3 березня 2019 рік, служіння в неділю

Прощай завжди – Віталій Жиляк проповідь

Презентація теми:

Важливо завжди чути Бога. Усі думки, які думає Господь про нас, думки добра, спокою. «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію.» (Єрем. 29:11) 

Сьогодні хочу разом з вами пороздумувати над історією про немилосердного боржника. Але я хотів би нагадати передмову, що було перед тим. Ісус вчив як розв’язувати конфліктні ситуації. «А коли прогрішиться твій брат проти тебе, іди й йому викажи поміж тобою та ним самим; як тебе він послухає, ти придбав свого брата.» (Мт. 18:15) Хай не буде душа твоя   байдужа до того, що твій брат гине. Якщо не підеш, він може загинути у своїх гріхах. Не будь байдужим до своїх рідних, близьких, які стали на чужу дорогу. Існують діючі біблійні методи, бо за ними стоїть сила Бога. Піст, молитва, зауваження – це ліки, які приносять користь. «А коли не послухає він, то візьми з собою ще одного чи двох, щоб справа всіляка ствердилась устами двох чи трьох свідків. А коли не послухає їх, скажи Церкві; коли ж не послухає й Церкви, хай буде тобі, як поганин і митник!» (Мт. 18:16,17) Не може людина, яка не перестає грішити, називатися братом. Господнє імя не може зневажатися через таких людей! Ісус розповідає як рятувати, як допомагати, як бути благословенням. Як не бути байдужим до того, що хтось оступився, зійшов. Ми всі люди і нам потрібна підтримка один одного. Церква – це живий організм! Слава Богу! «Ще поправді кажу вам, що коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі!» (Мт. 18:19) Молитва згоди це не тільки домовитись, молитись, це коли двоє помиряться, дійдуть до згоди і будуть молитись. І Господь обов’язково благословить. «Петро приступив тоді та запитався Його: Господи, скільки разів брат мій може згрішити проти мене, а я маю прощати йому? Чи до семи раз? Ісус промовляє до нього: Не кажу тобі до семи раз, але аж до семидесяти раз по семи!» (Мт. 18:21,22) Ісус не говорить про цифри, мова йде про те, що прощати треба завжди і всім. Слава Йому!

«Тим то Царство Небесне подібне одному цареві, що захотів обрахунок зробити з своїми рабами. Коли ж він почав обраховувати, то йому привели одного, що винен був десять тисяч талантів. А що він не мав із чого віддати, наказав пан продати його, і його дружину та діти, і все, що він мав, і заплатити. Тоді раб той упав до ніг, і вклонявся йому та благав: Потерпи мені, я віддам тобі все! І змилосердився пан над рабом тим, і звільнив його, і простив йому борг. А як вийшов той раб, то спіткав він одного з своїх співтоваришів, що був винен йому сто динаріїв. І, схопивши його, він душив та казав: Віддай, що ти винен! А товариш його впав у ноги йому, і благав його, кажучи: Потерпи мені, і я віддам тобі! Та той не схотів, а пішов і всадив до в’язниці його, аж поки він боргу не верне. Як побачили ж товариші його те, що сталося, то засмутилися дуже, і прийшли й розповіли своєму панові все, що було. Тоді пан його кличе його, та й говорить до нього: Рабе лукавий, я простив був тобі ввесь той борг, бо просив ти мене. Чи й тобі не належало змилуватись над своїм співтоваришем, як і я над тобою був змилувався? І прогнівався пан його, і катам його видав, аж поки йому не віддасть всього боргу. Так само й Отець Мій Небесний учинить із вами, коли кожен із вас не простить своєму братові з серця свого їхніх прогріхів.» (Мт. 18:23-35) Бог нам простив все, Слава Йому! Непрощення – це ключ, який назавжди закриває двері раю. Але його можна викинути геть і ворота раю перед вами будуть відкриті. «А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!» (Еф. 4:32) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *