02 грудня 2018 рік, молодіжне служіння в неділю

Сенс твого священства – Сергій Вознюк проповідь

Презентація теми:

«Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого…» (1Петр. 2:9) Священне Писання говорить, що в часи Старого Заповіту священники приносили жертви, які Бог заповів їм приносити. Ісус Христос – священник Нового Заповіту, бо став досконалою жертвою за нас. Його бажання щоб ми були цими особливими людьми, священиками. «що вчинив нас царями, священиками Богові й Отцеві Своєму…» (Одкр. 1:6) Ми покликанні бути ревними послідовниками Господа. У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві…» (Рим. 12:11) Одна людина сказала: “Краще згоріти для Бога, ніж повільно тліти для світу цього”

«І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в виломі перед Моїм обличчям за цей Край, щоб Я не знищив його, та Я не знайшов!» (Єзек. 22:30) Бог високо оцінює душу кожної людини. Його бажання «…щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.» (1Тим. 2:4) Дорогий друже! Якщо бажаєш мати благословенне, щасливе життя, май справжній зв’язок з Богом, покладай надію лише на Нього.Чи ти готовий повністю віддати в розпорядження Бога? Ми, послідовники Христа, покликані своїми вчинками являти Господа світові. Тверда віра – основа істинного християнства. «Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає.» (Іс. 26:3) Хто ти є у Христі Ісусі? Чи ти розумієш сенс свого священства перед Богом? Чи  готовий стояти перед Богом за народ? «Ой, коли б голова моя стала водою, а око мої за джерело сльози, то я плакав би вдень та вночі над побитими доньки народу мого!…» (Єрем. 8:23), – говорив пророк Єремія. Як важливо мати істинне бачення того, хто ти є перед Богом. «Погине народ Мій за те, що не має знання: тому, що знання ти відкинув…» (Ос. 4:6), – говорить Господь.

«Чи ж жінка забуде своє немовля, щоб не пожаліти їй сина утроби своєї? Та коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе! Отож на долонях Своїх тебе вирізьбив Я, твої мури позавсіди передо Мною.» (Іс. 49:15,16) Про які мури йде мова? Щоб краще зрозуміти, давайте звернемося до Святого Письма. «Але первосвященик Ананій звелів тим, що стояли при ньому, щоб били його по устах. Тоді промовив до нього Павло: Тебе битиме Бог, ти стіно побілена…»  (Дії. 23:2,3) Павло називає священника стіною побіленою, чому? Бо його священство було формальним (не істинним) перед Богом.

«І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в виломі перед Моїм обличчям за цей Край, щоб Я не знищив його, та Я не знайшов!» (Єзек. 22:30) Бог потребує священиків подібно до Даниїла. «…А він промовив до мене: Не бійся, Даниїле, бо від першого дня, коли ти дав своє серце, щоб зрозуміти видіння, і щоб упокоритися перед лицем твого Бога, були почуті слова твої, і я прийшов ради твоїх слів. Але князь перського царства стояв проти мене двадцять і один день, і ось Михаїл, один із перших начальників, прийшов допомогти мені, а я позоставив його там при начальниках перських царів.» (Дан. 10:11-13) Нам, християнам, потрібно вибудовувати довготривалі, міцні стосунки з Богом. Знати плани вічності, щоби бути зайнятими тут на землі, виконуючи роботу з радістю, яку доручив нам Господь. 

Обов’язки священства:

  • мати справжні стосунки з Богом; Зараз в Новому Завіті ми священики, які приносять в жертву подяки, поклоніння, хвали
  • звіщати Божу істину: народу Господньому, всьому людству; Дух Святий нам даний для практичної дії: являти Христа світові, жити переможним життям. Чим більше в серці Бога, тим більше діє помазання Святого Духа.
  • палати для Бога. Будьмо ревними на Його ниві! Ми можемо бути щасливі, коли знаємо Божий план і чинимо згідно Його слова.

Амінь!

 

Шукайте Бога – Микола Овсійчук проповідь

Презентація теми:

«Як минула ж субота, на світанку дня першого в тижні, прийшла Марія Магдалина та інша Марія побачити гріб. І великий ось ставсь землетрус, бо зійшов із неба Ангол Господній, і, приступивши, відвалив від гробу каменя, та й сів на ньому. Його ж постать була, як та блискавка, а шати його були білі, як сніг. І від страху перед ним затряслася сторожа, та й стала, як мертва. А Ангол озвався й промовив жінкам: Не лякайтеся, бо я знаю, що Ісуса розп’ятого це ви шукаєте. Нема Його тут, бо воскрес, як сказав. Підійдіть, подивіться на місце, де знаходився Він. Ідіть же хутко, і скажіть Його учням, що воскрес Він із мертвих, і ото випереджує вас в Галілеї, там Його ви побачите. Ось, вам я звістив! І пішли вони хутко від гробу, зо страхом і великою радістю, і побігли, щоб учнів Його сповістити. Аж ось перестрів їх Ісус і сказав: Радійте! Вони ж підійшли, обняли Його ноги і вклонились Йому до землі.» (Мт. 28:1-9)

Незважаючи на велику кількість проблем, псалмоспівець завжди намагався шукати Господа. «Боже Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе, душа моя прагне до Тебе…» (Пс. 62:2) Як сьогодні ми шукаємо Господа? Чи відкрите наше серце до спілкування? Нам завжди є, за що дякувати Богові! Віддаваймо всю славу Йому, бо лише Він достойний. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *