3 травня 2017 рік служіння в середу

Цінність в очах Бога – Руслан Прохор проповідь

Тексти Писання:

  1. (2 Петра 2:6-9)

«6. і міста Содом і Гоморру спопелив, засудивши на знищення, і дав приклада для майбутніх безбожників, 7. а врятував праведного Лота, змученого поводженням розпусних людей,8. бо цей праведник, живши між ними, день-у-день мучив свою праведну душу, бачачи й чуючи вчинки безбожні,9. то вміє Господь рятувати побожних від спокуси, а неправедних берегти на день суду для кари…»

Презентація теми:

Ми маємо можливість чути Слово Боже, звіщати що Ісус Христос воскрес, в цьому наше життя. Ісус – Бог твій. І якщо Він для тебе той, Хто Він є насправді, тоді Він подбати про те, щоб ти жив.Не сумуйте через міру, – говорить Біблія, – тому що прийде час все зміниться. Зміни завжди приходять в наше життя. Добре коли ми добрими вчинками, намірами впливаємо на цей світ, але нажаль буває і навпаки.Хіба можна соромитися визнати словами християнську віру в світі цім?Християнину потрібно бути вищим від думки інших. Ісус Христос говорить: «Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими.» (Мр. 8:38)Грішники не соромляться грішити, а віруючі соромляться визнати Христа? Треба так жити щоб людям цікаво стало в якого Бога ти віруєш. Проаналізуємо історії життя біблійного персонажа як праведний Лот. Апостол Петро називає Лота праведником (2 Петр. 2:7). Бог визнавав праведність Лота урятувавши його від загибелі, до якої були приречені міста Содом і Гоморра.(Бут. 19:12–14)  Ангели вивели не тільки його, але його дружину і дочок, їх було попереджено: «йдіть і не озирайтеся». Проте жінка Лота не послухалася, озирнувшись стала соляним стовпом. (Див. Бут. 19:26) Не принижуй Бога в своїх очах, не думай що Бог не знає як тебе спасти.«Я навчу тебе, – говорить Господь, – не будь впертим, слухай і втішайся Словом Моїм, виконуй заповіді і явлю для тебе Свою милість. Бог проявив турботу і любов до народа Ізраїльського вивівши їх з Єгипту, але скільки нарікань і докорів було серед народу. Якщо Господь обіцяв дати відповідь на твої запитання чекай, молись, покладай надію на Бога і прийде поміч. Коли приходить Бог і діє ніхто не зможе Його зупинити.  Сирійський воєначальник Нааман маючи надію на зцілення від прокази приїхав до дому Єлисея і отримав постанову від пророка Божого, але для нього це було не зрозумілим. Слово Боже говорить: «І розгнівався Нааман, і пішов і сказав: Ось я подумав був: він вийде до мене, і стане, і закличе Ім’я Господа, Бога свого, і покладе свою руку на те місце, і вилікує прокаженого…» (2 Цар.5:11), (2 Петр. 2:9) Господь є милостивий і у той же час Він є вогонь нищівний.«Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Гал. 6:7) Не дивись на людей, кожен дасть звіт Богу виключно за своє життя.«Бо очі Господні до праведних, а вуха Його до їхніх прохань, а Господнє лице проти тих, хто чинить лихе!» (1Петр. 3:12). Досліджуючи Старий Заповіт ми знаходимо багато прикладів як Господь спасав Своїх вірних. Божі методи врятування праведників і навіть Його суди є приємними. Якщо Господь забирає у тебе щось цінне значить Він хоче дати тобі більш цінніше і прекрасніше, головне будь праведником. Навіть коли підеш долиною смертної темряви Бог буде поруч з тобою. Давид говорить: «не бачив я праведного, щоб опущений був, ні нащадків його, щоб хліба просили.» Допоможи нам Господь виконувати Його заповіді. Нехай ім’я Господнє завжди буде прославлене. Амінь!

 

Молись про християнську зрілість – Ростилав Шкіндер проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Івана 12:20-25)

«20. А між тими, що в свято прийшли поклонитись, були й деякі геллени. 21. І вони підійшли до Пилипа, що з ВіфсаїдиГалілейської, і просили його та казали: Ми хочемо, пане, побачити Ісуса. 22. Іде Пилип та Андрієві каже; іде Андрій і Пилип та Ісусові розповідають. 23. Ісус же їм відповідає, говорячи: Надійшла година, щоб Син Людський прославивсь. 24. Поправді, поправді кажу вам: коли зерно пшеничне, як у землю впаде, не помре, то одне зостається; як умре ж, плід рясний принесе. 25. Хто кохає душу свою, той погубить її; хто ж ненавидить душу свою на цім світі, збереже її в вічне життя.»

  1. (Псалми 105:32,33)

«32. І розгнівали Бога вони над водою Меріви, і через них стало зле для Мойсея, 33. бо духа його засмутили, і він говорив нерозважно устами своїми…»

Презентація теми:      

Деякі з язичників – геллени, залучені славою Господа, бажали бачити Його трохи ближче і, якщо можна, вступити з Ним в бесіду. Але вони самостійно не насмілювалися наблизитися до Ісуса Христа і, підійшовши до одного з учнів Господа –Пилипа, просили: «Ми хочемо, пане, побачити Ісуса.»на що Господь відповівучням: «Надійшла година, щоб Син Людський прославивсь.»(Ів. 12:21;23)Прийшов час Йому померти, але разом з тим і прославитися. Господь став викупителем не одного ізраїльського народу, а всього роду людського. Одна зернина коли помирає народжує в колоску десятки нових зернин… так і Ісус Христос добровільно прийнявши смерть на хресті дарував спасіння людству. Господь– святий, справедливий і праведний. Апостол Іоанн розглядає чотири ступені духовного зростання: діти, отроки, юнаки, батьки.(Див.1Ів. 2:12-14) Християнин маючи духовну ступінь юнака або батька має розуміння в чому полягає сутність волі Божої і що з собою представляє гріх він кожного дня вмирає для гріха.Коли християнин не вмирає для гріха – проявляється стара гріховна природа Адама. Плотської дух домінує, пригнічуючи дух Божий, і в житті такої людини можна побачити  заздрість та інші негативні речі. Апостол Павло говорить: «тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.» (Гал. 5:17) Щаслива та людина яка  усвідомлює поняття і сенс духовного зростання,виконує  закони Божі в повсякденному житті як це викладається в Біблії. Духовний ріст залежить від добровільного вибору і вольового зусилля кожного християнина.Духовно зріла людина є допомогою для служителів церкви. Наприклад біблійні мужи Ор і Ааронвчасно зрозуміли місію Моїсея і допомогли йому звершити місію молитовника.(Див. Вих. 17:8-13), (Псалми 105:32,33) Моїсей поніс покарання за звершений гріх, але до цього гріха його підвели ізраїльський народ. Слово Боже говорить: «Любіть один одного братньою любов’ю; випереджайте один одного пошаною!» (Рим. 12:10)«Люби свого ближнього, як самого себе! Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили ви один одного!» (Гал. 5:14,15). Аналізуючи життя мужів Шадрах, Мешах та Авед-Неґо та Даниїла можна зауважити що вони вмерли для плотського життя. «Краще я вмру за Божу заповідь ніж буду жити в омані, жити без молитви» ,-  така була їхня позиція.Вони були готові йти у вогонь.Також можемо привести приклад життя цариці Єстер. Духовний характер цариці Єстер був на належному рівні і коли життя її народу залежало від неї, – саме сприйнятливість до Духа Святого, молитва та піст привели її до перемоги. На шляху духовного зростання чимало труднощів.Щоб йти по шляху праведності християнину неодмінно треба підтримувати своє серце в чистоті. Це не так легко, так як духовна боротьба йде з урахуванням наявності знань Святого Письма і наших зовнішніх звичок. Тож допоможи Господь підтверджувати свій вибір добрими вчинками і прагнути вести життя, угодне Йому. Амінь!

 

Спілкування з Богом – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Писання:

  1. (Псалми 15:1-2)

«1. Хорони мене, Боже, я бо до Тебе вдаюся!2. Я сказав Господеві: Ти Бог мій, добро моє тільки в Тобі!»

  1. (До Римлян 15:13)

«13. Бог же надії нехай вас наповнить усякою радістю й миром у вірі, щоб ви збагатились надією, силою Духа Святого!»

Презентація теми:

Основа заповіту між людиною і Богом – це кров Ісуса Христа. Саме через цей договір, підписаний кров’ю Божого Сина ми отримали можливість спілкуватися з Ним і перебувати в Його домі. Нехай наша надія завжди буде покладена на Бога.Великим прикладом для нас слугує моління Ісуса Христа в Гетсиманському саду.Ми не можемо осягнути скорботи і туги Спасителя у всій їх глибині. «Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!…» (Лк 22:42). Май постійне спілкування з Богом, тому що без близькості з Богом не можливо собі уявити основи віри як такої.Бог робить сильний акцент при побудові наших відносин з Ним! Нехай Дух Святий керує твоїм життям. У Посланні до филип’ян4:7 записано:«І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.» Нехай думки, бажання будуть направлені до Бога, перебувайв Слові Божому. Підтримуючи стосунки з Богом і читаючи Біблію, людина буквально буде знати волю Божу щодо свого життя. Бог говорить наступне в Івана14:23: «Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього.» Наше завдання дбати про близькість з Богом, що є основою наших відносин. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *