2 травня 2021 рік, служіння в неділю Великдень

Привітання з Великоднем – Володимир Змунчило пастор церкви

 

Привітання з Великоднем – Олександр Руденко пастор церкви

 

Сила воскресіння – Руслан Прохор проповідь

“і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням, і що з’явився Він Кифі, потім Дванадцятьом… Як немає ж воскресення мертвих, то й Христос не воскрес! Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша! Ми знайшлися б тоді неправдивими свідками Божими, бо про Бога ми свідчили, що воскресив Він Христа, Якого Він не воскресив, якщо не воскресають померлі. Бо як мертві не воскресають, то й Христос не воскрес! Коли ж бо Христос не воскрес, тоді віра ваша даремна, ви в своїх ще гріхах, тоді то загинули й ті, що в Христі упокоїлись! Коли ми надіємося на Христа тільки в цьому житті, то ми найнещасніші від усіх людей! Та нині Христос воскрес із мертвих, первісток серед покійних.” (1Кор. 15:4,5, 13-20)

  1. Те, що Христос воскрес, має мотивувати нас проповідувати Євангелію, відкривати людям джерело Божої істини, розуміння і шляхи до її осягнення.
  2.  Воскресіння Ісуса Христа – це перемога над гріхом і водночас над смертю. Це  свідчить про безмірну Божу могутність і любов до кожної людини. “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.” (1Ів. 1:9)
  3. Життя земне – це лише мить у порівнянні з вічністю. “Життя ж наше на небесах…”, – говорить ап. Павло. (Фил. 3:20) Там – кращі оселі, де чекає на нас Воскреслий Ісус, чекають на нас рідні і близькі.

Можливо сьогодні у тебе важкі обставини. Хвороба томить, борги, або люди. Багато несправедливості. Але пам’ятай про силу Вокресіння. Ми – щасливі, бо знаємо на небесах чекає нас Господь, де сліз не буде і земних проблем. Амінь!

 

Значення Воскресіння Христа для спасіння – Олександр Руденко проповідь

“Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли ви, в якій і стоїте, Якою й спасаєтесь, коли пам’ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки ви ввірували не наосліп. Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням… Коли ж бо Христос не воскрес, тоді віра ваша даремна, ви в своїх ще гріхах…” (1Кор. 15:1-4,17)

Євангелія – сила Божа на спасіння. Ісус помер на хресті заради нашого спасіння і тільки вірою в Нього, ми можемо отримати це спасіння. Але це ще не кінець. Ап. Павло говорить, що Його воскресіння – це надійний доказ майбутнього воскресіння для тих, хто прийняв Його Слово. (1Сол. 4:14) 

Чому Христове воскресіння є важливим для прощення гріхів? Писання говорить, що для спокуття гріхів необхідно посередництво. До приходу Ісуса, Бог затвердив інститут священства, який мав виконувати функції посередництва. Приносилися жертви від імені людей, адже було відомо, що грішників Бог не слухає.

  • “Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою.” (Зак. 18:10-12)
  • “І багато було їх священиків, бо смерть боронила лишатися їм, але Цей, що навіки лишається, безперестанне Священство Він має. Тому може Він завжди й спасати тих, хто через Нього до Бога приходить, бо Він завжди живий, щоб за них заступитись.” (Євр. 7:23-25)
  • “Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення, і не з кров’ю козлів та телят, але з власною кров’ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення.” (Євр. 9:11,12)
  • “І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали.” (Дії. 4:12) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *