути переможцями в життєвих випробуваннях. «Багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх…» (Пс. 33:20)Амінь!

 

Де ти…….? – Олег Сівков проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Буття 3:9,10)

«9. І закликав Господь Бог до Адама, і до нього сказав: Де ти? 10. А той відповів: Почув я Твій голос у раю і злякався, бо нагий я, і сховався.»

2.(1 до Коринтян 11:28-30)

«28. Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є. 29. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є!30. Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.»

3.(Книга Суддів 15:16-19)

«16. І сказав Самсон: Ослячою цією щелепою дійсно поклав їх на купу, ослячою цією щелепою тисячу люда побив я. 17. І сталося, як скінчив він це говорити, то кинув ту щелепу зо своєї руки, і назвав ім’я тому місцю: Рамат-Лехі.18. І сильно він спрагнув, і кликнув до Господа та й сказав: Ти дав у руку Свого раба це велике спасіння, а тепер я помру від прагнення, і впаду в руку необрізаних.19. І пробив Бог джерело, що в Лехі, і вийшла з нього вода, і він напився, і вернувся його дух, і він ожив. Тому назвав він ім’я йому: Ен-Гаккоре, що в Лехі, і так воно зветься аж до цього дня.»

4.(Псалми 31:3-11)

«3. Коли я мовчав, спорохнявіли кості мої в цілоденному зойку моєму, 4. бо рука Твоя вдень та вночі надо мною тяжить, і волога моя обернулась на літню посуху! Села.5. Я відкрив Тобі гріх свій, і не сховав був провини своєї. Я сказав був: Признаюся в проступках своїх перед Господом! і провину мого гріха Ти простив. Села.6. Тому кожен побожний відповідного часу молитися буде до Тебе, і навіть велика навала води не досягне до нього!7. Ти покрова моя, Ти від утиску будеш мене стерегти, Ти обгорнеш мене радістю спасіння! Села. 8. Я зроблю тебе мудрим, і буду навчати тебе у дорозі, якою ти будеш ходити, Я дам тобі раду, Моє око вважає на тебе!9. Не будьте, як кінь, як той мул нерозумні, що їх треба приборкати оздобою їхньою вудилом і вуздечкою, як до тебе вони не зближаються.10. Багато хворіб на безбожного, хто ж надію свою покладає на Господа того милість оточує!

  1. Веселітесь у Господі, і тіштеся, праведні, і співайте із радістю, всі щиросерді!»
  2. (Від Матвія 11:28-30)

«28. Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! 29. Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. 30. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!»

Презентація теми:

Коли Бог створив Едемський сад, Він поселив туди Адама і його жінку Єву. Вони були спокушувані дияволом у вигляді змія. І Господь поставив питання: «Адам де ти?» Сьогодні нехай кожен поставить питання, а де знаходжуся я? Я говорю не про фізичне тіло, а про серце. Де ти знаходишся своїми думками?

Апостол Павло підіймає серйозне питання про видиму заповідь Божу і дає настанову. (1Кор.11:28-30)Коли будете збиратися і виконувати заповідь, ломлячи хліб і п’ючи вино, пам’ятайте одне, що ви повинні роздумувати про жертву Ісуса Христа. Вінзастерігає, що буде Божий суд на людей, які приходять з не правильним мотивом, щоб поїсти хліб або попити вино через те, що не поїливдома. Сьогодні Господь задає мені і тобі питання: «Де твоє серце? З яким мотивом ти йдеш в Божий дім? Що ти відчуваєш? До чого тебе побуджує Святий Дух?»

В книзі Суддів читаємо історію про Самсона. Коли після весілля Самсон прийшов до своєї жінки, та батько її не дав йому ввійти через те, що вона вийшла заміж за його дружка, що приятелював із ним. «І пішов Самсон, та й зловив три сотні лисиць. І взяв він смолоскипи, і обернув хвоста до хвоста, і прив’язав одного смолоскипа всередині поміж два хвости. І запалив він огонь у тих смолоскипах, і пустив лисиць в филистимські жита. І попалив він стирти та жита, і оливкові сади.» (Суд.15:4,5)Але навіть злочин, який вчинили філістимляни проти сім’ї його дружини не зупинив Самсона. (Суд. 15:6) «І знайшов він свіжу ослячу щелепу, і простяг свою руку й узяв його, та й побив ним тисячу чоловіка.»  (Суд 15:15)Самсон зробив великий вчинок – побив ворогів Ізраїлю. «…кинув ту щелепу зо своєї руки, і назвав ім’я тому місцю: Рамат-Лехі. І сильно він спрагнув, і кликнув до Господа та й сказав: Ти дав у руку Свого раба це велике спасіння, а тепер я помру від прагнення… І пробив Бог джерело, що в Лехі, і вийшла з нього вода, і він напився, і вернувся його дух, і він ожив. Тому назвав він ім’я йому: Ен-Гаккоре..» (Суд. 15:17-19)

Якщо ходимо в Дім Божий, але своє серце не віддаємо Ісусу Христу є ризик померти духовно. Я вважаю, що Апостол Павло, коли писав до церкви в Коринті (1Кор. 11:28-30)мав на увазі хвороби і смертьне фізичну, а духовну. Духовний сон – небезпечний стан. Коли християнин засинає духовно – диявол має доступ.Легковажне ставлення  до цьогостану приводить до духовної смерті. Як нам потрібен Ісус! І сьогодні звучить питання: «Адам, Олег, Роман, Оля, Оксана де ти є?»(Пс. 31:3-11) Стій на сторожі серця і аналізувати своє духовне положення! (Мт. 11:28-30) Не важливо з яким станом ти прийшов в Дім Божий, можливо ти ще вчора грішив, але Господь Ісус сьогоднідає великий шанс відновитися. Він готовий прийняти тебе, як сина або доньку. Прийди до Нього!

«…А коли з Єрихону виходив Він разом із Своїми учнями й з безліччю люду, сидів і просив при дорозі сліпий Вартимей, син Тимеїв. І, прочувши, що то Ісус Назарянин, почав кликати та говорити: Сину Давидів, Ісусе, змилуйся надо мною! І сварились на нього багато-хто, щоб мовчав, а він іще більше кричав: Сину Давидів, змилуйся надо мною!І спинився Ісус та й сказав: Покличте його! І кличуть сліпого та й кажуть йому: Будь бадьорий, устань, Він кличе тебе.А той скинув плаща свого, і скочив із місця, і прибіг до Ісуса.А Ісус відповів і сказав йому: Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі? Сліпий же Йому відказав: Учителю, нехай я прозрю!Ісус же до нього промовив: Іди, твоя віра спасла тебе! І той зараз прозрів, і пішов за Ісусом дорогою.» (Мк.10:46-52) «А в Лістрі сидів один чоловік, безвладний на ноги, що кривий був з утроби своєї матері, і ніколи ходити не міг. Він слухав, як Павло говорив, який пильно на нього споглянув, і побачив, що має він віру вздоровленим бути, то голосом гучним промовив: Устань просто на ноги свої! А той скочив, і ходити почав…»(Дії. 14:8-10)Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *